От Столипиново за бутането на къщите: Т’ва е срамота!

Къде се намира тая държава, недоволстват роми от квартала
Обновена: 23 фев 2017 06:51 | 22 фев 2017 20:18, Анисия Иванова
36
От Столипиново за бутането на къщите: Т’ва е срамота!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Напрежение и в пловдивския квартал "Столипиново”. Причината е предстоящото събаряне на незаконни постройки. Ромите в квартала недоволстват срещу мярката, която ще ги остави на улицата, и настояват за общински жилища.
Сребрина живее в една от къщите на улица "Бъндерица". Има шест деца и трима внуци.

„Т’ва е срамота! Много е срамота! Трима внуци имам, не мога да ги оставя без жилище!", възмущава се Сребрина, жител на квартала.

През октомври тя и другите семейства в 34-те незаконни постройки получили писма, че предстои събаряне на имотите.

"И казаха, че ще бутат. Дадоха ни един срок, за да обжалваме. Хората нямат пари, за да наемат адвокати, за да обжалват. Що не са предвидили досега, да са дошли – хората да не живеят, да не се настаняват толкова бързо", оплаква се Иван.

Ромите в квартала се опасяват, че ще останат на улицата.

"Ще спя пред на кмета вратата, на Общината, да. Как ще ни бутат? На бежанците помагат, нас ще ни бутат. Къде се намира тая държава?”, заканва се мъж от Столипиново.

Хората, които останат без дом и нямат друго жилище, ще бъдат настанени временно в кризисни центрове, обясниха от районното кметство. Сребрина обаче настоява да й дадат общинско жилище.

"Част от тези хора, ако отговарят на изискванията за наемане на общински жилища и ако подадат по съответния ред документи, могат да получат общинско жилище”, обяснява пред камерата на Bulgaria ON AIR Николай Чунчуков, кмет на район "Източен".

Причините за събарянето на незаконните къщи били две – предстоящо разширяване на улицата и опасната близост при някои от тях до река Марица. Разрушаването на постройките обаче ще започне след няколко
месеца, тъй като все още тече обследването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ETNOS KOITO NE ZNAE KAKVO E SRAM,SAVEST,ZAKONNOST,RED I ZADALJENIA ! BEZ ZADALJENIA- NIAMAT NIKAKVI PRAVA! TAKA E V OSTANALIAT SVIAT, TAKA DA BADE I V BULGARIA !
7
3
 
23
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Сюжета на Една велика книга - Пътеводител на галактическия стопаджия- започва по абсолютно същия начин. Предлагам да се раздаде на жителите на Столипиново по едно томче с социално образователна цел.
6
2
 
50
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Така е този който не знае какво е данък ,плащане на ток ,отглеждане на стадото им от деца размножавали се като зайци сега да питат къде е държавата ?
5
2
 
67
 
! Отговори
E преди 7 години
Срамота е, че държавата не е взела мерки по-рано да не се допуска това незаконно строителство. Срамота е заради всички останали, които строят законно, плащат си данъците и спазват закона.Не може да се толерира тази бразилска инвазия повече! Те само паразитират върху социално - осигурителната система, а не допринасят с нищо, ето това е срамота!Да се събаря и това е!
4
2
 
54
 
! Отговори
хъ преди 7 години
"да дават" - това е житейската им философияТе, самите, никога нищо не са дали, само вземат."Що не са предвидили досега, да са дошли хората да не живеят, да не се настаняват толкова бързо", оплаква се Иван." ........... ми, прав си Иване! ... за наша жалост
3
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то е срамота да имате по 10 деца а да не можете да отглеждате и 1 ама го правите,нали?Двама души създават 15 за 20 години.После ония на свой ред отбелязват още по 10 парчета минимум.След 20 години имат нужда от нов град щот са един футболен стадион.И всичките са безработни на социални помощи.Ама същевременно като се женят плащат по 10-20 хил лева за булка отделно тържествата с кючеците и цистерни пиене за няколко седмици.Като почнат да имат 1-2 деца и си намерят работа лека-полека ще се оправ
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъдя накъдя,отдек надек....
1
1
 
61
 
! Отговори
😈 преди 7 години
Като не им харесва държавата да си хващат парцалите и да се махат. Туко виж пък ни потръгне като спрем да ги хрантутим.