Медици умуваха и решиха: Байрям отива в Германия

Трансплантацията на бъбрек е спешна за малкото дете
28
Медици умуваха и решиха: Байрям отива в Германия
Снимка: архив, БулФото

9-годишният Байрям, който се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, все пак ще замине за Германия, съобщи бабата на момчето Селима пред bTV.

Още по темата

Детето трябваше да замине в началото на седмицата, но ден преди пътуването то беше спряно от здравното министерство, за да се извърши операцията у нас.

Днес Байрям беше приет в болница "Лозенец", където имало екип, готов да се справи с тежката трансплантация.

Байрям беше прегледан от директора на болницата и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени му бяха изследвания и беше съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.

Държавата първо разреши, а после му отказа операция в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: трансплантацияБайрям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
И ТАМ преди 7 години
ДА СИ ОСТАНЕ НАПРАВО!!!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Ами дели ги държавата, давайки предимство на едни, щото са от едно привилегировано т.нар.малцинство, а други оставя на произвола на съдбата. Което категорично не намирам за правилно!Но разбира се журналистите скачат веднага, щом става въпрос за малцинствата, щото така им е наредено. Продажни души!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разходете се до Пирогов, влезте и вижте за каква разруха става въпрос. Вижте колко дежурни лекари има на етажа. Споменете им по-засукана хронична болест и гледайте как погледа им се изпразва. Вие тези лекари ли искате да оперират децата ви? А в случая те са жертви. Контингента им е предимно от престъпници и шведи. Българите са в Токуда и който може се плаща за частно. Да, ама частниците не инвестират в обучение на трансплантолози, щото са скъпи. Сложните операции ги правят държавните болници.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да ви питам, защо не сте толкова гласовити, когато се говори държавната поръчка да върви с изискване за 10 години работа в България? Защо нямате против всичките лекари в които държавата е инвестирала стотици хиляди левове (толкова струва на държавата един студент по медицина със специализация) да избягат за Германия в момента, в който се дипломират. А имате против държавата да даде 100 000 евро за да спаси едно българче. Вие били ли сте в държавна болница, знаете ли каква мизерия е?
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудовища, как може да делите децата на Байрам и Иван, нямате ли сърце. Това човече не е избрало какво да му е името и в какво семейство да се роди. То има право на живот също колкото всяко друго дете. Като искате да задавате въпроси, питайте какво прави държавата, за да развива медицината. Това да правиш трансплантации, още повече на деца, не е като да цъкаш на компютъра. Става въпрос за процедура изискваща дълго обучение на специалисти. Къде са ни специалистите? Бягат през глава от България.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Те хубаво се плащат от държавата, ама държавата откъде ги взима тия пари според теб? Щото според мен ги взима от данъците, дето ги плащам и аз.И се питам ако детето не се казваше Байрям, колко шум щеше да се вдигне и дали щеше да се лекува в Германия?Въпроса ми е риторичен, съвсем скоро едно българче си отиде, докато родителите се опитваха да съберат пари за да го лекуват в чужбина.Накрая родителите дадоха даренията за други болни деца, защото собственото си не успяха да спасят...
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отива Байрам да се лекува -Дано оздравее !А тея "медици" дето умували кво да ги правиме ? Те за какво взимат заплати като нищо не знаят и Не искат да знаят .Това ли е решението 250 000 евро на германците за всяко дете ? Така ли напредва българската медицина ?
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става обикновенно в БГ...Защо изобщо са го мотали детето.Защото сме Некадърници затова.Като не можеш да помогнеш поне недей да пречиш...
19
0
 
2
 
! Отговори
От 19 преди 7 години
А, тук му е коментарът, под 13.Да го прочетат 11, 15 и 16.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът с ник Възмутен гражданин беше написал още един коментар, много на място. Но го няма.
17
4
 
8
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Успех на човечето!Мизерниците чакаха рушветче, явно. Разпореждат се с живота се едно имат право.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо по-важно и приоритетно от живота и спасяването му!!!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!Много си умен!Но все пак не си разбрал някои неща. Прочети още веднъж коментар 5.....Защо не отиде на консилиума да го кажеш или да им препоръчаш да четат форума за да знаят дали може у нас или не?
14
7
 
4
 
! Отговори
до 6,7,8 преди 7 години
жалки сте и така ще си останете
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До азАми за да не виси, да го бяха оперирали веднага тук. Имаме достатъчно добри специалисти, такива операции са извършвани у нас успешно.Защо трябваше да се изчаква уреждането на операция в чужбина?
12
8
 
16
 
! Отговори
ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН преди 7 години
ПАРИТЕ ВЬВ ФОНДА СА ОТ НАШИТЕ ДАНЬЦИ ПОНЕ ТЕЗИ КАТО МЕН И ВАС КОИТО СИ ГИ ПЛАЩАМЕ КАТО ДОБРИ И СЬВЕСТНИ ДАНЬКОПЛАТЦИ !!! НЕ СЬМ СЬГЛАСЕН ВЯРВАМ И ВИЕ ДА СЕ ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЬРШИ И ТУК У НАС.ВПРОЧЕМ ТОВА Е НЕЗАКОННО И СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ГО ОФОРМЯТ -СРАМОТА И ГРЕХОТА Е -ДАНО НЕ Е ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ И ИМЕТО НА ДЕТЕТО !!!
11
1
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Браво!Много си умен!Но все пак не си разбрал някои неща. Прочети още веднъж коментар 5.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но и за още нещо. родителите на Байрям плащат ли данъци и осигуровки?....Здравните вноски на непълнолетните деца се поемат от държавата. Няма никакво значение родителите му дали си плащат своите. Има и деца сираци. Няма значение как се казва, не бива да си делим и децата. Те са бъдещето.
9
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Аз самият съм баща...но (непознавайки конкретният случай) се питам - защо се говори - само за баба му? Иначе - дано му помогнат!Това е само дете!
8
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 7 години
дали плащат данъци и т н има ли значение сега живота на това ДЕТЕ виси