Медици умуваха и решиха: Байрям отива в Германия

Трансплантацията на бъбрек е спешна за малкото дете
28
Медици умуваха и решиха: Байрям отива в Германия
Снимка: архив, БулФото

9-годишният Байрям, който се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, все пак ще замине за Германия, съобщи бабата на момчето Селима пред bTV.

Още по темата

Детето трябваше да замине в началото на седмицата, но ден преди пътуването то беше спряно от здравното министерство, за да се извърши операцията у нас.

Днес Байрям беше приет в болница "Лозенец", където имало екип, готов да се справи с тежката трансплантация.

Байрям беше прегледан от директора на болницата и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени му бяха изследвания и беше съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.

Държавата първо разреши, а после му отказа операция в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: трансплантацияБайрям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
18
 
! Отговори
До 5 и 6 преди 7 години
За това се замислих и аз, особено за написаното от Възмутен гражданин (5).Но и за още нещо. родителите на Байрям плащат ли данъци и осигуровки?
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами след такава "кампания" по медиите какво да се очаква- bTV 4 дена само за това говориха, как нямало лекари, били некадърни, правозащитни адвокати изпълзяха, все едно медицината е в разпад и трябва да се плаща 5 пъти по-скъпо в Германия. Чак са уволнили директора на фонда. Но въпроса е деликатен- да не излезе че има дискриминация, някой групи много обичат да опъват тая струна. Трябва да се създадат способности за лечение у нас, а не да се прахосват и без това оскъдните средства
5
7
 
22
 
! Отговори
ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН преди 7 години
ЛЕКУВА СЕ ЧОВЕК В ЧУЖБИНА ЗА КОГОТО НЕ МОЖЕ В БЬЛГАРИЯ.СЛУЧАЯ НЕ Е ТАКЬВ,НАРУШАВА СЕ ЗАКОНА НО НАЛИ СА ИЗБОР МОЖЕ.ЗАТОВА СМЕ СЕ ДОКАРАЛИ ДО ТУК.ЩЕ ИЗГОРИ ДРУГО ДЕТЕ ЗА КОЕТО НЯМА ЛЕЧЕНИЕ В БЬЛГАРИЯ. ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съд за тия, които си играят с човешкия живот на това дете! да поемат отговорност за безхаберното си отношение, ще ходи, няма да ходи, колко забавяне и нерви струва това, при условие че времето е от решаващо значение?!? просто без думи, ами ако това беше ВАШЕТО дете?
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nashe tapi doktori li sa tesa sama za pari zashoto oshe sa badi
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези медици един маслен филтър не могат да сменят
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе чакате детето да почине и тогава да се тюхкате