Байрям можел да чака за бъбрека! Защо трябва да чака?

До 5 месеца можела да е трансплантацията на 9-годишното дете
24 фев 2017 09:30,
36
Байрям можел да чака за бъбрека! Защо трябва да чака?
Кадър: bTV

Директорът на болница "Лозенец" д-р Любомир Спасов обяви, че състоянието на 9-годишния Байрям, който се нуждае от трансплантация на бъбрек, е задоволително, но той трябва да спазва строг режим, което е трудно за едно дете.

"Не е въпрос на спешност, до 3-4-5 месеца може да бъде трансплантацията", посочи той пред bTV.

Още по темата

Преди това обаче се налагало друга операция на детето - да се изгради нов пикочен мехур, който да поеме дренажа при операцията за трансплантация.

Вчера бабата на малкото момче обяви, че внукът й все пак ще замине за Германия. Барям трябваше да тръгне в началото на седмицата, но ден преди пътуването то беше спряно от здравното министерство, за да се извърши операцията у нас.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.

Днес Спасков посочи, че над 30 деца са били трансплантирани в болница "Лозенец", като успеваемостта е 72 на сто.

По този начин той опроверга обвиненията, че на 8 от 10 трансплантирани пациенти в болницата после се налага ретрансплантация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Рали преди 7 години
Понеже хемодиализата е много приятна процедура, та затова ще изчакат с операцията на детето. ***...
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз питам просто: колко от посочените трансплантации на деца са направени в последните 5 години?
10
11
 
16
 
! Отговори
Исти преди 7 години
До анонимен:Детето определено не е Българче: нима не познахте по външния му вид?
9
2
 
16
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Бойко като се погледниш в огледалото виждаш ли подобни деца? Ето за това говоря. За саниране и асфалт ГЕРБ дават с шепите парите без да се замислят и винаги, а за болните деца, запетая да е изпусната в документ и детето се заминава. Кое е трябва да е приоритет? Отвратих от вашето лицемерие, защото не ни смятате за хора, а за материал.
8
8
 
19
 
! Отговори
ех... преди 7 години
9 годишно дете. Майката го е родила на колко години? Дали пък тези увреждания не са генетични или свързани с ранна бременност? И къде е мястото на общите пари отпуснати за лечение и отговорността на родителите?...що ли питам...
7
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстиДетето е българче и името му не променя този факт.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата истерия я създадоха медиите- за "малкия Байрям". И колко им трябва на неграмотните хора- обиди по лекарите, даже преден коментар проф. Спасов имал излъчване на комунист:) А досега не чухме ясни данни- толкова операции, от тях на деца толкова, процент успеваемост, цена на цялото лечение, сравнение на резултатите. Случая излезе от нищото, наговориха се куп глупости, накрая ще се харчат ограничените пари в чужбина и пак се пречи на нашата медицина!
5
4
 
19
 
! Отговори
ЙК преди 7 години
До ЧикънНе е за нищо друго. Ненужен медиен натиск. С парите, които ще похарчат за точно това дете можеше да се помогне на поне още 5-6 други болни деца.
4
27
 
13
 
! Отговори
Исти преди 7 години
А защо трябва да занимавате нас с неговия проблем- нима ние си нямаме наши проблеми? И защо Турция не поеме неговото лечение- нима това дете не е турче?
3
6
 
21
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Много искам да чуя и тезата на лекарите. Ако са искали те да извършат тази трансплантация, защото имаме изключителни специалисти и правим сложни операции и са ги спряли с натиск на медиите, ще бъде доста голяма подигравка. В България са се извършвали успешни операции прецеденти дори за целия свят, дано да не изпращат детето в Германия само защото някой ревнал, че е дискриминирано.
2
11
 
7
 
! Отговори
Боераф преди 7 години
Доктор и при това с излъчване на отявлен комунист- е това вече е диагноза. Горките пациенти.
1
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като е толкова велик този лекар,защо до сега не го е трансплантирал? защо го бави за чужбина? прави ли сметка,че НЕ ДАЙ БОЖЕ нещо се случи с детето,бащата жив ще го дере и ще го кара да си яде изрезките ! дано всичко е наред с малкото момче!