От "Пирогов": Момиченцето беше докарано мъртво

Родителите повикали Спешна помощ, то починало в линейката
Обновена: 25 фев 2017 08:02 | 25 фев 2017 08:02, Елка Василева
98
От "Пирогов": Момиченцето беше докарано мъртво
Снимка: архив, Булфото
Единайсетгодишното момиченце, което почина след удар в корема от друго дете, е било докарано мъртво в "Пирогов", са съобщили от болницата за "24 часа". 
 
Въпреки това лекарите от детска противошокова зала положили неимоверни усилия да го съживят, но не успели, обяснили от"Пирогов".
 
Детето е докарано там в 18,45 ч. То е било взето от родителите си от 52-о основно училище в София и се е оплакало от болки. 
 
Обяснило им, че по-рано през деня е претърпяло инцидент. 
 
Родителите подали сигнал на Спешна помощ и линейка дошла да вземе момиченцето. То обаче починало в нея.
 
Предполага се, че детето е било ритнато в корема от друг ученик в 52-о ОУ и му се е спукал далакът. Засега няма официална информация за причината на смъртта.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
51
 
! Отговори
Прогнила система преди 7 години
Учителите нямат права. Учениците нямат респект. Учителката неможе до тоалетна да отиде защото ще се избият докато я няма...ПРОМЯНА В СИСТЕМАТА ВЕДНАГА!!! СПЕШНО!!!
23
4
 
30
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Няма как 10/12 годишни деца да се държат от 8 до 5 часа в училище. Когато е лошо времето стоят в стаята, физическото е проформа. Малко от тях спортуват, всичко найзустяват и нищо не разбират.Системата е тотално объркана.
22
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роден съм през 70-те и най-отговорно мога да кажа, че и през социализма се биехме в училище а игрите ни бяха доста рискови, както в училище, така и извън него. Като цяло това е нелеп инцидент. Не отхвърлям възможността за насилие в днешните училища да е много по-голяма в сравнение с училището от моето детство.
21
2
 
30
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Не напразно казват че ,попа даскала и кмета едно време са били най уважавани ! Закон човешки ценности и познание ! А сега кого уважаваме ! ,,Златния телец ,,!!!! А на детенцето мир на душата !
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сме ВИНОВНИ! Насилието, агресията ни заливат отвсякъде! От телевизора, от интернет игрите, от улицата, от семейството. В училище просто влиза ПРОДУКТЪТ на това въздействие, нашите деца. Но училището няма как да бъде оазис в пустинята, в която живеем. "Закривайте системата! Учителите са виновни, те са проблемът" , удобно е, но няма да ни спаси - нито нас, нито децата ни. Всичко читаво емигрира. Селекцията по тъпота е очевидна. Тъжна работа...
19
4
 
52
 
! Отговори
До 269Анонимен преди 7 години
АБЕ ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ВЪЗПИТАНИЕТО Е В КЪЩИ.Никой не може да помогне ако сте ,,възпитали" гамен.Тук пишещите повечето още самите вие сте деца или съвсем млади и нямате деца.ЗАПОМНЕТЕ-Първите седем години са много важни.В училище ще учи аритметика и география,но възпитанието си е за ваша сметка.В днешно време за едно издърпано ухо,повишен тон веднага се вдига НАЦИОНАЛНА ТРЕВОГА за защита на невъзпитания хлапак.Вижте пуберите в сайтовете-само омраза,нихилизъм и цинизми.Училище ли, а у дома??
18
0
 
48
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
" У нас умните ги считат за луди!!" Когато г-н Ю.Вучков говори от екрана на телевизора и казва, че до 14 годишна възраст децата трябва да изучават хуманни науки, за да станат преди всичко човеци,"умните" политици се чудят какъв *** да назначат за министър на образованието. А той да учи децата на България още от 3 /три/ годишна възраст на компютърна грамотност и менъджерство?!?!?По всички медии кървища, убийства и насилие..Е-е "макаренковци" от МОН - Ко праим ?? Училища за убийци ?!?!?
17
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27Кооой отне правата на учителите ***??? Наясно ли си че това е правено нарочно,през всичките тези години??? Срива се авторитета на учителите още от къщи! Чалгата е зараза, и във възпитанието и в ума на управляващите! Учителите нямат никакви права, само задължения...и обратно! Учениците могат да направят така че той да е виновен, особено ако мама и тате са бизнесмени! Директора винаги !!! е на тяхна страна! Пари шумят! Бюджета е по важен в даскалото... затова е всичко!
16
4
 
46
 
! Отговори
Таня преди 7 години
Била съм учителка доста дълго и мога да кажа че главната вина е на охранителите в междучасията!!! Ако тяхната "работа" е да си четат вестника през междучасието какво очаквате? Децата са агресивни , да! Била съм свидетел когато се бият момчета и охраната се обръща на другата страна...уж че не вижда. По цял ден само с чистачките, на раздумка! Директора също е виновен, камерите са за да се гледат! Изобщо... не е за говорене! А учителите ако се намесят, после те стават виновни, обяснения, разправии
15
0
 
48
 
! Отговори
лилия до 19 преди 7 години
Не само момиче, никой не се удря !!!
14
0
 
35
 
! Отговори
лилия до 19 преди 7 години
Не само момиче, никой не се удря !!!
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закривайте системата. Има нови технологии в епохата на Интернет, позволяващи обучение чрез компютъра вкъщи. Разходите за тази система са колосални, а вредите от насилственото струпване на деца от 6 до 19-годишна възраст в тези скотобойни (училища) са непоправими. Резултатите - неграмотна ***. Ползите са единствено за работещите в тази система. Учениците само задължително въртят оборота на системата още от 6-7 годишна възраст. Докато изперкат окончателно на около 19 год когато са абитуриенти.
12
5
 
18
 
! Отговори
до 21Възпитавате ли? преди 7 години
Какви първи СЕДЕМ ГОДИНИ ?! Децата тръгват на детска градина още на 2-3 годинки. Сега ще ги задължават да ходят 2 години и на предучилищна подготовка още от 5 годишни !
11
11
 
28
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Проблема е в учителите, които нехаят и идея си нямат защо са там. Завършват със слушалки на ушите по изпити и затова е така. Обаче още по големия проблем е вкъщи. Родителите са пълни безхаберници и не могат да си озаптят децата, не могат да си научат децата на каквото и да е. Възпитанието вкъщи е нулево. Родителите се надяват на учители да им възпитават децата. Учители се надяват на родители да си възпитават децата и ето ви го резултата.Новото поколение напълно обезумяло и никой не го интересува
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Непълнолетния сега ще мине метър заради годините си, бащата да го затрива моментално.
9
2
 
36
 
! Отговори
Възпитавате ли? преди 7 години
Пак някой ви е виновен.Училището е децата да се ограмотят,а ПЪРВИТЕ СЕДЕМ години са възпитание в къщи.Като ви чета постовете за,,евро-атлантическите ценности и уродливата демокрация те ,каква връзка имат с това че НЕ СТЕ СИ ВЪЗПИТАЛИ детето? Няма,,Добър ден",Извинявайте,Моля,Извинявайте и т.н.Вие като ви гледам писанията няма и да го научите ,защото самите вие още не сте научени.Това са ОБЩОЧОВЕШКИ ценности и СЕМЕЙСТВОТО е най важна част от тях.Не търсете под вола теле
8
5
 
63
 
! Отговори
защо? преди 7 години
До Надя Николова Защо учителката да го отнася? Може ли една учителка да наблюдава 30 деца през цялото време, когато са на училище? Не е възможно това, къде да гледа по-напред, в тоалетната, стаята, двора? Причината е в родителите на насилника, които не са обяснили на детето си, че момиче не се удря. Не намятайте вината на учителя заради липсата на първите седем години. Децата се възпитават вкъщи, учителят обучава!!!
7
3
 
49
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Учителят да не е Супермен, че да може да следи 25 деца едновременно и да реагира адекватно?Лошото възпитание винаги ще създава проблеми.
6
6
 
39
 
! Отговори
Комунист-Ленинец преди 7 години
Демокрация...дива и уродлива...
5
10
 
22
 
! Отговори
Бедния българин преди 7 години
Разбирасе , че няма да има виновни всички даскаля са връзкари и директора ще потули нещата. Ще го отнесе някоя чистачка или охраната ако има такава. Но не в това е проблема, проблема е ,че българина не е единен, докато деистваме на принципа: а , то нали не е моето дете, какво ме интересува.... все ще сме така бедни и материалмо и духовно