Бащата на Вероника: Затворихме се в мъката си!

Навършват се 2 г. от жестокото убийство на студентката от Търново
28 фев 2017 19:00, Анисия Иванова
17
Бащата на Вероника: Затворихме се в мъката си!

Преди две години родителите на Вероника Здравкова очакват дъщеря им да се прибере. "Вечерта на 28-ми трябваше да се чуем, защото на следващия ден трябваше да си дойде, почнахме да й звъним и в един момент телефоните й отказаха…!", разказва Трайчо Трайков, баща на момичето.

Така започва историята, която променя завинаги живота на семейство Здравкови. На 28-ми февруари 2015 година, около 19 часа, студентката от Велико Търново е жестоко убита. От Илиян Здравков – рецидивист, с шест присъди и обявен по това време за общодържавно издирване. Родителите й, близки и приятели тази вечер ще почетат паметта й с възпоменание на мястото, където беше убита.

Извършителят получи максималната присъда след като се призна за виновен. За какво се борят в момента родителите на Вероника, разказва следващия репортаж.

"Като станем, гледаме да мине деня, за да легнем да се опитаме да заспим, за да не мислим това, което се е случило с дъщеря ни, защото не мога да си обясня какво е изпитала тя в момента, в който той я е налагал, когато й е отнемал живота..в трагичния момент, когато тя е имала нужда от помощ, някой да й помогне, да я спаси, аз не съм бил там!", разказва бащата пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Илиян Здравков удря Вероника с брадва в главата, ограбва я, след което изхвърля тялото в река Янтра. Бяга с влак към Горна Оряховица, където прави неуспешен опит да изтегли пари от дебитната карта на момичето. Това го издава и разследващите стигат до него и го задържат пет дни по-късно.

Убиецът в момента лежи в Ловешкия затвор, в психиатричната клиника. "Според мен няма психично заболяване, напълно е осъзнавал какво е вършил. На следствения експеримент като го гледахме, макар че куклата беше там вместо Вероника, той я налагаше със злоба!", смята бащата.

"За две години се променихме коренно. Не сме ония хора, които бяхме, затворихме се в себе си, затворихме се в мъката си и единствено ни крепи в момента борбата за промяна на закона!", допълва съкрушеният баща.

Две години по-късно за един несправедливо отнет човешки живот напомня паметник на Вероника. Районът вече е осветен и под видео наблюдение. Вечер има и полицейско присъствие.

Поклонението на мястото, където беше убита Вероника, ще бъде тази вечер в 19:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
niki преди 7 години
В момента В българия е така БЕЗНАКАЗАНИ ЧОВЕЦИ /НЕ ЖИВОТНИ!!!!/ УБИВАТ ХОРАТА - И СЛЕД ТОВА НЯМА НИТО НАКАЗАНИЕ, НИТО ПРИСЪДА, КОЯТО ДА СЪОТВЕТСТВА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО!!!!!!!ЖАЛКА КАРТИНКА!
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В село Карайсен край Павликени има една врачка - Милка, която говори с мъртвите души. Някой да каже на родителите да идат там, за да си погворят с Вероника. Трябва да намерят сили да продължат...иначе скоро и те ще заминат :(
11
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дънов е казал - "не търсете справедливост на тоя свят, щото няма да намерите".А и сега е времето преди Страшния Съд, затова Злото е така силно и вилнее навсякъде.Не трябва да се губи вяра че доброто ще победи.А Вероника 100% е на много по добро място и много по щастлива !!!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бог къде гледа? А? Сугурно е зает да търси архитект за новата къща на кучето на Парис Хилтън, щото старата за 100К вече е демоде.
9
0
 
47
 
! Отговори
Р Е З И Л преди 7 години
В затворите не се ли случват случки?30 години да храним този из_род, да плащаме и на психиатри да работят с него. За какво, за награда ли му осигуряваме тези условия?!Няма ли да се намери някой, който там, зад решетките, да направи каквото е необходимо?
8
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30 г. затвор и психиатрично лечение за убиеца, а за почерненото семейство - мъка до гроб! Това е толкова нечовешко и извратено! Позор!
7
1
 
43
 
! Отговори
? преди 7 години
Докога признал се за виновен ще е 1/3 виновен?
6
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз помня бащата от първите репортажи...а сега направо се е стопил, милият човек! И помня, че човекоподобният убиец е бил пуснат след излежаване на присъда за друго зверско убийство. Страх ме е колко ли още такива чудовища бродят сред нас, благодарение на нашето родно "правосъдие". Тук права имат само престъпниците, а жертвите ги ядат кучетата... буквално понякога.
5
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има бързи смъртни наказания и нещата ще се оправят много бързо.Освен тва не би трябвало виновникът за убийство да му се прощава защото е луд малолетен и тн.Това е практика въведена от мафията за да си измъква хората от затворите.
4
1
 
67
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
Дайте убиеца и една брадва на бащата да въведе той правосъдие! В Библията е казано око за око, зъб за зъб! Убиеца няма право да живее и една секунда!
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изминаха две години от мacoнcкия pитуал с Вероника...
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такава държава сме се родили !!! Убийства кражби лъжи ...Жалко за децата ни !!!
1
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек го е страх да разгледа сайтовете. Младо момиче умира от рак. Друго е било убито. Поптодорова краде кремове..ужас.