Д-р Кацаров от "Пирогов": Аз съм трън в очите на много хора!

Шестима искат да си ходят с него, подали са предизвестия
28 фев 2017 11:30, Петя Славова
33
Д-р Кацаров от "Пирогов": Аз съм трън в очите на много хора!
Снимка: архив, Булфото

Шестима лекари от "Пирогов" са подали предизвестие за напускане на отделението по Детска травматология. Те са съпричастни към оттеглилия се доктор Атанас Кацаров.

"Напускам, защото не ми харесва какво се случва в "Пирогов". Не съм съгласен с промяната за плана за ремонта на детските клиники в болницата", заяви д-р Атанас Кацаров, който оглавяваше детска ортопедия и травматология в "Пирогов". В понеделник той заяви, че напуска след 25 години в болницата.

"Аз съм трън в очите на много хора. За да запазя клиниката явно трябва да се махна", каза той.

Още по темата

По думите му конфликтът идва от това, че ремонтът, който се прави, разбива работата им. "Отделения се натикват в няколко стаи на четири различни етажа, далеч от операционните. Трябваше сградата да се раздели на две половини – в едната да се правят ремонт, а в другата да е отделението. След това да се обърнат", сподели пред Нова тв лекарят.

Шефът на болницата твърди, че ремонтът няма да попречи нито на работата, нито на пациентите.

Според д-р Кацаров обаче пациентите ще са потърпевши, защото лекарите няма как да следят непрекъснато състоянието им. "Няма как да се тича по етажите", допълни той.

Д-р Кацаров показа заявления за напускане на седем от единадесет лекари в отделението и добави, че сестрите и санитарите също искат да напуснат, а има недостиг на тези кадри.

Лекарят намекна и че от него се иска да участва в схема. "Смятате ли, че смяна на кабели и боядисване струва 70 хил.лева. Не знам къде ще отиде разликата, но сметката е силно надписана", заяви той и добави, че с колегите му са боядисвали стаи и те са изглеждали чудесно.

Пред "Пирогов" са се събрали родители, за да подкрепят д-р Атанас Кацаров. Те споделиха, че наистина условията в отделението не са добри, но след като д-р Кацаров  застава начело на отделението обстановката се е подобрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
До 30 и 25 преди 7 години
Няма злоба човече,а упрек че всички млади си мислите че няма да остареете.А колкото до лъжец ,дай боже да бях.И не се оплаквам а исках да ви кажа че само човек минал през мелницата на болницата вижда,,мушиите" които се правят .А Москов се опита да прекъсне някои,, практики"и аз видях ползата от някой от тях. А вие го обърнахте всичко наобратно и на политика,герб,опорни точки.Безмисленно е ,няма да разберете.Бъдете здрави.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе образ,щом си се хванал за реда на думите ми дословно,погледни ти как си ги подредил. Изглежда първо си написал инвалидност,а след това химиотерапия.Но това няма значение, а смисъла вложен в думите.Злобата вложена в думите ТИ-"като мен убили","кога ще се самоубиеш" не показват благ човек излекувал се и радващ се на живота.Нали;))
29
2
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
ЯВНО не си с 25 години ЖИТЕЙСКИ СТАЖ,щеше да знаеш че след химиотерапия се освидетелста инвалидноста. Нищо ,ще порастнеш и да не те стига моето. Поумней и проумей.Аз не съм недъгав и акъла си ми е в главата.Ти кога смяташ да се самоубиеш за да не стигаш 69?Медицината е велико нещо,но тези които се ,,облажват," от нея са недостойни и престъпни люде.Има разлика ,нали?
28
2
 
2
 
! Отговори
До анонимен 22 преди 7 години
С какво право ще давате квалификация. Д-р Кацаров е име в детската хирургия, Вие имате ли добро име някъде, където и да е. С лека ръка/мишка вероятно и без образование давате определение на хората, които имат право да имат самочувствие защото са добпи в професията си. Не е случайно за нашия народ един много четен творец е казал "не народ, а ***".
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление на България мислещите, кадърните и можещи хора са трън в очите на преживяващите, които за нещастие ,са повече.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО НЯКОИ ХОРА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ НАДЦЕНЯВАТ, СТАВАТ СМЕШНИ.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ***, на "69 с 46 г.трудов стаж",баща ми като беше на химиотерапия лежеше по цял ден и т.н.Не му е минало през акъла да седи в интернет и да се оплаква.Защото е много болезнено.А ти си жалък политикан защото си лъжец.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 69 г. с 95% инвалидност плюс химиотерапия?! И коментари в сайт! Браво на медицината, виж как са се погрижили за теб, а ти си недоволен
23
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Честно казано нямам идея защо напуска доктора, но това което казва за потъването на пари го знам от първа ръка. Бях за година aдмин на Пирогов и когато трябваше да ни предадат новото крило на кардиологията видях в протокола неща като крепежен болт за 120 лева и скоба за съврърно чекмедже за 1800 лева. За щастие не се налагаше аз да се подписвам под листа а само да проверя че го има. Цялия български бизнес е на тоя хал а и да има честни хора, то са си били камшика. На останалите честито...
22
2
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Тези които плюят самите са деца или чугунени глави и само Гербове са им в главата.Като не работят скакво даси изкарват някой лев.Мисъл няма,а по всичко са ,,експерти" Щом не плюеш ,значи си от герб. Така бяхме 99"99% от БКП-50 години и за това водим сега тези безмисленни и примитивни спорове.Който е лежал и лекувал в болница е видял и усетил нещата.Тези малките са безсмъртни .Само че в един миг идва лошото и всичко се променя на 180 градуса.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах го тоя доктор по БТВ държи се като мутра и със самочувствие на Бог не го зная колко е добър като лекар но оглавява отделението за бияч става но за зав. отделение и доктор едва ли
20
3
 
3
 
! Отговори
До 16-Анонимен преди 7 години
ТО Огнян Стефанов не бяха ли го ,,малко пребили" хората мафията.Оживя и сега пише каквото му кажат другарите. Иначе пак !?!?
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от малкото останали честни и отговорни лекари - др Кацаров.Лично ни е помогнал страшно много на двете от децата ни, изключително отзивчив, макар да му се налагаше едновременно да прави операции и прегледи.НИто веднъж не е намекнал за рушвети, а когато от благодарност му занесохме почерпка, се почуства дори неловко.Подкрепям го.
18
4
 
2
 
! Отговори
До 17-Анонимен преди 7 години
Аз не съм от Герб а от четири години съм по болници и 95% инвалид.Операции,химиотерапии и контролни прегледи.Не ме интересува политиката,аз съм нормално мислещ и ВИЖДАЩ какво е в болниците.Няма Герб няма Мерб има човешки принципи.Такива политикани като теб са разстреляли световния хирург проф. Станишев ,а всичките му сътрудници изгонени защото три месеца бил здравен министър в Багряновото правителство.Не бъркайте политика с медицина,това го правят само комунистите. На 69 съм с 46год. стаж
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започва се цирка"опорните точки на ГЕРБ"
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм незрял и неинформиран тийнейджър със 26 г.труд.стаж.Всеки месец здравни осигуровки 28+42=70лв.Та казваш Москов бил срещу докторската мафия.А Семерджиев бил крадец.А ти си от ГЕРБ-рб
15
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Четете Фрогнюз.Тези шестимата които подавали с доктора оставки били специализанти.И въобще работата не е такава каквато ни я представят.Май въпросния доктор имал за цел преди изборите да прави дандании,а после като дойде съответната партия да стане за награда шеф на Пирогов -така се говорело между колегите му.Четете Огнян Стефанов във Фрогнюз -интересно е.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докторската мафия скочи на Москов? Сега тези са от мафията на докторите или тези които хвърлят оставки? Става малко мъгливо и удобно да плюем сега
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие наясно ли сте за какво става дума или просто ,,си изкарвате мазните петолевки.Докторската мафия скочи срещу Москов и вие пишлигарите,, барабар Петко с мъжете.Лежал ли е някой в болница бе,ходил ли е на манипулации?Знаете ли какво,,точене на пари" пада.Вие само,,пилите" защото нямате и един работен ден,но ние бащите и майките плащаме здравните които потъват в джобовете на такива като Семерджиев и Балтов.Дано някога го проумеете.Спрете да политиканствате незрели и неинформирани тинейджъри
12
1
 
0
 
! Отговори
Mustafa преди 7 години
Tova e teror ataka kam bg narod.