МОН с инструкции: Какво да правят учителите при инцидент

690 медици работят в момента в родните към 2500 училища
10
МОН с инструкции: Какво да правят учителите при инцидент
Снимка: БТА

Министерството на образованието ще инструктира учителите как да постъпят в случай на инцидент с ученик. Това съобщи министър Николай Денков след среща с представители на Националното сдружение на общините.

Поводът е инцидентът в столичното 52-ро училище, при който почина 11-годишно момиче след спречкване със съученик.

Още по темата

Според идеята на министерството при инцидент учителите трябва веднага да се обадят на медицинското лице в училището, а при липса на медик – на личния лекар на детето.

Решението как да се действа трябва да бъде взето от медицинското лице, а не отговорността да пада върху учителя, предаде БНР.

В момента в българските близо 2500 училища работят 690 медицински специалисти и 390 психолози, посочи още министър Денков.

По-рано министърът на здравеопазването Илко Семерджиев заяви, че медицинската сестра в 52-ро училище не е можела да помогне на 11-годишното момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя министър получава сигнали от Космоса.При спешна ситуация се набира тел.112Какво JP, какъв личен лекар????Добре, че не е наредил да взимат пръстови отпечатъци на детето, че от тия управници всичко може да се очаква.
6
0
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 7 години
Taзи ялова система може само инструкции да ражда. Да го напишеш не е като да го направиш, още по-малко да работи, а да е полезно... не си спомням, откога не съм чел нещо такова.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тикви, как джипи-то ще може да даде адекватно мнение за спешна ситуация?! И колко време ще отнеме на учителката, за да локализира джипи-то, пък лекарката да вдигне, пък да се обяснят, пък да се чудят. След като не могат да осигурят лекари във всяко училище, да осигурят спешна телефонна линия, на която да могат да звънят учителките при инцидент. На която да отговарят лекари. Защото само един лекар може да прецени дали един случай е спешен и сериозен.
4
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Българите у.м.и.р.а.т заради такива адекватни решения,това исках да кажа,това беше изтритата дума.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Темата е много важна. Коментарите обаче ще ка много по-малко отколкото под далеч по-маловажни статии. Ролята на учителите е ясна, но къде са и родителите да обясняват на децата си , че физическата сила и насилие са опасни.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сега спаха ли !? Или зеят само за заплати !? Деца стават убийци ! Какво още трябва да се случи !?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След дъжд качулка винаги у нази