Мартеница за "Добре дошли" в България, а отговорът: No, no, no!

Деца посрещаха чужденците на Летище "София" с мартеници
1 мар 2017 15:45,
58

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес цялата страна е залята от бели и червени конци и традицията не подмина и Летище "София".

Деца раздаваха мартеници на пристигащите, но оказа се, че може би традицията трябва да им бъде разяснена.

Криси, която е от 140-о ОУ в София сподели пред Bulgaria ON AIR, че повечето чужденци не знаят за традицията и при подаването на картончето с усуканите конци и историята тях, те отказвали да ги приемат, мислейки че трябва да бъдат платени. 

След кратък разговор обаче чужденците приемали мартеницата, а за благодарност децата получавали бонбони и прегръдки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Азармо преди 7 години
До ПетърчоА така, братко, и аз разкъсвам някой сънародник като вземе да ни плюе държавата пред западнярите. Ние си знаем кирливите ризи, но такъв да не се чуди после защо не го уважават.
38
0
 
3
 
! Отговори
Азармо преди 7 години
До Анонимен 36Ако лаещата нация беше също под османско владичество, нямаше никой да е чел ни Гьоте, ни Мьоте! Тия стават да измислят машинки, но не ми ги хвали за естетика или пази Боже съвременна музика.
37
0
 
5
 
! Отговори
Азармо преди 7 години
До Анонимен 31И дотам с музиката! После дойче веле-чалга и просташки текстове а ла "Фрау Майер носи жълти ***". На немскоговорящите трябва да се забрани да музицират!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17А Хелоуин не е варварски, така ли? Затова ти харесва повече от Трифон Зарезан, но пък не ти пречи да се натряскаш порядъчно и отново!
35
0
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Едно е сигурно. Не ни трябват врагове сами ще се унищожим. Традициите са лицето на един народ това което го прави уникален между всички останали. Ако вие се срамувате от тях тогава знайте че слава на Бог сте малцинство иначе отдавна да сме изчезнали като народ. Защото народ без традиции няма. На Гьоте Вагнер или Вендерс никой не оспорва величието. Вие обаче унижавате великите българи слагайки ги на кантар срещу тях. А така унижавате само себе си. Жалко за вас.
34
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До какво води липсата на елементарни исторически познания?До ол.игофр.енски простотии и антибългаризъм.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко много ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА пишат тук.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ, ДРАГИ, ЧЕЛ ЛИ СИ НЕЩО ОТ ГЬОТЕ И ХЕГЕЛ? ами!
31
1
 
12
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Като всички просяци в Европа са български и румънски ци...гани каква реакция очакваме?
30
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
затова някои хора срам нямат затова по пътищата виждаме какво ли не а те си ядат и пият за тяхна сметка е тия порядки оправи ме минаха и заминаха а тя се не не наяли или пили срамота къде е държавата докога това безбразие къдее данс в малките градове писна ми пияници и луди да командват да писна ми
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...при подаването на картончето с усуканите конци и историята тях, те отказвали да ги приемат,...Може ли някой да ми обясни какво трябва да значи това?
28
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаах, "народните песни":)). Хората са развили велики музикални жанрове - барок, класика, джаз. Хендел, Бетовен, Бах, ВАГНЕР, Щраус ......хахаах, народни песни:))
27
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тошко Колев и Коканова...хахаах. А бе ти знаеш ли какви постижения имат германците в киното? Фриц Ланг, Висе, Мурнау, Джоузеф фон Щернберг, Георг Пабст, Фасбиндер,Вернер Херцог,Вим Вендерс - това са само част от световно ппризнатите немски режисьори през 20 век. Къде си тръгнал бе,човече:))
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама *** се изкарват по-умни от двеста. То ще рече, ако ги слушаме, да изхвърлим и народните песни, защото са "стародавна традиция". Не и отговаряйте на тия антибългари.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26, тжв, а бе ти сериозно ли си го написал това или си решил да ме спукаш от смях:))Какъв Тодор Колев, какъв Яворов бе,човече:))Говорим за Гьоте и Хегел -световни светила с планетарен принос за културата, науката,цивилизацията!Ти ми говориш за някакви провинциални културтрегери.Поне да беше споменал най-големия български поет - Гео Милев, но явно на теб толкова ти е културата, та си седнал да говориш за Тошко Колевq:))
24
4
 
10
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
До тжвГордостта ни все е в минало време и все е на чужд гръб. Съмнявам се някоя нация да си мечтае за това.
23
8
 
35
 
! Отговори
тжв преди 7 години
Германците могат само да си мечтаят да бъдат българи. Неофит Рилски, Захари Зограф, Яворов, Ботев, Смирненски, Дебелянов, Радичков...Апостол Карамитев, Тодор Колев, Невена Коканова, Димитър Списаревски. Това, че имат индустрия и всеки изпадняк мечтае да работи в завода на Мерседес като сглабяч на мигачи, не значи, че българите на са умен народ. Да бедни сме, но и тук са се раждали велики хора...
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЩирлицDo 23Ti si strahoteb bulgarian patriot no traibva da slezesh na zemiata. Da ni iskarvash po veliki ot germanzite - tova napravo e smeshno Georgi Dimitrov - koy e tozi geroy ?
21
45
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре , че беше Византия та българите да имат своя писменост. Изобщо, българите трябва да целуват ръка на съдбата, че са имали щастието да бъдат съседи на най-културната средновековна държава и да са под прякото й влияние.Нещо което средновеков. германци са нямали като щастие. И въпреки това германците успяват да стигнат там, където българите и след 200 години няма да бъдат:)Германия-Гутенберг,Лайбниц,Кант,Хегел,Шилер,Гьоте,Хайне,Албрехт Дюрер,Дизел,Бенц,Томас Ман,Брехт и мн. други.България-кой?
20
9
 
31
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Напредналите неолигоф.ренски народи,сами си копаят трапа,канейки бежанци на помощ ...за въпросната процедура.Георги Димитров най-добре е обрисувал въпросните напреднали евро-никакъвци-с кого и на какъв роден език са говорели,когато България е имала своя писменост.