Велосипедисти vs. смъртта: В памет на Мартин Гачев

Протестиращите направиха флашмоб пред НДК и запалиха свещи
1 мар 2017 07:32,
15

 Снимка: БТА

Стотици велосипедисти протестираха срещу смъртта на пътя в памет на загиналия колоездач Мартин Гачев.

41-годишния Мартин загина под гумите на ТИР  на 24 февруари близо до Божурище. Той беше един от най-известните и успешни шосейни колоездачи в България.

Още по темата

Мартин Гачев участваше редовно в пробези на шосе за любители, в състезания в планината и записа редица успехи, от които 1-во място в мастър възрастовата категория на последното издание на Шосейни колоездачни серии INCH Sport, също така шампион на Държавно първенство по колоездене.

Негови приятели и стотици други велосипедисти се събраха пред НДК за протест и почит, съобщи Булфото.

Протестиращите направиха лежащ флашмоб, а след това се отправиха към Съдебната плата, където запалиха свещ в памет на Мартин Гачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 7 години
Отново не се споменава, че шофьорът е пасивен гей.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие пък шофьорите половината сте с купени книжки и не ви пука за живота на хората. Ако бяхме качени на валяк, щяхте да ни заобикаляте през насрещното платно. Като не можете да карате бързо си сложете по-лека дясна обувка ако не сте с два леви крака рзбира се. Това се прави да не натискате газта много за да може да се овладее колата . Има много внимателни шофьори - научете от тях как се прави
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не спазват правилата а трябва, участници в движението са, ще стават донори. Кво ми се правят на страдалци. Едва около 20% са изрядни. Останалото селяци щото така са си карали на село. Е, има хора които чакат за бъбреци, четен дроб и т.н. Поне с нещо ще са полезни като се набутат под някоя кома или камион.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми к-ра за тия балъци.Преди години с голям ентусиазъм си взех колело, да си припомня детството, как вилнеехме с балканчетата. Още с първото излизане из София ми стана ясно, че в тоя град колело требва да се кара с противогаз и пак не е 100% сигурно, че няма да се отровиш.
8
0
 
5
 
! Отговори
ани преди 7 години
Редно е да протестират пред общината. Тя трябва да им изгради алеи,където да бъдат защитени. Трябва да бъдат ЗАДЪЛЖЕНИ да носят ярки дрехи, да бъдат оборудвани със светоотразителни жилетки, фарове, мигачи. Виновни са законотворците,които пренебрегнаха задълженията на колоездачите като активни участници в движението. Освен това, би трябвало да държат някакъв изпит за правилата, защото като ги гледам, карат право през просото. И всичко това трябва да бъде направено за тяхно добро!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам снощи репортажа - половината от протестиращите без светлоотфазителни жилетки
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е забранено, не си е сам виновен, точно там е мястото на колоездачите, а не по тротоарите, както е в София.
5
1
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
То шофирането в БГ е малко лудо, обаче колоездачите обират всички награди на Дарвин.Наскоро един колуездач в 11 вечерта БЕЗ фарове пресича на червено и ме засича мен, който минавам на зелено. Спрях на 1м от него преди да го ударя, и то благодарение на това, че имам много остро зрение. Познавам хора, които виждат в пъти по-зле и карат.По принцип смятам, че да караш колело по български първокласен натоварен път не е особено умно.
4
2
 
11
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Вчера вечерта в София трима велосипедисти подминах с колата - оставям настрана жилетките. Две от колелата нямаха нито един светлоотразител! Тези малки пластмаси правят така, че тези с фаровете да ви виждат! Третият, който подминах имаше и светлоотразители, и мигащо стопче. Горе-долу такава е реалността - 2/3 карат така, все едно са сами, 1/3 се опитват да се съобразяват и пазят себе си и другите!
3
9
 
1
 
! Отговори
do 2 преди 7 години
Ti komentar li pishesh ili roman ?
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека му пръст на Мартин! Бил е професионалист. Въпроса е, как се движат останалите любители колоездачи, спазват ли правилата? Категорично не! На червено, обратно на движението, прелитат през зебри, по тротоари, без оранжеви жилетки им каски, пияни здраво, все едно са сами в движението. И какво, да ги пазим всички, а те да си карата както искат? Същото е и с мотористите. И тях да ли пазим? А те спазват ли правилника? Дреме им. Сигурността е процес обусловен от двете страни. Едната не спазва.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера на Сточна гара един подобен донор маневрираше между колите. Този тип велосипедисти са камикадзета