ОмбудсМая даде орязаните права на полицаите на КС

Стигнало се до хаос, демотивация и объркване в системата
17
ОмбудсМая даде орязаните права на полицаите на КС
Снимка: Булфото, архив

Омбудсманът Мая Манолова атакува в Конституционния съд разпоредби в Закона за Министерство на вътрешните работи, които са част от административната реформа, влезли в сила от 1 февруари 2017 г.

Още по темата

Позицията на омбудсмана е, че въпросните текстове водят до неблагоприятни социални последици за голяма част от служителите в МВР и пряко противоречат на редица норми в Конституцията, като Преамбюла и принципа за правовата държава, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник.

Повод за искането на Манолова е огромното недоволство на работещите и синдикатите в системата на МВР.

Тя вече обяви, че ще се застъпи за отнетите вече предоставени социални, пенсионни, осигурителни и професионални права на работещите в МВР.

"На практика техните правоотношения се преобразуват по Закона за държавния служител и по Кодекса на труда, което води до хаос, объркване сред служителите и засяга престижа и авторитета на службата. Работещите в МВР губят мотивация, защото е нарушено чувството за справедливост", категорична е Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Мая Омммммм преди 7 години
Да върнем 20-те заплати и ранното пенсиониране на дебелите леки в МВР! Нищо че например лелките в отдел имиграционен не знаят и един език за да обслужват чужденците! Нищо че исканите бележки и стоене по опашки в държавата вместо да намаляват, се увеличават. Важното е да кипи един безсмислен труд а парите и времето на данъкоплатците да летят на вятъра.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде точно е тая зверска несправедливост, да мръхтуниш 30 години и да се пенсионираш на 45 с 20 заплати? На запад има термин "високоопасна" служба - полицаи работещи на терен и т.н. за тях съм ок, но за останалите 80% секретарки - да се оправят! И ние някога сме давали караул през ден за 25 лева на месец, пък не помня да съм имал проблеми с "мотивацията"...
10
2
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Всички полицаи на психиатър. Тогава ще им повярваме. И учителите също. Изобщо всички от които зависи съдбата на хората, лекари , съдии и др. Стига с тази анархия, 30 г преход към незнайно къде също стигат. Не сме овце ,нито ***.
9
5
 
4
 
! Отговори
Ощетен данъкоплатец преди 7 години
Така става като се лансират некомпетентни хора на ключови позиции. Ясно е че лелките в МВР няма как да са със статута на полицаите, но Манолова щяла да им защитава правата на лелките. А правата на данъкоплатците? А електронното управление дето ще обезсмисли същите тези лелки? Такива популистки решения струват стотици милиони и да каже ОбудсМая колко точно ще струва това предложение и ОТКОГО точно ще се вземат парите. Иначе е лесно с чужда погача да правиш помен. *** така са си свикнали.
8
0
 
16
 
! Отговори
do 5 преди 7 години
ходи стани ти кука да те гавря с теб цял живот и стой за тез 20 залпати :)
7
7
 
4
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Полицаи има в САЩ. В България има униформени м е к е р е т а !
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая Манолова сега хората ли ще защитава или полицаите?
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тя вече обяви, че ще се застъпи за отнетите вече предоставени социални, пенсионни, осигурителни и професионални права на работещите в МВР".Да се чете бутане на подкуп преди изборите. Иначе за обикновенния данъкоплатец няма проблем да работи 65 години за пенсия. И никоя частна фирма няма да му плати 20 заплати при пенсиониране. Ама за хората които 2 години едно убийство не могат да разкрият може.
4
1
 
10
 
! Отговори
бивш полицай преди 7 години
Безобразията в МВР започнаха с назначаването на Бъчварова за МВР но се усложниха още през лятото на 2015 преди да се приеме ЗИДЗМВР а с промените на КСО КЪДЕТО СЕ РАЗРЕШИ ДА ИМА придобилите осигурителен стаж без оглед на въздраст могат да се пенсионират без да се уволняват и освобождават р.м .Същевременно да получават заплата и пенсия.Други успяха да се пенсионират и си вземат соц.придобивки и да се преназначат по здс В мвр.друга част по КТ и накрая кой както му е по удобнотака по стъпи.
3
1
 
17
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Полицаите на улицата работят в кофти условия, но администрацията на МВР прибира заплатки на богато, чеше се по пъпа и мйкне папки.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
De vidjahte policai osven na machove.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този каламбур ОмбудсМая вече ставате банални. Ако си мислите, че е нещо оригинално, не е. Доста тъ-по е, а това че го повтаряте до втръсване не го прави по-умно.