Всеки втори: Санирането не е честно! 40% твърдят: Кражба е!

27% приемат полета с военния самолет на Радев за реален проблем
2 мар 2017 19:09, Анисия Иванова
110
Всеки втори: Санирането не е честно! 40% твърдят: Кражба е!
Архив: Булфото

49,5% от българите, запознатите със санирането, смятат, че то не е честно, 30,8% са на обратното мнение. Това сочи експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл". 

Проучването е направено сред 805 пълнолетни българи на 27 и 28 февруари и е финансирано от социологическата агенция.

Според данните – програмата за саниране е добре позната на българите – 90,2% от запитаните твърдят, че са чували за нея.

51,8% от тях смятат, че това е добър начин за обновяване на панелните блокове, 39,9% обаче се съгласяват с крайното твърдение "санирането е голяма кражба". Високият процент крайни становища показва очевидна обществена тревога, коментират от "Галъп интернешънъл". 

Изводите на социолозите е, че санирането се възприема добре по принцип, но детайлите му събуждат немалко недоволство, а причината е, че само малка част от българите могат да се възползват от него.

Голямо влияние оказват и подозренията в корупция, които са общ знаменател в българското обществено мнение.

"Галъп" прави и допитване в по-широк контекст на темата за реалните и изкуствено създаните обществени въпроси. Сондажът се опитва да провери обществените инстинкти и по отношение на някои актуални теми от последните седмици и месеци.

Сред реалните проблеми запитаните виждат проблемите с пътни настилки, тунели, мостове. 88,3% казват, че това е реален проблем, 9,8% - създаден от медиите, а останалите се колебаят.

Проблемът със санирането - за 52,6% е реален проблем, срещу 38,6% - не е, темата с парите за наука - 44,2% срещу 37,8%, пръстовите отпечатъци - 49,1% на 44%.

Като пример за изкуствено създаден проблем запитаните припознават полета с военен самолет на президента Радев (63,6% казват, че това е въпрос, създаден от медиите, а 27% намират това за реален проблем).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Данните са от експресен телефонен сондаж сред 805 пълнолетни българи, проведен със самостоятелно финансиране от страна на „Галъп интернешънъл“ на 27 и 28 февруари. 1% от извадката отговаря на 55 000 души. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3,5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
26
 
! Отговори
до № 48 Василев преди 7 години
Абе онзи на тъъъъъп ли се правиш или само така изглеждаш отвори сайта на която и да е фирма занимаваща си с такъв род ремонти и сам ще видиш за какви цени иде реч тоя път гербавите направо са се самозабравили направо са за Гинес с тия цени.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали не въртят номерца на Холивуд с телевизионните стриймове, ощетявайки ги?
39
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Форумни герберастки мишки, отново ли казвате на черното бяло ?Цените, на които санира ГЕРБ са около 250-270 лв / кв.м при пазарни цени 35-40 лв / кв.м.
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно е да се говори за СЪНиране на мозака на българина.*** толкова го успа това съниране, че като нищо отново ще избере Бойко.
37
4
 
25
 
! Отговори
сс преди 7 години
180 лв е цената на санирането сега като ги намалиха и пак е в пъти повече отколкото аз си плащах на алпинисти на 10тия етаж. С 10 см неопор армировка драна мазилка преди 2 години 40лв кв/м ....
36
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големия бъзик ,беше ,когато Боко Тиквата се изцепи ,че санирането заздравявало панелките да не паднат.Толкова за прости ни има!
35
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ти върне хилките червената фирма, която ти направи санираето.Едно саниране е не повече от 1 500 лв.Добре, че санирането не се прави от такива червени фирми като твоята.Успех на ГЕРБ на изборите!
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко знаеше че му е последен мандат и като за такъв - к'вото може направи, да се разбира за себе си.
33
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да са крали ГЕРБ пак ще гласувам за тях защото са единствените, които построиха някакви нормални пътища. Преди тях карахме по кратери понеже асфалтът беше отдавна изронен. Пътят за Лесово беше такъв при Царчето и Станишев.БСП като дойдат на власт подхвърлят огризки за народа а те крадат милиарди.Защо да гласувам за БСП след като не мога да си стигна до там, където живея?
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ще ми вълнат ли 6-те хилки, които платих за санирането на апартамента си.С какво аз съм по-лош данъкоплатец от герберастките крадци, които дори не плащат и данъци.Защо те действието даване не го знаят, умеят само действието крадене.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирате ли защо толкова ги е страх да загубят властта.Защото някой може да им потърси отговорност.
30
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом санирането не се прави от нашата партия то винаги е кражба.Ако се правеше от нашата партия щеше да е най-качественото, най-евтиното и целият народ 99 % щеше да е съгласен с това твърдение.
29
5
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не бе,не е кражба пачки да бяха лепили по блоковете по-евтино щеше да струва ,а колкото дали е честно то хората са го казали и не е вЕрно ,че така смятат само половината .
28
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ крадат но след тях остават санирани блокове. БСП крадат и след тях остава гьола Белене. Дето се вика изберете по-малкото зло щото други просто няма.
27
3
 
23
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Ааааааа,е в това е цялата работа.В Германия е задължително,но за сметка на собствениците.Тук е точно обратното.Санираме срещу гласуване.Взехме 16 милиарда лв.заем,какво да ги правим сега тези пари,трябва да ги усвоим(присвоим).Така или иначе народа е толкова заспал,че никой нищо няма да ни каже.
26
4
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
ГЕРБ не е партия, ГЕРБ е мафия. Факт !Всички видяхте как "лейтенантите" целуват ръка на Дон Корлеоне ...
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...проблемите с пътни настилки, тунели, мостове. 88,3% казват, че това е реален проблем...===Това са и хората, които ще гласуват срещу герб. Нищо ново!
24
4
 
25
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Умен, а ти задаваш ли си въпроса откъде идват парите за тези санираните.То добре да ти санират панелката така без пари, само че безплатен обяд няма.Парите ги даваме всички ние, а не Самовлюбения *** от Банкя от банковата си сметка.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само,че сумите са многократно завишени,ами в много от случаите след ремонта е станало много по-лошо от преди.Некачествено изпълнение,течове,незатварящи се прозорци и др.Имаше много репортажи с оплакващи се хора.Но мисля,че няма изненадани.Цялата гербава работа е такава.
22
24
 
6
 
! Отговори
От Германия преди 7 години
Малък е броя щото докато едни се туткат и го отричат други вече синираха блоковете и са доволни. Нихилизма на българина край няма. И безплатно да му даваш нещо той пак ще е недоволен. Елате да видите тука в Германия. Санирането е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обаче е за сметка на собствениците на жилищата в блока. И германците не протестират а изпълняват. Ние се топлим с топлината излъчена от телевизора щото сградата има 20 см. изолация.