Качеството на храните ни – такова, какъвто е и контролът ни

Западните вериги подбивали пазара на родното производство
28
Качеството на храните ни – такова, какъвто е и контролът ни
Снимка: Reuters, архив

Западните вериги продават на източноевропейците храни с лошо качество. Такава информация се появи наскоро, но според Богомил Николов, който е председател на Асоциация "Активни потребители", темата не е нова.

Още по темата

"Тези изследвания тръгнаха от Словакия, но сега има нова вълна, която за първи път вече и политиците подеха", посочи той в предаването "България сутрин".

Според Николов качеството на продуктите ни е такова, какъвто е и контролът ни.

"Трябва ни дългосрочна система, която да изпитва продуктите и да информира потребителите, защото те са най-големият контрольор, който гласува с портфейла си", настоя той в студиото на Лора Инджова.

Председателят на Съюз "Произведено в България" Христо Друмев пък е на мнение, че западните вериги ни подбиват пазара с оглед на българското производство.

"Когато нахлуха в началото на новия век тези чужди вериги в България, първото нещо, с което започнахме да се борим бе да бъдат при едни приемливи условия, а не наложени. Имаше към 211 ограничения, за да може и в тези вериги да се продава и българска произведена храна", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: храникачествоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Контрола се свежда единствено до това, да се знае какъв рушвет да се вземе!Няма по-корумпирано племе от българските контролни органи - вземи инспекция по храни, хеи, инспекция по зърно, инспекция по труда... Абе всичко де що е инспекция е банда от крадци на държавна издръжка.
16
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Българските "контролни органи" са всичко друго но не и контролни! В много случай те са обратното на контрола и са част от здраво затъналата в корупция администрация имайки голяма заслуга България да е най-корумпираната държава в ЕС!!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати неочаквано това служебно правителство за няколко месеца може да свърши повече отколкото предишните с години не можаха...ЗаБрана за използване на добавки и заместители в продуктите в бг-гарант за същесвуването на българите
14
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 7 години
Корупцията е основна причина за некачествените вносни храни!
13
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Затова харесвам "Фантастико" , защото има много български стоки!
12
1
 
31
 
! Отговори
ЕВРО СУБСИДИЯ преди 7 години
Немските вериги да подбиват родното производство с цени, ТЕ ГО УБИВАТ!Причината обаче не е в родното производство, а в договорените субсидии за земеделие и животновъдство. Когато в Холандия те са 10 пъти по-високи, отколкото в България - естествено, че холандските зеленчуци ще са по-евтини от родните. Поинтересувайте се също какви са субсидиите в Полша и ще разберете защо полското цвекло се харчи на 40 ст. а ябълките на 85 ст. в големите вериги. ЧЕСТИТИ ПРАЗНИК И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че контрола е добър, но и журналистите и "експертите" сте едни.... Не става дума за некачестнени или качествени, а за такива с различен къстав.
10
22
 
16
 
! Отговори
До дедо но българин преди 7 години
Дедо, преди 89-та ако е имало "***" в храната, просто не се е изписвало по етикетите. Сега е по-видимо, защото производителят е задължен да напише какво слага (е-та, ме-та и прочие). Ако обърнеш внимание, сиренето от 3 лева не е сирене, а имитиращ продукт, примерно. Та така, споко: не че сега е по-зле, просто е по-видимо ;) Така че чети, информирай се и си избирай. На нищо не си задължен.
9
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако имам финансова възможност няма да хапна каквото и да било българско, или внесено от български търговци! най-малкото е - полезно е за здравето!
8
2
 
42
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Първата работа на Иван Костов бе да отмени действията на Българските Държавни Стандарти. с това се започна.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8ИМА ТАКАВА ВЕРИГА В БИВШИЯ КАРФУР В МОЛА НА БУЛ.БЪЛГАРИЯ
6
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Когато нахлуха в началото на новия век тези чужди вериги в България, първото нещо, с което започнахме да се борим бе да бъдат при едни приемливи условия, а не наложени. Имаше към 211 ограничения, за да може и в тези вериги да се продава и българска произведена храна"- те не нахлуха, поканихме ги безусловно. Никъде другаде няма такова безконтролно навлизане на големи вериги и дискаунтъри , и това стана за сметка на българските производители, а както се оказва и потребители
5
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Политиците са такива каквито сме ние техните избиратели . Не може от *** и необразован народ да избереш политици по различни .
4
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дедо но българинКажи ми една Българска верига за хранителни продукти и само там ще пазарувам . Няма нали , ами няма да има защото повечето сме некадърни и злобни като тебе . Над 90 % от хранителните предприятия са на назначени капиталисти от БКП-БСП и там качеството е равно на нула , а заплатите са 590 лв. Капиш червен каскет .
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит празник! Политиците са такива, защото не ги контролираме! Нека натрупаме камара камъни пред НС да видим дали ще си правят каквото си искат!
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ДАНО СЛУЧИМ НА РАЗУМНИ ПОЛИТИЦИ !!!СТИГА СА НИ ПРОДАВАЛИ !!!
1
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ЗАПАДА ТОВА НАУЧИХА И НАШИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ !КАК ДА НИ ТРОВЯТ ! А КОНТРОЛА ЧАКА РУШВЕТИ И НИЩО НЕ ПРАВИ52919