Радев обеща: С общите усилия ще направим България достойна

Свободата струва скъпо, каза той на приема за 3 март
3 мар 2017 21:00, Петя Славова
112
 Радев обеща: С общите усилия ще направим България достойна
Снимка: БТА

С общите усилия, с таланта на цялата нация ще направим бъдна България достойна за славната история, чиито наследници сме ние. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на традиционния държавен прием по случай Националния празник - 3 март.

В приветствието си към дипломатическите представители, акредитирани в България, политици и общественици, държавният глава заяви, че свободата винаги струва скъпо, а на тази дата българите с благодарност си спомнят за своите герои, за войските на император Александър Втори - Царя Освободител.

"На тази дата почитаме паметта на хилядите руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, сърби, черногорци, поляци, литовци и други герои, загинали за свободата на нашата родина. В онези времена цяла Европа, от Петербург до Дъблин съчувства на българите.

На Трети март си спомняме и за Гладстон, Макгахан и Виктор Юго, които подкрепиха българската кауза", заяви държавният глава и благодари на всички, които полагат усилия България да живее в мир и приятелство и да просперира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
14
 
11
 
! Отговори
Путниския агент преди 7 години
Радев обеща: С общите усилия ще направим Русия без санкции и ще забравим за анексията на Крим и руската окупация на Донбас. Да живее Русия , Украйна да мре.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Не се засягай, написах го с ирония. Напълно прав си и това е само малка част (за руския император), което може да се каже за главната роля на Русия във войната. Да не говорим за десетките хиляди руски доброволци, за реакцията на руския народ и т.н. Казвам именно на руският, а не на финландският, полският или марсианският! А това, че в руската имперска армия е имало хора от всякакви националности (даже и японец) по никакъв начин не отменя или променя нашия Освободител - Русия и руснаците!
21
0
 
6
 
! Отговори
местан преди 7 години
закриване на здравната каса , пресичане монопола на прекупвачите на енергия , продукти с гмо и прочие ;) АРМИЯ , не на каналите с дрога и просгтитутки от еверопа , подкрепящи партии като ДПС И БСП и бойко не се стреми да вземеш тези канили , децата ни се покварявят , прояви смелост смажи ги :) има и дриги начини да пипнем чуждите агенти ;) ДОГАН не може да е по умен от един истински българин ;) НЕГО МОЖЕ И ДА ГО УБИЕМ :) това е БЪЛГАРИЯ :) И нас не ни е страх вече :) на Димитър е ip -то
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един японец също има в руската имперска армия!Както и няколко осетинци.Трябваше да поканим японския император на Шипка. Финландският,полският,латвийският, естонският президент също.Никаква Русия!Именно реакцията на естонското и финландското общество е причина за руско-турската Освободителна война.Руското участие е минимално.Комунистите кръстиха тази война "руско-турска". Пореден фейк на руските СМИ.Войната е била ФИНЛАНДСКО-турска,кви руснаци, кви пет лева? "Кат Финландия няма втора на света" ;)
19
3
 
6
 
! Отговори
gter преди 7 години
В България не се плащат никакви никакви ама никакви никакви ама никакви данъци!!!Тъй че си затваряй балалайката! Кат вземеш да плащаш данъци ще ти се обадя!!!Кой плаща данъци бандитите ли вагабонтите ли кооооооой!!!Никой не плаща никакви данъцииииии!!! Набиии си го, искам да кажа глава, ама такава няма!!!
18
7
 
8
 
! Отговори
последния бойскаут преди 7 години
да живее първата дама :)
17
10
 
7
 
! Отговори
г преди 7 години
радев в сравнение с плевньо е по не дразнещ, но защо е оная овца отзад трябва и тя да е навряна на всяка снимка и навсякъде, радев в момента изпълнява служебните си задължения за което му се плаща той е един вид на работа ,а тая и тя като тенжера и похлупак, да си стои в частния му живот а не в служебния
16
12
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Армейски генерал Издислав-а го гледа покровителски - укорително и льотчикът е видимо притеснен... - ей този е ***...
15
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 13 АнонименПоведението на Ленчето е скандално, срамно и жълто! Предполага се, че живеейки от доста време извън България, тя не се чувства българка отдавна! :))
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудно.След дъжд качулка.Късно е.Кораба е потънал а ние ще го спасяваме.
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си кой е пилотирал изтребител и кой е спал по паркинигите в Германия!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13 Муахахахаххахах.. крадлата Поптодоровеа цял живот е плюла по Русия, бе оли.гофрен!
11
2
 
8
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До luckymanТочно изброените от теб командват в днешна България.Изкупят ли земята на българина, то той става нежелан чужденец в страната си.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев обеща: С общите усилия ще направим България достойна...Добре започва правенето! Ленчето (Поптодорова) беше отпред.
9
10
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Радев вдъхва респект, гордост, че е българин и увереност в себе си и силите си! Честит празник на всички които се чувстват българи! На този ден преди години България отново я има на картата и е държава!
8
8
 
11
 
! Отговори
SLED преди 7 години
След Плевнелиев имаме проблем . Дано по време на мандата на Радев , България да успее да достигне стандарта на Русия . Целия ЕС разчита на руски туристи за да си върже Бюджета .
7
21
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Радев се взема толкова насериозно, че направо става смешен... - абсолютен сухар, без чувство за хумор, без излъчване, без харизма... - абе - фуражка...
6
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достойни сте само за присмех и присмех с такива нафталини.
5
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев днес се издигна в очите ми с едно ниво по-високо спрямо преди. Това нямаше да е възможно без помощта и на троловете, които го плюят цял ден точно на националния ни празник, при положение, че Радев цял ден се опитва да ни вдъхне самочувствие.
4
9
 
10
 
! Отговори
морски преди 7 години
Днес "руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, сърби, черногорци, поляци, литовци" пък идват да освободят бай *** от празните стаи на морето.Добре дошли !!