Семерджиев подписал за Байрям, а не казал да стягат багажа

Близките на детето научили от новините, че има пари за Германия
17
Семерджиев подписал за Байрям, а не казал да стягат багажа
Снимка: Кадър bTV

Бабата и дядото на 9-годишния Байрям Али, които се грижат за детето, са разбрали от новинити, че той ще бъде опериран в Германия.

Още по темата

Детето се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация и докато тя не бъде направена той всеки ден е на хемодиализа.

Здравният министър Илко Семерджиев вчера подписа формуляр за лечението на Байрям в Германия, но оказа, че близките на детето не са били уведомени за това.

"На нас никой не ни се е обадил", обясниха бабата и дядото на момчето пред bTV. Те не знаят дали и кога ще пътуват за операцията.

Междувременно Байрям пътува всеки ден от село Тъжа до Стара Загора за хемодиализа.

Детето имаше одобрение и осигурен финансиране за операция в Германия. Трябваше да замине на 20 февруари. В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването отказват да разпишат т.нар. формуляр S2 с мотива, че трансплантацията може да се извърши в България.

Директорът на правителствената болница "Лозенец" обяви, че може да направи операцията, но заради обществения натиск се отказа и в крайна сметка от МЗ решиха да разпишат задължителния за пътуването формуляр.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Да откраднат тук малко парици, защо да ги дават в Германия да излекуват детето! Нали Семерджиев. Гадните номера от времето на Ореха се връщат.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре , че детето се казва Байрям , че да има пари , ако беше Иван нищо нямаше да стане. Нашите обективни медии нямаше да напишат и ред за него , защото Сорос не плаща за защита на български деца .
8
3
 
7
 
! Отговори
Оффффф преди 7 години
Хайде като се наспите да я напишете наново тая статия, че е пълна с грешки. А що се отнася до Байрям - дано се оправи детето, но щом може да се оперира и тук, за чий ... трябва да се изсипе една торба пари, за да ходи в Германия (където сигурно ще го оперира украинец или сърбин)? А майка му и баща му къде са? Бабата и дядото решили, че имат само права и това е.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава работа,ама.....!Всичкото ни е такова...недовършено!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига вече с "малкия Байрам", основната врява я вдига продажната bTV, като интереса на детето е последната причина да са толкова гласовити! За друг случай не е имало таквоз чудо, но избори са все пак. А къде все пак са майката и таткото на малкия пациент?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чукундури на килограм !!!
4
3
 
31
 
! Отговори
дедо преди 7 години
Не разбирам как може да имаш максимални претенции към държавата след като не си научил детето си на поне една българска думичка?Какви родители,какви "българи" питам са те?Сигурно нямат никакъв принос в здравната и социално осигурителната система на държавата.Като редовен данъкоплатец искам когато се взема такова решение да се показва за целия си живот какъв данъчен принос имат тези лица и въобще плащали ли са някога данъци,за да имат претенции към държавата ни.Да детенце е,но не е единственото!
3
9
 
39
 
! Отговори
хюго бос преди 7 години
И какъв е този обществен натиск, големият рев на цганофилските грантаджисйки медии за един черен цганин, който не е българин. Кой нормален ще си кръсти детето Байрям??? И това си беше чист предизборен ПР- избраха черен цганин, с турско име, а едно временно с това текат няколко дарителски кампании за българчета. Къде са статиите за тях?? да си ходи в Турция д аго лекуват с турски пари, а не с български.Утре ще почне да ми краде и убова според култ. особености на етноса му.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пари за сестрински заплати в Русе има ли ?
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то медиите сте за .... да не казвам какво по принцип.