Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София

На пътуващите им излиза по-скъпо, купуват месечни и седмични
5 мар 2017 08:56, Анисия Иванова
56
Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София
Снимка: Булфото

Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София по празниците.

В обекти на всички търговци на гориво продавачите отговарят: "Преди малко продадохме последната", и обясняват, че ще има чак другата седмица. Очевидно е, че целта е пътуващите да си купуват месечни и седмични винетки - така ще трябва да плащат повече, тъй като след това вероятно ще им се наложи пак да си купуват годишен стикер, пише "Сега".

Това не се случва за първи път. В разгара на летния сезон миналата година по същия начин изчезнаха месечните винетки. Така пътуващите бяха принудени да си купуват седмични или годишни и им излизаше по-скъпо.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) тогава твърдяха, че не знаят за проблема и се оправдаваха с бензиностанциите, които не били подали навреме заявки.

След като обаче е известно предварително, че по време на празници има масови пътувания извън столицата, е елементарно да се провери дали са осигурени достатъчно стикери за шофьорите, които плащат скъпо и прескъпо, за да карат в дупките.

Създаването на изкуствен дефицит е много удобно, за да се пълни бюджетът. Още повече, че няма и на кого да подадеш сигнал за липсващи винетки, защото отговорността е размита между много звена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 7 години
ТАКА Е БЕЗ КОМЕНТАР !!! БИЗНЕСА - ДЪРЖАВАТА ИЗДЕВАТЕЛСТВА НАД ХОРАТА....
47
1
 
3
 
! Отговори
Во преди 7 години
Мен знаеш ли какво м исе струва,..всички тия ревове на персонажи дето мрънкат по скоро са платени викачи които с мрънкането за винетките тикат работата към тол за всички. За момента минаваме метър.Големия *** ще е ако се сложи такса за всички не само за камионите. Изобщо не мисля че 90 лв на година е много предвид другите разходи. Същия този ако помисли,може дори да си ги избие от поддръжката на колата като си прави някой неша сам.*** то е за грамотни а не за.. популисти.
46
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен28 Не съм защитник на Нинова, но мога да и кажа само БРАВО! Не тя, а Сергей Станишев лепна петното Пеевски на БСП . Лично Станишев, грубо, безпринципно, противно.Нинова промени уставана партиятатака, че хората, с професия Депутат, да си сменят професията, а те са все хора на Статуквото и Станишев.Следващатастъпкае, напълно да се дистанцира от тези хора, ако е умна.Другото, което одобрявам, е че направи смешен Баце, и го принуди дасе обяснява като ученичка, защо не иска лидерски дебат
45
1
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Во.Проблемът с винетките е много лесно и елементарно решим.Спираме винетките, а включваме цената им в цената на бензина, дизела и пропан-бутана в бензиностанциите, и на метана, в метанстанциите.Караш повече-повече плащаш.Винетки само на граничните пунктове, ако трябва-еднодневни или седмични, за транзитно преминаващите само, или за почиващите у нас.Мисля, че ще е справедливо, а и много притеснения ще се избегнат за шофьорите така.
44
1
 
3
 
! Отговори
Во преди 7 години
Ми върни се в училище като не разбираш.Толкова си и шофьор след като до март не си напускал мястото дето пребиваваш. Който шофира си визма годишна и точка.Като ти се потроши колата и си 2 месеца пешак, ходиш ли да си искаш парите за неизползванат винетка ?Аман.. Като си купуваш цигари някой дали ти плаща че ти вредят на куфалника ?Лекувайте се бе популисти евтини
43
5
 
6
 
! Отговори
Во преди 7 години
Свинокио.. я кажи 8 лв на месец такса за да ползваш всички пътища много ли са. Като само кутията цигари ти е 5.50.. на ден. Ако нямаш 8 лв на месец каква кола искаш. Баш жалък негодник. Ако си обикновен популист, добре, имаш кола и плюеш.Ползваш направеното и пак плщеш.Те тогава си пълен ***. И що не плю кога мадридския негодник ни оправя 800 дни, или 8 те години на Серговско Орешарската пародия.. па и претенции..
42
5
 
5
 
! Отговори
Гробар преди 7 години
До ГробокопачДа не мислиш,че като дойдат комунистите на власт ще махнат винетките? Ще ги увеличат,дори,другарю! Тогава ще мълчиш сигурно,жалък негодник!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка се е погрижила , гарантирано от гроб
40
1
 
17
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
До До 17От кога го говоря същото това ама българина рупа ли рупа.Крайно време е да се събудят от зимния сън и да гласуват против шайката герп.
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБерите създадоха порочни практики, от които не може да се диша вече, отвсякъде скубане. Прав е Герджиков като казваше, че за месец се е направило повече, отколкото при ГЕРБ за четири години. Проблемът е, че за краткото време той не може да оправи всичко. А още по-големият проблем е, че БСП може да използват качествата на Радев и на Герджиков, за да спечелят повече гласове, а БСП не са стока и те, същите са.
38
3
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Съдебната власт постановява,ч е цената на винетката е незаконна, изпълнителната власт, в лицето на ГЕРБ, дори не смята за нужно да изпълни това решение,а започва безкрайни обжалвания с цел протакване и разтегляне във времето, в което цената на винетката ще си остане една и съща. Идеята е, да се върнат на власт на 26 март и да я увеличат с още. И с това 26 март е важна дата за нас. Въпросът да не бъдат ГЕРБ на власт, не е просто личен, семеен, той е общонационален. На всички Българи.
37
2
 
20
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 7 години
Не е ли време да започне ОДИТ от Държавното Обвинение срещу Винетките ?Къде и как са изхарчени . От влизането на *Винетка* в България има около 20 милиарда постъпления .А насреща само *падащи Лампи* .
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само във България се продават седмични и месечни винетки....а сме във ЕС.......
35
8
 
19
 
! Отговори
27 години стигат! преди 7 години
Е, по байтошово време колко плащахте за винетка?Сега от 27 години ни упрсвялват демократи и има демокрация и пазарна икономика и колко плащаме за винетка? А в кой джоб на мафията отиват парите ни, когато управляват демократи? 27 години стигат!
34
4
 
24
 
! Отговори
М до 27 преди 7 години
Да, наистина подочух, че личното му състояние минава 15 милиарда вече. Нужни са му, след падане от власт да си купи индулгенция. И много правилно си описал личността му. Жалко за България, жалко за нас..
33
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Ботевградско шосе в момента по безиностанциите има годишна винетка.Вчера си купихме. Само се създава паника и някакви драскачи по цял ден пишат глупости по форумите.
32
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Е щом ще си го мерим с Швейцария да ти кажа . Там никога не е имало комунисти или социалисти , които са дошли на власт с помоща на Съветската армия . От тук нататък е ясно , защо са толкова богати .
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото са по-скъпи винетките, толкова повече има за личните им банкови сметки!Как в цяла Европа са по-евтини, само в България са най-скъпи!
30
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винетките в Швейцария са само годишни и са по 40 Фр. = 73 лв. Стандартът е с една 0 отзад.
29
3
 
19
 
! Отговори
До до 17 преди 7 години
Добре, има много доказателства, има и записи, защо не го разследват, защо не го разнищят!Нямаме ли смели прокурори!?Тези винетки също са незаконни, защо не са от месец до месец , защо не важат за човека а не за колата, защо няма 6 месечни и дневни, защо са по-скъпи от европейските.....Няма ли кой да каже СТИГА!