Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София

На пътуващите им излиза по-скъпо, купуват месечни и седмични
5 мар 2017 08:56, Анисия Иванова
56
Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София
Снимка: Булфото

Годишните винетки изчезнаха от бензиностанциите в София по празниците.

В обекти на всички търговци на гориво продавачите отговарят: "Преди малко продадохме последната", и обясняват, че ще има чак другата седмица. Очевидно е, че целта е пътуващите да си купуват месечни и седмични винетки - така ще трябва да плащат повече, тъй като след това вероятно ще им се наложи пак да си купуват годишен стикер, пише "Сега".

Това не се случва за първи път. В разгара на летния сезон миналата година по същия начин изчезнаха месечните винетки. Така пътуващите бяха принудени да си купуват седмични или годишни и им излизаше по-скъпо.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) тогава твърдяха, че не знаят за проблема и се оправдаваха с бензиностанциите, които не били подали навреме заявки.

След като обаче е известно предварително, че по време на празници има масови пътувания извън столицата, е елементарно да се провери дали са осигурени достатъчно стикери за шофьорите, които плащат скъпо и прескъпо, за да карат в дупките.

Създаването на изкуствен дефицит е много удобно, за да се пълни бюджетът. Още повече, че няма и на кого да подадеш сигнал за липсващи винетки, защото отговорността е размита между много звена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявайте ама не бяха ли незаконни! Медиите услужливо мълчат за делата с винетките, с пръстивия отпечатък, с билетчето...!
7
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Годишна винетка си купих на 30. Януари "Браво, изпълнителен гербер! Изпълнил си дълга пред Вожда!
6
7
 
11
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Според мен за случая вината е в бензиностанциите, защото "Насила можеш да вземеш, но насила неможеш да дадеш". Ситуацията става различна ако си бяха заявили, а им ги бяха отказали. Държавата как да ги принуди? Особено за хората които са решили че им е нужна годишна (като мен) аз невиждам причина да се чака последният момент докато тръгнеш на някъде. Още преди 31.01. си бях купил въпреки че тогава нямаше къде да ходя.
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Годишна винетка си купих на 30. Януари
4
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастите са по-лоши и от комунистите, те са фашисти!
3
3
 
34
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Мошеници - гербаджии!!!!! Миналата година така ме цакнаха, тръгнахме за Велинград за 14 дена, сутринта викам ще напълня гориво и ще купя винетка, е никъде нямаше годишни!Така купих месечна и после още веднъж годишна! Между другото, нямаше и седмични!!Ах как се ядосвах!!
2
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега пак фалшиви кьорфишеци. Няма да се презапасява бензиностанцията, защото селянията се е сетила да пътува и да си купи винетка в последния момент. Идеята, че се създава изкуствено търсене от страна на агенцията е меко казано несериозна. В агенцията елементарни неща не могат да се сетят, а вие за конспирация говорите.
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от триковете на подлите гербери, за да дойдат пак на власт