Ах, това евро! Експерти зоват за влизане в еврозоната

Според Емил Хърсев и Красен Станчев сме напълно готови
6 мар 2017 09:30,
99

Няма критерий за влизане в еврозоната, който да не изпълняваме. Изборът сме го направили още с подписване на договора за влизане в Европейския съюз. Приели сме да въведем еврото като национална валута.

Зад това мнение застана финансистът Емил Хърсев, който заедно с икономиста Красен Станчев коментира в "България сутрин" дали сме готови за влизане в еврозоната.

Още по темата

Емил Хърсев подчерта, че не вижда нито един негатив от предстоящото влизане на страната ни в еврозоната.

Красен Станчев бе категоричен, че в никакъв случай не може да се очаква ценови шок при влизане на еврото у нас. По думите му служебното правителство трябва да заяви воля за влизане в еврозоната.

"Не се обръща внимание в България, че от 2004 година досега сме с най-бърз ръст на реалните доходи на домакинствата", отбеляза той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Станчев има трудности за влизане в еврозоната и те са чисто от преговорен характер. Финансистът Емил Хърсев настоя, че влизането елиминира невероятен риск за банковата ни система.

Гостите на Лора Инджова коментираха и бунта на еколозите срещу застрояването на Национален парк "Пирин".

"Правителството ще трябва да вземе отношение. Протестът на еколозите е буря в чаша вода. Те смятат за добре всичко да бъде държавна собственост и ако може да не се развива", сподели Красен Станчев.

Емил Хърсев добави, че в Германия, Австрия и Швейцария екосистемата функционира дори при използването на повече лифтове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
al преди 7 години
И С КОЛКО СОБСТВЕНИ ПАРИ РАЗПОЛАГАТ ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ФИНАНСИСТИ? ЯВНО НЯКОЙ ОТ ЗАПАД ИМ ПЛАЩА ЗА ДА ДРЪНКАТ ВРЕЛИ - НЕКИПЕЛИ!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямало нито един негатив от влизане в еврото? Хърсев няма идея за какво говори. Ако приемем еврото такива като Нинова и Борисов ще могат да се възползват от активна монетарна политка да си печатат пари през ЕЦБ, да теглят дълг на по-ниски лихви и да си пълнят гушите все повече и повече. Това, че всички "експерти" и политици единодушно подкрепят влизане в еврото е най-сигурното доказателство, за това колко лоша идея е. :)ekipbg/vlizane-v-evrozonata/
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Moqta zaplata, shte kazvam, che e 200E!!!! Za cql mesec!!! I sam jivaaaa! I s vishooooo!!!!
77
1
 
3
 
! Отговори
toto преди 7 години
tozi pat shte ni nadupat YKO....
76
1
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
От думите на Хърсев си личи, че или той е много просто парче, или някой му плаща, за да дрънка глупости!Пример - Гърция. Там въвеждането на еврото доведе до рязък скок на цените. А ако падне валутния борд, нищо чудно едно евро да стане 5лв.От конкурентна медия:"Премахването на валутния борд би било огромна грешка, коментира проф. Стив Ханке пред Bloomberg TV.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България май всеки се занимава с неща от които нищо не разбира ! - икономистите са тотални бездарници,политолозите са с умствени отклонения,бизнесмените вчера са слезли от дърветата и не могат да си напишат правилно името а Елена Поптодорова ще се връща в българската политика защото била ИЗКЮЧИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ ??????Е как България да бъде добре ? - ЦЯЛО ЧУДО Е ЧЕ ОЩЕ Я ИМА !!!
74
1
 
8
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Поредната плеада от продажници и псевдоикономически анализатори. Компетенцията на тези господа може да бъде "надмината" единствено от егото им. Много хубаво се опитват да обясняват какви са потенциалните позитиви от членството в еврозоната, но какви са негативите, защото определено има такива. Всички членове в зоната се натоварват с общия дълг на силнозадлъжнелите страни. Това, че негативите вече ги търпим защото сме в Борд, е следствие от продажния колониален статут на страната ни, а не друго!
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо ни чака и то няма да е за добро ! - накрая сами ще се навържем ама по дърветата.
72
1
 
14
 
! Отговори
"браво" преди 7 години
"Браво" на Днес бг за статията- Емил Хърсев, Красен Станчев в комбинация с Лора Крумова - три в едно много голяма комбинация "пей" сърце.Тези тримцата не само в еврозоната ще ни вкарат но където им кажат там ще ни вкарат !!!
71
1
 
5
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Какво евро бе? Искаме рубли, венецуелски песети, кубински ,,долари", аржентинско обезценено песо, боливиански ,,марки", никарагуански песети......., китайски юани.... плюс СЕвернокорейски цин-мин......Ние сме от ИНТЕРНАЦИОНАЛА на Корнелия. Ще победим, въпреки всичко! С нас са всички от Бразилия, Гватемала, Уругвай, та и Парагвай....Аиде....де....Да живее Сталин,Тито, Димитров, Живков,Брежнев,Хо Ши МИН.......
70
1
 
1
 
! Отговори
аноним преди 7 години
преди еврото има екю
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зона с китайска или руска валута са по-удачни вместо евро защото еврозоната и САЩ са задлъжнели много и България ще трябва да плаща дълговете на Гърция и САЩ.
68
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само това ни липсва и съвсем ще ни закопаят. С въвеждането на еврото цените ще ги удвоят, а заплатите няма да мръднат.
67
3
 
18
 
! Отговори
любо преди 7 години
До НЕфинансистТочно така. Живеех в Германия когато приеха еврото .Което струваше 1-марка стана 1-евро и няколко години изравняваха заплатите. Същото стана и във Франция. При нас имате ли идея кога ще изравнят заплатите, ако приемем еврото??
66
5
 
18
 
! Отговори
НЕфинансист преди 7 години
В германия, като въведоха еврото заплатите ги обърнаха по курса на дойче марката в евро, а цените си останаха същите, но в евро. За неразбралите обяснявам простичко:Вземаш 1000 лева заплата, а бензина А95 е 2 лева литъра.След приемане на еврото:Заплатата ти става 500 евро, а цената на А95 - 2 евро. Та правете си изводите сами!п.п.имам познати и италианци - там е станало по същата схема.!!!
65
3
 
6
 
! Отговори
извън кошарата преди 7 години
Инфлация не постигнахме - нито с "хеликоптер", нито със скрити отрицателни лихви, през банковите такси. Последен шанс - еврака! И ако стане инфлация ще настане такъв живот, че само си викаме - дано, дано, дано... а след това - "как влезе мъжката, на тслата дръжката..." - ше ми спестяват те, няма да ми харчат, няма да искат кредити, за да "подпомагат икономиката" .. Ше видите едни спестявания - само да влезем у еврака, че настане такъв живот, че само си викаме - дано, дано! :)))
64
1
 
7
 
! Отговори
извън кошарата преди 7 години
Финансистът Емил Хърсев настоя, че влизането елиминира невероятен риск за банковата ни система..А, ама то имало риск? вЕрно ли, че нали сичко е стабилно , тестове правихме?!:))Га раздавахте "на килограм" , знаейки, че са неизплащаеми - нЕмаше риск, нали ...Ама сега, га никой "не иска", а ви дават да ги държите "на сигурно" - имало риск?! :))
63
3
 
14
 
! Отговори
do 62 преди 7 години
Много ясно, че Русия държи резервите в долари, евро и т.н. Нали има плащания към други държави, договорирани в тези валути. Собствената винаги могат да си я напечатат. НО НИЕ НЕ МОЖЕМ и сега! С ЕВРОТО СЪВСЕМ ГУБИМ СУВЕРЕНИТЕТ. Още Ротшилд е казал: дай ми да управлявам парите в държавата, пък който ще да е на власт. Бързането за еврото е вкарване на добитъка в обора ЕС, преди да се е разпаднал.
62
4
 
16
 
! Отговори
Една жена преди 7 години
В Гърция цените са се вдигнали рязко при преминаване към еврото, а ни е нямаме тяхната социална политика! Тежко ни, ако го направят нашите управници-милионери...
61
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евросъюза започна да се разпада и изведнъж всички взеха да ни зоват да сме влизали в еврозоната. Защо бе, Юда? Защо продавате Родината си? Колко ви платиха - 30 сребърника или се продадохте за още по-малко? Трижди да бъдете проклети вие и цялата ви рода, децата ви и децата на децата ви. Дано Пъкъла да ви погълне!