Ах, това евро! Експерти зоват за влизане в еврозоната

Според Емил Хърсев и Красен Станчев сме напълно готови
6 мар 2017 09:30,
99

Няма критерий за влизане в еврозоната, който да не изпълняваме. Изборът сме го направили още с подписване на договора за влизане в Европейския съюз. Приели сме да въведем еврото като национална валута.

Зад това мнение застана финансистът Емил Хърсев, който заедно с икономиста Красен Станчев коментира в "България сутрин" дали сме готови за влизане в еврозоната.

Още по темата

Емил Хърсев подчерта, че не вижда нито един негатив от предстоящото влизане на страната ни в еврозоната.

Красен Станчев бе категоричен, че в никакъв случай не може да се очаква ценови шок при влизане на еврото у нас. По думите му служебното правителство трябва да заяви воля за влизане в еврозоната.

"Не се обръща внимание в България, че от 2004 година досега сме с най-бърз ръст на реалните доходи на домакинствата", отбеляза той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Станчев има трудности за влизане в еврозоната и те са чисто от преговорен характер. Финансистът Емил Хърсев настоя, че влизането елиминира невероятен риск за банковата ни система.

Гостите на Лора Инджова коментираха и бунта на еколозите срещу застрояването на Национален парк "Пирин".

"Правителството ще трябва да вземе отношение. Протестът на еколозите е буря в чаша вода. Те смятат за добре всичко да бъде държавна собственост и ако може да не се развива", сподели Красен Станчев.

Емил Хърсев добави, че в Германия, Австрия и Швейцария екосистемата функционира дори при използването на повече лифтове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
3
 
! Отговори
Space X преди 7 години
17Написал си пълни глупости. Кой ви лъже така
19
5
 
20
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Разбирам евро, еврозона, ако ни дадат милиарди като на хитрите гърци !Иначе, веднага вън от ЕС, както се усетиха британците навреме !!
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами хайде да влезем и кой ще остане тука ахахаха за да влезем първо доходите на хората трябва да бъдат еропейски и пенсиите не само на некакви банкери.
17
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия пили ли са си хапчетата? Защо манипулирате? Няма страна дори и Германия която да е доволна от въвеждане на Еврото. Това което сега струва 1 лв. след въвеждане ще струва 1 Евро. Само заплатите ще останат на същото ниво. Така беше във всички страни въвели Еврото. Да се направи Референдум по въпроса и тогава да се предприемат мерки. Аман от специалисти и топ платени провокатори. На тия им вземете дипломите и за средно образование. И - ЕС е пред разпад....
16
4
 
38
 
! Отговори
Циник преди 7 години
ЦИТАТ : "Не се обръща внимание в България, че от 2004 година досега сме с най-бърз ръст на реалните доходи на домакинствата"Ъъъъъ...кво????Кои домакинства? На *** Нинова...или на посланик Поптодорова?!!!
15
3
 
29
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Абе щом тези господа казват .. може и да сме готови, лошото е че пак ще се удари джоба на нашенеца и най-много ще изпищи бедния нашенец! Практиката от приемането на еврото в други страни го показва, дори само от закръглението на цените ... пък и еврозоната е в криза, не се знае дали изобщо ще просъществува ЕС-а в този вид и докога .. според проф. Ханке /бащата на валутния борд/ само ядове ще си докараме с това евро, май трябва да го послушаме ..
14
7
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименАми - ще "лееш кръв"-та на децата ти! Те най-много "драпат" за евра! Да не мислиш, че искат рубли?!
13
6
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Подготвят ни нова тесла и както винаги първи са експертите да ни убеждават ,че всичко ще е по мед и масло само дето не уточняват за кого.
12
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 7 години
До От АвстрияАми върни се в България, бе! Що стоиш в тая "бедна" Австрия?!
11
11
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименИнтересно?! Кой точно бяга от еврото?! Защо лъжеш?! Да не мислиш, че ние падаме от Марс?!
10
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименКаква точно гаранция ни даваш?! Заклеваш ли се в живота на децата си?
9
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ако влезем в евровалутния механизъм това ще е най-значимото събитие за България. Не вярвам, че политиците ще се съгласят защото това ще премахне механизма за поддържане на мизерните ни доходи. Ограниченото парично предлагане е спирачка за развитие на бизнеса в България. При приемане на еврото ще зависим ЕЦВ а не от БНБ, която е зависима от властимащите - справка КТБ.
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С влизането в ЕС цигарите от 2 лв скочиха на 4 лв много добре си спомням защото ги отказах тогава ето ви европейски акцизи и простотии а стоки от първа необходимост не могат да се откажат.
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно е това,че всичко поскъпва. И Българи е Испания са ми го казвали. Еврозоната е за богати държави. Така сме си добре, няма смисъл от нея.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как защо натискат тия пари обмяни откъде мислите ще минат през чии банки такси курсове обмяна лихви те ще са добре а вие ?
5
1
 
22
 
! Отговори
бг икономиката преди 7 години
Е много мощна.Тя ща стане втория мотор в ЕС.Крайно време е да спасим еврозоната.П.С.Шегувам се.
4
6
 
47
 
! Отговори
От Австрия преди 7 години
Живея в Австрия от 11 години т.е. 2006 г пристигнах тук. Австрия е с Евро от 2002г. И всички тук казват , че от както е влезло Еврото като валута всичко е поскъпнало страшно много , а народа е обеднял драстично! Правете си сами изводите ;)
3
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм голям специалист по финансите , но хората бягат от еврото , а ние се натискаме. Това е все едно да си купиш фабрика на 9.09.1944 г.
2
4
 
41
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Масово се говори за разпадане на фалшивия ЕС но нашите мошеници драпат за влизане в еврозоната.Защо ли!П.П.Шенген важи ли за българите?Визите за САЩ отменени ли са? Интереса важи феса! / А уж сме пълноправни членове на ЕС /
1
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приемем ли еврото, всички цени ще скочат до небесата а заплатите няма да мръднат от сегашното положение. Гаранция.