Калайджии на пазар: Булките като захарен памук

На Тодоровден има една традиция – пазарът за ромски булки
6 мар 2017 12:15,
101

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На Тодоровден освен традиционните надбягвания с коне има и една друга традиция. Тази на ромите калайджии, които тогава сформират пазарите за булки.

Винаги в събота, винаги на Тодоровден, край Стара Загора се събират роми от цялата страна за пазар. Белосани и нагласени момичетата се продават точно както и пуканките и захарния памук.

Вижте събитието през погледа на нашия фотограф Олег Попов!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооу, правозащитните организации - пред очите ви ПРОДАВАТ малолетни и непълнолетни момичета, къде сте се изпокрили бе, мишки настъпени!
51
3
 
18
 
! Отговори
Фатмак Тъпчев преди 7 години
Полицията спи! Тия всички са с пренабити номера и без ГО. Веднага да се спрат от движение и на собствениците им да бъдат съставени актове за УАН за нарушаване на ЗДП и Правилника за прилагането му!
50
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде де! Като втричаме кучета идат кучелюбите и развалят работата! Като продават хора на пазар - няма бхк, няма местан, няма никой?!
49
3
 
22
 
! Отговори
месара преди 7 години
алоооооо радев и *** , нема ли да напраите нещо по въпросо за това продаване на деца , нали сте загрижени , къде сте бе местан , доган , кънчев - се борци за права.... , или тая " традиция " нема да се забранява ? та колко казвате е най ниската цена за моме - да ида да си купя , до като не са го забранили тоя пазар .
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички плюнчовци, които се скъсват да плют Ст. Загора да им кажа, че са назад с поне 10 години от събитията. Отдавна т.нар. пазар на булки беше изгонен от центъра на града и сега си го правят на една поляна извън града, на входа откъм Димитровград. Колкото до това че е "единственат зебележителност" подозирам, че са писали разни задръстени "столичани", от тези които при всеки празник бегат на село за месо и домати - т.нар. урбанизирани селяни или какво сега се казва "столичани в повече"
47
1
 
19
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
а питам аз къде е прокуратурата, полицията, агенция закрила на детето, изобщо някоя институция ... която и да е ?!! никой ли не предприема мерки ???
46
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е БХК?? Къде са евро ценностите, човешките права, и ония п......раси либерали и демократи?? Там се прави търговия с деца!!Да на всички е ясно защо мълчат. Все пак това им е електората. Ще кажат че това са традиций и че трябва да има толерантност. Затова си ги развъждат, те им осигуряват властта. Да видим какво щеше да стане ако българи направят такъв пазар. Щяха да ревнат в Брюксел че и Вашингтон чак. С тези обаче е друго. Няма по добър бизнес от това да си имаш армия от неграмотни
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се разплачем от умиление при вида на събитието ли? Някой да изпрати покана на прокуратурата, защото те някак си необяснимо остават слепи и глухи за съответното събитие от години!
44
2
 
29
 
! Отговори
tt преди 7 години
Тази "традиция" не е ли в противоречие с евро-атлантическите ценности ? Изглежда ми като трафик на хора.... Продават малолетни момичета за съпруги срещу най-добрата сума. Защо ние трябва да премахнем някакви наши традиции като български етнос, защото не се харесвали на Европа и били остаряли, а тия могат да се продават като роби без нищо да им се каже? Писна ми вече с тия двойни стандарти, да им е позволява всичко на тия , а все българите да сме расисти и все да сме виновни, че са ***
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как няма да са хахави и да са повредени като се таковат помежду си....Ами с кой да се таковат бре Наде? С извънземните ли?
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бял старозагорец е като бяла лястовица - ако го намериш, провери дали не е изрусен и избелен изкуствено.
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сократес, че тия са си българи и то от най-оригиналните.
40
2
 
8
 
! Отговори
блъско преди 7 години
всеки ли може да си купи булка от този пазар,или само от същия етнос трябва да си ,не за нещо ,ама питам за един приятел
39
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не лишавайте стара загора от единствената и забележителност - пазарът за заралийки.
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от най древните български традиции. Напролет си купуваш и булка и кон. Аспарухови завети.
37
4
 
31
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
И като си помислиш само,че тези са гласоподаватели и участват в избор за Парламент и Президент наравно с грамотните и цивилизовани хора...С техния глас се издигат депутати които после си затварят очите пред и*диотските им обичаи и ги оправдават с "особености на етноса" а от друга страна този особен етнос се водят Българи които пъплят свободно из Европа и лепят петно след петно по България...
36
3
 
22
 
! Отговори
МРАЗЯ ДОСТ преди 7 години
УЖ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ А ТОВА НАПРАВО Е ТЪРГОВИЯ С ХОРА ... АМА И АЗ КАКВИ ГИ ПРИКАЗВАМ ХОРА :d:d:d
35
1
 
11
 
! Отговори
риба си ял преди 7 години
А бе нещо много мирише дали не е от старо загорския пазар.
34
1
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
СЪБИТИЕТО ???!!! Вие не сте у ред,бе ! Продажба на малолетни момичета,събитие !!!
33
0
 
12
 
! Отговори
Шейх ебн ал Манафи преди 7 години
Инш Аллах.....За покупка на едро иска отстъпка! Шейх обича пазарлък....