Байрям се влошава. Кога ще пътува за Германия?

Никой не се е обадил на семейството му за трансплантацията
7 мар 2017 16:52,
57
Байрям се влошава. Кога ще пътува за Германия?
Снимка: bTV

9-годишният Байрям, който се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, все още не знае кога ще замине за Германия и никой не се e обадил още на семейството му. Състоянието на детето обаче се влошава.

Освен тежката болезнена терапия, която трябва да изтърпи, Байрям вече има и сърдечни проблеми и се оплаква от бодежи и прилошаване, съобщава bTV.

Още по темата

Преди дни здравният министър Илко Семерджиев подписа формуляр за лечението на Байрям в Германия, но се оказа, че близките на детето не са били уведомени за това.

Детето и преди това имаше одобрение и осигурено финансиране за операция в Германия. Трябваше да замине на 20 февруари. В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването отказват да разпишат т.нар. формуляр S2 с мотива, че трансплантацията може да се извърши в България.

Директорът на правителствената болница "Лозенец" обяви, че може да направи операцията, но заради обществения натиск се отказа и в крайна сметка от министерството решиха да разпишат задължителния за пътуването формуляр.

Малкият Байрям е на 9 години. Бори се за живота си от 8 години. Малко след раждането си той е изоставен от родителите си и за него се грижат баба му и дядо му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
17
 
! Отговори
лечение преди 7 години
цял месец бенатовски репортажи между рекламите - сигурно чакат бате им Бойко да прати хеликоптера преди следващата оставка
5
15
 
23
 
! Отговори
Men преди 7 години
На байрямчо техните плащат ли здравни? При такава раждаемост от техния етнос направо да го сменят...
4
8
 
21
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Намирам статията за подвеждаща. Така написана изглежда че ако Байрям отиде в Германия ще се излекува и всичко ще е цветя и рози, а ако не отиде непременно ще загине. И има един лош чичко, дето не ще да го пусне.Доколкото разбирам реалността е че ако Байрям иде в Германие единственото сигурно е че ще се дадат едни много пари, които представлявато обществен ресурс. Оттам нататък, като свърши ресурса, Байрям ще бъде пратен в къщи. Пример - Мануела Горсова. Виж изразходвани средства срещу резултат
3
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видяха от какъв произход е се отказаха да го лекуват нищо един по малко
2
10
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Байрям го използваха да сменят шефа на фонда и покрай него. Това хлапе с кръвно 220/175 няма шанс за жалост!
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано по-бързо се задейства системата, иначе ще си замине едно невинно дете.