Богати, най-богати: 4 800 българи – милионери в зелено!

У нас няма и скоро няма да има милиардери в долари, сочи доклад
7 мар 2017 10:45,
152
Богати, най-богати: 4 800 българи – милионери в зелено!
Снимка: архив Reuters

4 800 българи са натрупали състояние от над 1 милион долара. Данните са към края на 2016 година и се съдържат в доклад за благосъстоянието на отделните страни на компанията за недвижими имоти Knight Frank.

Според цифрите в документа българите с над милион долара имат дял от 0,121% от всички милионери в Европа (3,935 млн. души) и 0,035% от всички богаташи в света (13,6 млн. души), пише "Стандарт".

Още по темата

Докладът прогнозира, че милионерите у нас ще се увеличават и след 10 години вече ще са с 500 повече – 5300 души.

Тенденцията за нарастване на броя на богатите хора е характерна за целия свят. Очакванията са хората със състояние от над 1 млн. долара през 2026 година да са 18,6 млн. души.

Подробните данни за България показват, че българите, притежаващи над 10 млн. долара, са 200 души към края на 2016 г. Те ще скочат до 230 през за 10 години.

Българите със състояние, надхвърлящо 30 млн. долара, са 70 души, а през 2026 г. ще се увеличат с още 10 човека.

Милионерите у нас, които притежават над 100 млн. щатски долара, са едва 8 души, като според доклада за 10 години ще има само още един милионер с подобно състояние.

Днес в света има 23,8 хил. души с богатство над 100 млн. щатски долара. Според доклада, у нас няма милиардери в долари. Прогнозите за следващото десетилетие също ни оставят без милиардер.

Хората, които имат състояние от над 1 млрд. долара, са едва 2 024 души в целия свят. Очаква се броят им да нарастне до 3 хил. души към края на 2026 г.

Най-много притежатели на над 1 млн. долара, има в Северна Америка, следвани от Европа и Азия.

След 10 години обаче Азия ще изпревари Европа, като се очаква броят на милионерите там да нарасне.

Северна Америка ще остане лидер и след 10 години, твърди докладът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
13
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
никой нема повече пари од БОЙКО БОРИСОВ!
93
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 104Факта че има "дневални на пост" като теб да отреагират на анти-Тиквун постовете значи само едно, ОПГ-то ГРОБ-Цв.Цв.-Боку плащат яко за облъчването на плебса.еС какви пари?Погледни пост 103!!!
92
0
 
13
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
Куче влачи, диря няма! Тях не ги мислете. Те са спокойни, че никой копче няма да им каже. По простата причина, че са се обградили с безброй гавази, които да им пазят интереса.И гавазите им бранят интереса. Защото знаят, че ако не са те, желаещи да са на тяхно място - бол.
91
13
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Бойко Борисов е *** и беден човек от народа. Живее сам като куче в Банкя и има на влог само 15 000 лв. а Жан Виденов е милиардер ама живее в панелен блок и лъже че е беден. Ега ти лицемерието комунистическо. ГЕРБ са истинската народна партия на трудещите се граждани и селяни, а Бойко е народния вожд и любим ръководител. Тия 16 милиарда заем ги взе за добруването на народа.
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкуствено създаване на криза. Замразяване на заплатите. Изкуствено създаване на безработица. Изкуствено повишаване на цените с 200% над реалната. Погледнато реално българите са изключително богати хора! Всичко останало е изкуствено създадено и са приказки за заблуда на простолюдието. И
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами НАП да тръгне сериозно да проверява движимото и недвижимото имущество в страната.Това за което не може да бъде доказан произхода на парите да бъде конфискувано.Сигурен съм че хазната ще се напълни и че ще се изплати външния дълг!Никое правителство не го прави,и никоя партия не го предлага,защо?Да се дадат 10 процента от конфискуваното на самите данъчни за да имат стимул!Да видим тогава България нямала ли пари!Но всички партии даже не споменават нещо подобно,темата е ТАБУ!
88
2
 
7
 
! Отговори
вървим нататък преди 7 години
Споко като дойде Нинова всички ще сме милионери.
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да няма милиардери българи вееее???А Бойко Методиев Борисов???3 милиада ойро малко ли са??При това не слагаме в сметката онези милиард и половина които му откраднаха ливанците и които бяха карани с правителственият самолет КЕШ за Ливан.
86
0
 
9
 
! Отговори
Забравих преди 7 години
еврейския клан - Софиянски, Лидия Шулева 500 милиона, Даниел Вълчев 500 милиона, братя Велчеви и те май къмто 200 имат. Еврейския клан си е силен.
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадците на прехода станаха милионери на гърба на хората.
84
1
 
8
 
! Отговори
Забравили сте преди 7 години
Милиардерите - Пеевски и Борисов и живковия клан, Пещерняците, Догана - кагебейския клан. Има и милионери с над 200 милиона - Лоши зъби от с. Сиришник и още няколко от неговите авери. Тия с фармацията от ДС също - Разград, Дупница, Румъния и Молдова - все български заводи. Във Виена и на Женевското езеро има цели квартали с български милионери - комунисти.
83
4
 
6
 
! Отговори
Часника среднис преди 7 години
Стига ламтяхте за пари бе пролетарии, за леп и книги нали има, кво още искате за беемве ли? Който иска беемве да става часник!
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Преди години, по времето на социализма, веднъж бяха оградили с кордон района около посолството на САЩ. Тогава то беше на 20-ина крачки западно от Градската градина. Причината? Американците бяха сложили на една от витрините списък на тогавашните български милионери. Голям смях падна, защото, въпреки че гражданите бяха лишени от достъп, все пак се разбраха кои са тези имена!До Анонимен 55Толкова точно си го написал (Заветът на комунизма), че просто няма какво да допълня!
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиардери в долари може и да няма,но милиардери в евро със сигурност има.Питайте бившите управляващи.Не че ще ви кажат,де.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив. Вече не минава и ден без някоя пенсия да хвърли от терасата 20 000 евро.Откъде тия пари,нали ревете, че Соца било сиромашия.Сиромашия ама всяко от тези л.на милиардери. Имат терени имоти и ренти именно от соца.Големи капиталисти плащащи 0лв данъци.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ривали бе сънародници! Има и по-бедни от нас и те чакат на границата.Ами като нямаме армия се надяваме Бай Дончо с войската да ни спасява от навлеците.
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете сега колко са българите самоубити за 26г.,тези които ровят в кофите за *** колко са проститут.те безработните криминалните банди и живущите в кашони по улиците като кучета. Пишете и колко ще бъдат безработните и всички след 10г.за да са спокоини и да спят спокойно тези милиардери.
77
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи средната заплата е 700 000 лв. Какво ревете тогава , я вижте БКП-БСП какъв капитализъм си спретна. Да ама сега на изборите ще се борят за милиардери . Ура другари . Батство , равенство , социализъм .
76
0
 
25
 
! Отговори
... преди 7 години
А останалите 6 млн. и нещо съществуват под прага на световната бедност.
75
0
 
16
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
По времето на Виденов, всички Българи бяха милионери.Ама след това Ванката махна нулите,и осиромашахме.