Българката със заплата над 1000 лева? Трудна работа

КНСБ предлага се опрости с 50% от данъка на жените, грижещи се за деца
Обновена: 7 мар 2017 14:36 | 7 мар 2017 14:16,
74

Да бъде опростен половината от данъка на жените, които се грижат за деца или по-възрастни роднини. Това предлагат от КНСБ заради неравнопоставеността при заплащането на жените.

Около 60% от незаетите жени са без работа поне две години, отчитат от синдиката. А това често е причина жените да приемат работа при всякакви условия, дори и ниско заплащане.

Дамите продължават да са заети най-вече в нископлатените сектори – почистване, социални услуги, търговия и шивашка промишленост. Дори да имат същото образование като мъжете те получават по-ниски заплати.

Жените са поне двойно по-малко от мъжете сред работещите, които получават над 1000 лева доход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За простия *** всяка жена, която получава над 1000 лева, непременно трябва да ги е изкарала дупейки се на шефа. Ако не дай си боже ги е изкарала с труд и с акъл, тогава *** получава пристъп и му потича кръв от носа. Това обаче ни кара да се питаме- майката на *** дупи ли се на някого или продава зарзават.
39
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
От siemen.s разследване ли си просят? Разправят, нямали танкове, а макети, имали някои бомби, но пък с радиус колкото за 1-2 държави, и не били много наясно как се активират.. Не сме сигурни как е, така сме чували..Имали били пари и власт само на хартия, но дали пък са законови? Разследване?Кво има в тия телефони? Да не би да се подслушват чужди разговори, не е хубаво така. И не само чрез телефоните ставали подслушвания.А Световното по футбол 2014?
38
1
 
0
 
! Отговори
-1948-до 37 преди 7 години
Е какъв е този 24 часов ,,времеви период " бе момче? То денонощието не съдържа повече часове Уби ме . Е гати ,,времевия период"Чао.Спирам .Нямам думи.
37
1
 
9
 
! Отговори
Чехлю преди 7 години
Аз вземам около 1000, Моята пък взема около 2500.
36
5
 
3
 
! Отговори
Възрастен преди 7 години
Масов спорт е криенето на истинската заплата. Пълнолетните много добре го знаят. Пуберите не. !000 лева БРУТНА заплата си е съвсем редовно нещо.Спрете с глупавите коментари.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На завистливите некадърници в коментарите 1000 лева изглежда като да им се струват много.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До-31-Анонимен- 1948Като си си свършил даденото количество работа за дадения времеви период нормалния собственик не му дреме дали четеш новина или ядеш. Не ми се плаща да симулирам дейност.
33
1
 
1
 
! Отговори
До-31-Анонимен- 1948 преди 7 години
По някоя и друга новина-да ,но по всички сайтове и всички новини,едни и същи хора с едни и същи думи .А ако разнасяш кафе и бършеш маси, къде се криеш непрекъснато да постваш,и с какви очи те гледа собственика-
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 1 000 000 души в България работят на минималната работна заплата какво да говорим повече. Особено като напредне възрастта ако щеш и супер квалификация да имаш се хваща на първото възможно място поне осигуровки да имаш. Айде стига с тези до 30 г. ентусиасти, ИТ, офисни кифли и...1000 лв. трябва да е МРЗ. А колко е сивия сектор и не реалните осигуровки.
31
2
 
9
 
! Отговори
LosHo преди 7 години
Оффф това са поредните феменистки простотии. Стига с тези комплекси. В Българая нивото на заплащане се определя от града, после от финансовите нужди и любовници на работодателя.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Началната заплата на първата ми работа беше чисто 1200 лева.Не всички жени им е мечта да са секретарки, леко с тия унижения.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко лкото до заплата 1000 лева имах една такава колежла де въртя любов на шефа си в една голяма фирма *** като гледам ни тя изкара ни тои ни аз само деси заминах зарад нея поздрави на него и на нея и те не се наработиха
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1948Естествено, че хората с добра работа имат достатъчно време да прочитат и коментират по някоя и друга новина, вместо да ги гърбят всяка възможна секунда да разнасят кафе и да бършат маси. Явно завидяхте, ваш си прОблем.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То как пък човек и затова да се ядосва малко са проблемите ми зарад удоволствието телефон някои наистина е време да си вървят колкото пък до карти и телефони явно дано да ги пломбират до един и тия дето са на работа там са за затвор до един как може да си позволят такова нещо дано да мине данс и да ги прати всичките в затвора
26
4
 
0
 
! Отговори
1948 преди 7 години
РАБОТЕЩИТЕ,добра работа нямат време като вас да висят и ,,поучават" хората в нета.Едва ли отпостоянно присъсващите хленчещи многознайковци има някой с дори година трудов стаж,а за данъци и осигуровки да не говорим. Просто л.е.н.т.яи.
25
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох като почнете с такива обобщения.Изкарвам 2000 лева, работя от 2 години. Всичките ми колеги изкарват толкова, жени и мъже.Който е кадърен и трудолюбив- намира начин. Който го мързи и иска да работи като продавач цял живот- се оплаква и обобщава.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или прикрива на някои сметките по маса срамота мтел ловеч срамота
23
1
 
2
 
! Отговори
ооео преди 7 години
Аз познавам една, но освен бача извършваше и сексуални услуги на шефа и въртеше *** всеки чет.
22
1
 
6
 
! Отговори
Кристалинкя от СБ преди 7 години
Сега като дойдат талибаните да ни работят, българинът по цял ден ще си пие ракийката със салатката , а българките ще ходят само на маникюр и фитнес.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До управителя на мтел ловеч що за безобразие е това да надтчитате сметките на хораъа втори път ме надчитате третия път ще подам жалба да ви питам откъде ми идват тия сметки или е стъпил тоя които си мисля и се прави на луд семержиев гладен лиси