Българката със заплата над 1000 лева? Трудна работа

КНСБ предлага се опрости с 50% от данъка на жените, грижещи се за деца
Обновена: 7 мар 2017 14:36 | 7 мар 2017 14:16,
74

Да бъде опростен половината от данъка на жените, които се грижат за деца или по-възрастни роднини. Това предлагат от КНСБ заради неравнопоставеността при заплащането на жените.

Около 60% от незаетите жени са без работа поне две години, отчитат от синдиката. А това често е причина жените да приемат работа при всякакви условия, дори и ниско заплащане.

Дамите продължават да са заети най-вече в нископлатените сектори – почистване, социални услуги, търговия и шивашка промишленост. Дори да имат същото образование като мъжете те получават по-ниски заплати.

Жените са поне двойно по-малко от мъжете сред работещите, които получават над 1000 лева доход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
До 11-Явор преди 7 години
Яворе а ти какво работиш че така убедено обобщаваш? И работиш ли въобще?Или си в графата ,,разни някакви там"???
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По цял свят мъж и жена на една и съща позиция получават с до 30% разлика в месечното си възнаграждание. Това е. Говорим за големи компании от ранга на Google, IBM, банки и каквото още се сетите. Статията е крайно безмислена. Нормално е много жени да взимат под 1000лв., защото всичките тези много жени нито са учили, нито имат няквки амбиции за развитие, а мрънкането за лошия шеф и лошата държава са им в повече. Мислят си, че в Европа биха жиляли прекрасно като сервитьорки.
18
4
 
4
 
! Отговори
До работар -6 преди 7 години
Ами слезни от лаптопа и в реалния живот ще видиш много със заплата от 1000 лева.Въобще не е изключение.Това че взимат 1000,а се подписват на 600 заради данъка,след години ще ги удари в пенсията.И после пак някой друг ще им е виновен.Аман от тарикати и ментърджелъци.А тролчетата на колко се ,,обаждат" не знам но ако я карат така ще са на социална или минимална.
17
5
 
3
 
! Отговори
шеф преди 7 години
До didiДа, така е. Обикновенно това са момчета отгледани без баща. Те дори и формално да не са хомосексуални /по скоро са асексуални/ поради липса на модел на мъжко поведение в детството си се държат като жени.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И българина и българина!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- Здравейте, Вие госоожице отговаряте на всички мои изисквания за секретарка, остава да уточним заплатата -Ами 3-3,500 ще са ми достатъчно -Абсурд, невъзможно, та аз толкова не плащам и на главния счетоводител - Ами.... еви си главния счвтоводител тогава
14
4
 
10
 
! Отговори
didi преди 7 години
До шефШефе, напоследък ми се струва, че мъжете не са по-малко клюкари и интриганти от жените ;)
13
2
 
26
 
! Отговори
Явор преди 7 години
Единствената честна статистика е да се гледат мъже и жени на едни и същи позиции с един и същи стаж. Всичко друго са празни приказки.
12
16
 
26
 
! Отговори
шеф преди 7 години
Обичам жените, но предпочитам да работя с мъже. Случва се мъж да ми дойде на работа махмурлия, но това е до обяд /напоследък и при жени се случва/. Цикъла на жената вкл. предменструалния синдром трае седмица поне. За мен на работа жените са колежки, а не любовници и е нерационално и непродуктивно да се съобразявам с нерационалното им поведение.Освен това са клюкарки и интриганки, което руши работната атмосфера. Те за това им давам по-малки заплати.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Овце, настигнахте ли румънците?
10
0
 
18
 
! Отговори
Явор преди 7 години
Има няколко фактора, които влияят и показват, че подобна статистика е най-малкото подвеждаща.Жените раждат. Тоест средната жена има малко по-малко стаж от средния мъж. Това влияе на статистиките за заплащането. Нещо повече. 90% от жените предпочитат да си ползват и втората година майчинство, дори и на ония мизерни суми, които им се полагат. Това пак влиза в статистиката. Масовите професии със заплати над 1000лв са тираджия, програмист, майстори разни, някакви там търгаши. Жените там са малко.
9
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпо. Поне в големите градове заплата под 1000 лева просто няма. Само общи работници, в чистотата и нощни пазачи взимат под 1000 лв.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zaglavieto e provokativno,no niama koi da se zaribi,horata sa na zemiata.I po skoro da mechtaesh ne e vredno
7
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 600 лева са им много за нищоправене.
6
24
 
8
 
! Отговори
Часника среднис преди 7 години
На женските се плаща по-ниско, защото им удържаме "данък проблеми", а и тяхната истинска работа е да гледат деца, а истинския работодател е мъжа им
5
18
 
17
 
! Отговори
работар преди 7 години
Българин със заплата над 1000 лв също не познавам
4
2
 
34
 
! Отговори
маке преди 7 години
айде стига с тия перверзни теми 1000,2000,5000лв у югозападнала българия шивачките си вадят очите за по 300-350лв
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gladna kokoshka proso sunuva.
2
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе, аз не познавам такава с под 1500 чисто
1
5
 
12
 
! Отговори
РАБОТОДАТЕЛ преди 7 години
Трудна ще е,и аз съм хора и аз искам на Хавайте,джипче,любовница,имение на село...................