Българката със заплата над 1000 лева? Трудна работа

КНСБ предлага се опрости с 50% от данъка на жените, грижещи се за деца
Обновена: 7 мар 2017 14:36 | 7 мар 2017 14:16,
74

Да бъде опростен половината от данъка на жените, които се грижат за деца или по-възрастни роднини. Това предлагат от КНСБ заради неравнопоставеността при заплащането на жените.

Около 60% от незаетите жени са без работа поне две години, отчитат от синдиката. А това често е причина жените да приемат работа при всякакви условия, дори и ниско заплащане.

Дамите продължават да са заети най-вече в нископлатените сектори – почистване, социални услуги, търговия и шивашка промишленост. Дори да имат същото образование като мъжете те получават по-ниски заплати.

Жените са поне двойно по-малко от мъжете сред работещите, които получават над 1000 лева доход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има държавни предприятия в България където 23-24 годишни пикли дето не могат да си измият оная работа като хората взимат 15 000 лева чисти.
59
1
 
1
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Отде пари,трябва депут.заплати да се вдигат бе?
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 48Ако е жена що питаш дали е анониМЕН...
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена ми е проект мениджър и джава програмист и взима двойно повече от мене...
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 48Що ти не си ли анонимен?
55
2
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
Ти жена ли си ,защо си анонимен?
54
2
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 7 години
Утре да и наготвиш или да я водиш някъде :)а тия дето цъкат минусите да си накарат жените да се хванат на работа, а не да седят и да цъкат по форумите :)
53
6
 
2
 
! Отговори
мързел преди 7 години
При жива жена е грехота да работиш...наздраве !
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60Ми и повече ще получава в бъдеще ако е работлива, а сега гледайте как мързеливите некадърници от завист ще ви цъкат минуси.
51
4
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Жена ми получава над 2000 и то реални, по договор и документи, отделно осигуряването.Но е магистър фармацевт, с опит и стаж и работи в една от оборотните аптеки в софийски Кауфланд.Сериозна и отговорна работа, на всичкото отгоре има постоянни опашки пълни с изкукали пенсионери и селски отворковци, които знаят всичко.В тези аптеки постоянно има свободни места, заплатите са от 2 до 3 хиляди, които са си много сериозни пари за България, но трябва яко да се бачка,а това не е на мода у нас.
50
1
 
1
 
! Отговори
Наката преди 7 години
Ей - все съм наопаки , тука на работа са само жени , па и заплатите не са малки - повече от хиляда са, но за сметка на това болшинството са жени , па и началниците - само - жени ... тотална феминизация - това е в системата , за която говори 53... мъка , голяма мъка от повече от 20 годин началник мъж не е имало...и настана тя една...
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислех че всичко е пазарен принцип.... има търсене и предлагане, ся да сметнем в зоната за комбайнерите че няма и жени?или че в шивашките цехове мъжете са по-малко?Лесно е да се говори отгоре без никой да слезе да види как е по ниските етажи.Да отидат в един "италиански" цех и да разберат защо дори не плащат на жените, а не да говорят празни приказки.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайТака е ! Но по-големия проблем е, че учителската професия е ултрафеминизирана. Момчетата ни стават кифльовци. Не е проблема, че няма задължителна казарма. Едно момче на разведени родители в училище само даскалици, как да се научи да е мъж ? На 18 г. вече е късно да се променя.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
държавата абдикира от всичко , единствено не абдикира от това да вдига данъците за да може да се храни ЕЛЕКТОРАТА .....самотна майка с 5 чавета взема по 1500 лв. на месец ....без данъци
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакво опрощаване на данъци!Да се увеличат заплатите!С опрощаване на данъците ще се облагодетелствуват само ци.аните!
45
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 7 години
Администрацията и съдебната система са тотално феминизирани. 80% от прокурорите са жени което е един абсурд -за тая работа си трябва корав зъл Мъж с големи камбани.
44
0
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
КНСБ че живи ли са още тези пиявици? Сетиха се ПАК...и ПАК точно преди изборите да "предлагат"! Използвачи....без грам срам...и достоинство!
43
9
 
21
 
! Отговори
ченге преди 7 години
Взимаме еднакви заплати, но:Колега, закарайме с колата, че нямам книжка, там не мога да отида, щото съм с токчета, на оглед на труп не мога да ходя, не понасям кръв, ела да ме пазиш докато разпитвам мутра, студено е не мога да излезна....30% от времето прекарва в лалане на безмислени лични разговори по телефона /на всеуслошание/, лакира се в канцеларията - смрад на ацетон и т.н.т Иначе взимаме абсолютно еднакви заплати.В женки свят живеем !
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До -1948-до 37Какво момче, бе? Статията е за работещите жени, къде се пънеш да коментираш или вътрешно се възприемаш като такава?
41
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
С цифровите телевизии, злоупотребите са по-лесно осъществими. Закодирани скрити версии? Умишлено объркани потоци? Филтри? Единични потоци? ИЕМПИ-та в някои телевизори и дистанционни? Скрити камери в някои телевизори? Нелегални и подменяни телевизори? Има ли такива работи?Какви са подробните функции на картата и кабела?