Начало: Дари празник на баба и дядо - с 1 SMS за 1 лв.

Патриарх и омбудсман в един глас: Великден за всеки!
Обновена: 7 мар 2017 15:31 | 7 мар 2017 15:23,
25

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Патриархът, омбудсманът, звезди на музиката, театъра и спорта дадоха заедно начало на кампанията "Великден за всеки".

Второто издание на Националната кампания, "Дари празник на баба и дядо", бе открито официално от омбудсмана Мая Манолова в столичната църква "Св. св. Кирил и Методий".

"Великден за всеки" започна и с молебен за успех и благословението на патриарх Неофит, съобщи БТА.

Още по темата

Целта на кампанията е да се набират средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник.

Миналата седмица правителството реши да отпусне по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева.

Идеята на "Великден на всеки" е кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

От Светия синод припомниха, че на среща през декември миналата година между омбудсмана Мая Манолова и патриарх Неофит, главата на БПЦ е поел ангажимент църквата, чрез Софийската митрополия, да се включи в инициативата през 2017 г.

Според патриарх Неофит кампанията "е напълно в духа на християнските ценности" и ще помогне на възрастните хора през тази година да посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово без притеснение.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският Червен кръст.

Желаещите могат да се включат в кампанията и като дарят 1 лев чрез SMS на номер 1255.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата Нинова се уреди на сладка позицийка с хубава парица,ама си е шугава иска и се да е вв центъра на вихъра.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба и Дядо къде са им вноските за пенсия е тия кукумявки като обдусТа*ака да кажат???
17
0
 
3
 
! Отговори
Ванко 1 преди 7 години
Държавата е длъжна да изплаща пенсии стигащи за преживяване,не гражданите.Бизнеса и хората са мачкани по всякакъв начин,а сега.....моля дайте!Защо ние? Един милион живеят с 150 лв. пенсия при праг на оцеляване 314 лв.Хора които имат 30 -40 г трудов стаж не могат да се нахранят,а да не говорим за топло или лекарства.И сега пак същите лица ще ни управляват забогатявайки още повече,докато чакат от нас да дадем по един лев за пенсии,половината от които също ще откраднат.Народе събуждай се!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо тогава баба и дядо плащат пенсия ?сега за просия да молят , това ли ви е еврогейската ДЕМОКРАЦИЯ ????????
15
2
 
1
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Помощи до 314 лв. Освен възрастни хора работили като чиновници и в сферата на услугите влизат всички лентяй и пияници които са се пенсионирали пред блока на чашка. Но помощи за миньора и работещия в Кремиковци няма защото са с пенсия над 314 лв.Изводът-бъдете лентяй,държавата ви стимулира!?!?!?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая или Патриархът ще обясни защо тези наши сънародници са докарани до това положение, че остава неприятното впечатление че само показно страдате по Великден( ще се направимеq че не е заради изборитe) и евентуално по Коледа?
13
0
 
3
 
! Отговори
kiki преди 7 години
horata s po dve deca kato rasdelqt zaplatata na dve vzimat po malko ot pensionerite a imat po golqma nujda ot tqh
12
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 7 години
А неможе ли правителството да вземе да им направи пенсиите по 600-700лв. вместо да храни бандити, маймуни, и всякаква друга пaплaч от целия свят без да има никаква нужда от това само и само защото са решили че ще минат от тук защото им е по- удобно така?
11
0
 
9
 
! Отговори
Gotcho преди 7 години
Тия освен ДАЙ ,ДАРИ,ПЛАТИ,друго дали знаят!?!?
10
2
 
5
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Обичам го тоз държафа!Министър председател-МУТРА,омбудсман-адвокат на мафиоти,патриарх-доносник на ДС!!!Ми,ни е ли супиер!..все по хубаву и по дубро муахаааа
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...а като минат християнските празници баба и дядо да гоД..важното, че сме си направили PR, нали така?Айде поне сега се спрете бе, лицемери, ако Великден наистина значи нещо за вас!Неофит, означава новопокръстен...в какво е въпроса?А за партийнете лицемери няма смисъл да обяснявам , вие си ги знаете.
8
2
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Гледам долните коментари и не мога да повярвам в колко безчувствен и коравосърдечен народ сме се превърнали. Лошото е, че не се вижда светлина в тунела.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дари лев, зарадвай ало-крадец!
6
2
 
5
 
! Отговори
ало-апашите преди 7 години
Хубава инициатива, но... Ще съберем пари за пенсионерите, че да имат какво да мятат през балкона като им звънна Ало-апашите.
5
4
 
6
 
! Отговори
БГ пенсионер преди 7 години
Купувам 1000 бири, изпивам бирата, връщам бутилките, 20 стотинка на бутилка - ето 200 лева ... Стига глупости ... какви SMS-и - тичам а бира :)
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът е защо търпим бюрократи, които ни командват и приемат че 350 лева са достатъчни за пенсионерите??? Които стимулират деца да раждат деца ,но за работилите по 40 години една подигравка... Че и пари да събираме...Я ги съберете тези 1000 човека, които от 30 години са в българската политика и 3 месеца им дайте да живеят с по 350 лева. Много гледаемост ще има на "реалито" шоуто наречено "пенсионер в България". С изпратените СМС-и може и 13-та пенсия да получат българските баби и дядовци
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая да дари!!!
2
17
 
6
 
! Отговори
Емил преди 7 години
НИКОГА! Да дам пари на тези, които ще гласуват за БСП - няма да стане.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За баба и дядо, които са толко бедни, че мятаъ холки през прозорците, СМС НЯМА ДА ПРАТЯ НИКОГА! Те имат пари предостатъчно!