Поптодорова с минимална глоба за "Крема на Елена" – 908 лв.

Очаква се споразумение с прокуратурата заради дипломатическия й статут
7 мар 2017 07:00,
137
Поптодорова с минимална глоба за "Крема на Елена" – 908 лв.
Снимка: Булфото, архив

Сто ставки по 20 злоти - такова предложение за глоба, която да бъде наложена на Елена Поптодорова, ще внесе в съда варшавската прокуратура, съобщават полицейски източници в полската столица. Сумата се равнява на 908 лв.

Според неофициални източници бившата ни посланичка в САЩ, която бе обвинена, че е прибрала козметика от безмитен магазин на варшавското летище, без да заплати за нея, вече била платила глобата, но приемането на парите не би могло да бъде официализирано, без да мине през съда. Именно той на теория би могъл да не одобри споразумението, пише "Монитор".

Още по темата

Размерът на глобата е по-близък до минималните, но трябва да се има предвид, че извършителката е върнала стоката, коментира Пьотър Махайски, съдебен репортер от телевизионния канал TVN. Минималната ставка е 10 злоти.

Предстои преписката да влезе в прокуратурата, като според български дипломатически източници обвинението би трябвало да я прекрати заради дипломатическия имунитет на Поптодорова, от който самата тя явно няма да пропусне да се възползва.

Случаят с крема "Орхидея Империал" на "Герлен" гръмна на 28 февруари след като стана ясно, че пътуващата с дипломатически паспорт Поптодорова е била задържана на 27 февруари на летището във Варшава. Според информация на полската полиция Поптодорова не е пожелала да бъде информирано българското посолство. Въпреки това от МВР са информирали на 28 февруари нашите дипломати по стандартната процедура за всички чужди граждани, сблъскали се с правото. Малко след това Поптодорова подаде оставка като директор на бюрото на Американския еврейски комитет във Варшава.

Междувременно самата Поптодорова призна, че кремът, заради който бе уличена в кражба на летището във Варшава, наистина е останал в чантата й по време на полета към България и по време на престоя й в страната.

Първоначално бившият ни посланик в САЩ твърдеше, че забравила крема в ръце, докато излизала спешно от безмитния магазин за разговор с болната си майка, служители на реда я уловили, платила глоба и "случаят бил приключен".

След като говорителят на полицията във Варшава разкри, че кражбата е станала три дни преди задържането на Поптодорова в Полша, преди да се качи на самолета за София, тя излезе с изявленние. В него се казва, че три дни след като взела козметиката на стойност около 800 лв., възстановила стоката и платила дължимата за деянието си глоба при кацането си във Варшава.

Обясни още, че при кацането й обратно в полската столица летищните власти вече са знаели самоличността й, като я установили часове след като липсата на стоката била забелязана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
22
 
! Отговори
тя преди 7 години
Ако беше обикновен крадец щяха и в затвора да го пратят , но за елитните крадци - минимална глоба!, щото са "бедни" ! Не е слраведливо!
80
4
 
13
 
! Отговори
nina преди 7 години
Жената на снимката не е Елена Поптодорова,погледнете снимките й в Гугъл.Какво е направила или ненаправила за България няма значение-един човек с български дипломатически паспорт ме може да се излага така по летищата.
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ни занимавали с тази крадла. Болна била от клептомания, семейна драма имала, щяла да ни съди. Тя като често пътуващ "дипломат" знае, че скъпите стоки в безмитните магазини са без защита от кражба. На търговците и през ум не им минава,че хора с дипломатически имунитет ще крадат. Камерите са сложени превантивно с/у терор.Разчитала е, че ще се измъкне с "грешка". Обикновена кражба.
78
3
 
14
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Досега ни пускахте снимки на тази, на които изглежда като добре поддържана номенклатурна бабичка. На тази снимка вече прилича на зле поддържана лелка от панелка в "Надежда".
77
0
 
17
 
! Отговори
До 81 преди 7 години
До АнонименПосочи ми един ЧИСТ за да гласувам за него! Пиши ми в коя партия НЯМА "минали и настоящи кадри на БКП" и техни деца и внуци!
76
0
 
12
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Няма толкова нагло и противно лице като на ДОКАЗАН КОМСОМОЛЕЦ дами и господа ... а специално този субект горе ми мяза на мъж в женски дрехи ! При нас в България нямаше ДЕН НА СТРАШНИЯТ СЪД срещу КОМСОМОЛА и ето днес ... утре ... в бъдеще само такива новини ще четем за тях и ще продължават да ни УНИЩОЖАВАТ както започнаха още 1944 9-ти септември насам ! Когато народа се ОБЕДИНИ под НАДСЛОВ БОЙКОТ на ВСИЧКО ЩО Е КОМСОМОЛ и не ги изрине с все семействата им от БЪЛГАРИЯ оправия няма да има НИКОГА !!
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой има полза??? На мястото на Поптодорова във Варшава вече е някоя си Агнешка...90 ветника и списания в Русия са побързали да съобщят новината, като са отбелязали, че тя е била активна при влизане на България в НАТО и ЕС. По стар български обичай ние мятаме кал и се обиждаме на комунисти!
74
1
 
26
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Докога ще ни занимавате с нагли номенклатурчици?!?!?Взела била без да плати, ама видите ли, после си платила глобата и затова всичко е наред, защо ли хората се занимават с милата дама?!?!Еми по тази логика всеки да открадне каквото може от тези магазини, ако го хванат - здраве да е, ще плати глоба и готово?!?
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето такива са всички минали и настоящи кадри на БКП - КРАДЦИ
72
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
посоченото лице която извърши кражба и прослави българия,питам ОЩЕ ЛИ ИМА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПАСПОРТ,ТЯ НЯМА НИТО ЗАКОННО ПРАВА,ЗА МОРАЛНО ДА НЕ ГОВОРИМ,ТЪКИВА ЛИЦА НЯМАТ МОРАЛ.
71
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
наглостта на крадлата няма граници.
70
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е в крема! Промът е, че тези "посланици" отишли веднъж в друга държава започват да прокарват нейните интереси в страната си и го правят без никакви скрупули! Спокойно може да се нарече посланик на САЩ в България
69
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Кога ще смените снимката? Русата жена не е Елена Поптодорова, а бившата посланичка на ЮАР в България!!! Да, приличат си и то много, но това са две различни жени!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Resel sram sa bg i sa tia deto ja pratiha v usa 13 g poslanik i mesto da si sedne v kaschti oschte ja praschtst v polscha na rabota oensionerkata komuniska bkp posle s gerb boiko s orescharski i tn lopata po vs vreme silni na vlast kakto v bsp gerb patrioti reformatori dps vse edni i saschti eto i pri radev pak se nabutaha pensioneti komunjagi agenti hem pensiii 1000 lv hem v protokola agenta ivan dimitrov fuksa badchta mu besche sluga na jivkov po vreme na lov tn poptodorova e kolejkata bkp
67
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Крадлива комунистка, която си е лика прилика със себеподобните си.
66
5
 
5
 
! Отговори
МЕТОДИ АНДРЕЕВ преди 7 години
ЗАБРАНА НА ГЕРБ И БСП .ТЕ СА ЕДНА ПАРТИЯ МАКА=БКП..ЛУСТРАЦИЯ, И ЗАТВОР БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА ВСЕКИ ОТ БСП И ГЕРБ.А НЯКОИ СЪС СМЪРТНИ ПРИСЪДИ.ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ИКООМИКАТА И ..НАМАЛЯНЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯ И ПОЛИЦИЯ.РЕФЕРЕНДУМИ И МАЖОРНО ГЛАСУВАНЕ = ГЛАВНО ГЛАСУВАНЕ НА ВЕКИ ЕДИН ЧОВЕК. СЪС ДИРЕКТНИ СБЛЪСЪЦИ, А НЕ КАКТО Е ОТ 27 ГОДИНИ--ГАРАНТИРАНИ КВОТИ ЗА ПАРТИИНИТЕ ПУДЕЛИ, ТОВА Е СЕГАШНАТА ПРОПОРЦИОНАЛНА СИСТЕМА !
65
1
 
16
 
! Отговори
Габровски вицове преди 7 години
Чоптодорова
64
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига вече с тези изтъркани думи и клишета (комунистите такива онакива). Тази думичка (комунисти) се използва от хора жадни за власт, с малко мозък в главите (да не кажа без мозък), които манипулират хората без собствено мнение. Настройват(насъскват) народа, за да извлекат лични облаги. Младите, мислещите, интелигентните, образованите (без значение на възраста) не използват тази дума. Не може да се управлява един народ, като го разединяваш и сееш омраза.
63
17
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Има няколко варианта за това което е станало.Официалната позиция на полските власти първо беше ,че е заловена на момента и си е платила глобата ,после казаха ,че е хваната след 3 дни на връщане в Полша.Самата Елена потвърди, че е напуснала магазина с крема ,била е спряна и е платила глобатя.Нито се е мазала 3дни ,нито е размахвала дипломатическото тескере.Лъжи и манипулации от нескопосаните медии.Елена е жертва на гнусните търсачи на сензация .
62
2
 
22
 
! Отговори
До Гошо преди 7 години
Ако се старая да гледам обективно - не мисля че е бедна и да не може да си позволи крем (пък бил той и 600лв). Още повече да рискува толкова името си за един крем наистина не се връзва. От друга страна - поляците трябва да са били сигурни, че го е взела за да се занимават с някой с дипломатически паспорт. Също версията и претърпя корекции на няколко пъти - първо го върнала веднага, после останал в чантата, после на връщане я хванали и т.н. Трудно е да сложиш нещо в чантата си погрешка...