Предложение: Стрелбата по мигранти – да се узакони!

Мажд Алгафари настоя: Има си ред и закони!
7 мар 2017 09:00,
75

В събота вечер край Драгоман се разигра истински екшън. Гранични полицаи са преследвали и стреляли по лек автомобил на трафикант с 8 афганистански мигранти, за да го накарат да спре.

Нелегалните мигранти са успели да достигнат вътрешността на страната край Драгоман.

"В България има ред и закони, които трябва да се спазват. Стрелбата срещу мигранти вече би трябвало да бъде узаконена", настоя в студиото на "България сутрин" журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Пред Bulgaria ON AIR той изказа благодарности към "Гранична полиция" за това, което са направили, въпреки че от Българския хелзинкски комитет и други организации по правата на човека, както твърди Алгафари, биха оспорили думите му.

На въпрос как афганистанците са стигнали до вътрешността на страната ни Алгафари отговори с въпрос: "Какво прави тази граница, как ги спира?"

Преводачът отбеляза, че наплив на мигранти няма единствено по време на големите студове в България и призова за строги мерки, иначе потокът от нелегално влезли в страната ни ще продължи и ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силите на реда трябва да предприемат всички мерки за да предотвратят престъпление, каквото е незаконното пресичане на границата и да положат всички усилия за да задържат трафикантите на хора и съучастниците им. Това е правилната формулировка. Трябва да се използват правилните думи иначе БХК ще ни разсипе с тази 'стрелба по мигранти'. Не стрелба по мигранти, а задържане на извършители на престъпление на тази държава. България не е разграден двор. Закони има.
24
0
 
18
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ха де ха де.... Още малко така и ще ме накарате да ида с желание на избори!
23
11
 
20
 
! Отговори
hhhhh преди 7 години
Кой е тоз Алгафари? Няма ли българи в тази страна, че разни Алгафарита, Ахмед, мехмед определят политиката на България?
22
0
 
34
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
До BURZUM 27,Ти правиш ли разлика между икономически мигрант и бежанец война? Според тебе подчинението на разпореждане на органите на реда само за българите ли требва да се отнася? В случай на оказана съпротива, полицаят само срещу българи ли требва да упражни сила? Ако полицаят установи, че ударилият му шамар нарушител на границата не е българин той веднага ли требва да свлече гащите и да му се надупи или требва да изчака да се поухажват? А в Турция как е?
21
19
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-17,ела на Албиона,и ще видиш,колко е работлив ганььооо,правят се че работят,но забележи,работодателите им са индийци ,пакистанци и турци,но хората се държат,като хора към българските гастарбайтери.
20
1
 
42
 
! Отговори
Балканец преди 7 години
До Дедо Гого,Te, дедовото, ще идат до Запада, Запада ще си пробере каквото му требва, а после ще ни изсипе останалия шкарт на нас, съгласно Дъблинското Споразумение. Ти ли ще ги хрантутиш тогава? И като почнат грабежите и изнасилванията ти ли ще носиш отговорност? Кой ще плати тогава за твойта глупост?
19
37
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Оставете мигрантите на мира ! Те САМО минават през България. Приберете им парите и толкоз. Тяхната цел е Богата Европа ! Същата, която иска да изрита България от масата си и да ни сложи паничка със супичка на пода.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A мините по границата кога? Преди или след разрешението за стрелба?
17
5
 
26
 
! Отговори
да преди 7 години
миниране на границата и проблема е решен всички мюсюлмани са терористиунищожаването им дори е проява на хуманност
16
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за британците ме боли фарът :) чудо голямо, че щели да изгонят 100.000 българи, и ние ще изгоним 100.000 британци. данъците от нашите, платени там, остават за британците, а имотите, купени от британци тук, остават за изгонените. да видим кой повече ще реве. същото се отнася и за британските мигранти в испания, франция, белгия, гърция и т.н.
15
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за мигрантите има работа бол по бая запустели свинеферми..
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Никой няма да гони българи, щото сме работливи. Не ние имеме нужда от тях - точно обратното е. Що не си прибират тарамбуките те да им работят а ? Реалността е друга, те живеят в затворени общества, където никой не иска да работи, полиция не смее да влезе, шири се престъпност въпреки огромните суми изливани всяка година за интеграция.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимене що си мислиш, че няма кой да пази границата, стига да се заплаща нормално .. дори да не си действащ полицай или военен. Ако държавата налее пари и пиле няма да прехвръкне, както едно време.
12
2
 
56
 
! Отговори
Хайде преди 7 години
да си представим какво ще се случи на някой,още повече и християнин преминал незаконно граница на примерно СА,Иран,Йемен или Пакистан и редица други...Реципрочност трябва да има!
11
38
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Фоя!,ганьоооо,ако всички Европейски страни,почнат да гонят българските емигранти които се намират там,нали ще оревете света,но скоро Англия,ще бъде първата,която ще ви бие дузпата,и то без пушки,ще ги гонят,британците не са диваци,като тебе.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От БЛРС само да кажат от кога е открит сезона.
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към мигрантите трябва да има и политика на всеобщо гражданско отхвърляне, за вече влезлите хора. Минимум права, мимимум условия. Ясно е, че стрелбата и укрепената граница е най-доброто, но за това се иска работещи армия и полиция. Докато тези две силови институции функционират като канцеларски отчетни структури, трудно ще се осъществи това. Трябват да се намерят държавни хора, които да са способни на таква крачка, а в момента вероятно се оказва много сериозен натиск от ЕС и НАТО.
8
9
 
41
 
! Отговори
Пази боже сляпо преди 7 години
Не по мигранти, а по трафиканти трябва да се стреля. Дори средно интелигентно куче може да се сети, че афганец или пакистанец, който е необразован, никога не е излизал от селото си, може да мине по нелегален начин 10 граници и да Германия, Швеция или Норвегия. Просто това е един бизнес, които е много доходоносен. Ама българите сте много загубни явно и ограничен, че за толкова време да не разберете къде е проблема
7
2
 
24
 
! Отговори
Фоя! преди 7 години
Одобрявам предложението. PS: Обява: купувам пушка на старо и повечко патрони. Цена - безразлична.
6
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са ли нарушители минаващите не на определеното място ? Че то си има закони , а ние им даваме на такива подслон и права . На границата задължително трябва да се стреля и да се пази от нарушители както беше преди и не се минаваше така масово и безнаказано .Законите са затова да се спазват , а не да се търсят вратички и причини да се заобикалят .