Предложение: Стрелбата по мигранти – да се узакони!

Мажд Алгафари настоя: Има си ред и закони!
7 мар 2017 09:00,
75

В събота вечер край Драгоман се разигра истински екшън. Гранични полицаи са преследвали и стреляли по лек автомобил на трафикант с 8 афганистански мигранти, за да го накарат да спре.

Нелегалните мигранти са успели да достигнат вътрешността на страната край Драгоман.

"В България има ред и закони, които трябва да се спазват. Стрелбата срещу мигранти вече би трябвало да бъде узаконена", настоя в студиото на "България сутрин" журналистът и преводач Мажд Алгафари.

Пред Bulgaria ON AIR той изказа благодарности към "Гранична полиция" за това, което са направили, въпреки че от Българския хелзинкски комитет и други организации по правата на човека, както твърди Алгафари, биха оспорили думите му.

На въпрос как афганистанците са стигнали до вътрешността на страната ни Алгафари отговори с въпрос: "Какво прави тази граница, как ги спира?"

Преводачът отбеляза, че наплив на мигранти няма единствено по време на големите студове в България и призова за строги мерки, иначе потокът от нелегално влезли в страната ни ще продължи и ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
От доста време се "радваме" не на държава а на територия. А такава се характеризира най-вече с отсъствието на граници. Разбирасе за това трябва "много да благодарим" на тези дето обслужват преди всичко чужди интереси, рекламирани непхрекъснато като управници! За тези почти 30 години всички дето се изредиха да превръщат Българската държава в територия без значение за колко десни или леви се имаха и хвалеха, обслужваха свойте интереси слугувайки прилежно на чужди началници!
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето за застрелян нелегално пресичащ границата даваха по 15 дена домашен отпуск - да си починеш и да си "лекувш нервите". Понякога даваха и медали!Сега границта е "разграден двор"! Всеки "***", който има пари може да я "прескочи"!С НАТО или без, трябва да се възтановят "Гранични войски" - наемници на заплата, с бонус за залавянето на "единица емигрант". Нарушаването на държавната граница на Република България е нарушение на суверинитета на НАШАТА държава!!!
43
0
 
15
 
! Отговори
добрютру преди 7 години
че тя си е узаконена - нарушителите и бракониерите по границата да се третират според Закона. някои обаче редовно падат от Марс докато се чудят на кой розов комитет и пъстроцветна фондация да угаждат за два сребърника месечно.
42
0
 
12
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Балканец : Пич, като се спират мигрантите в България, кво правиме сега ? Храним ги, обличаме, лекуваме и прочие...И докога ? Или според теб е по-добре да си ги трупаме в България, докато станат повече от нас ? Не виждаш ли, че Запада ни използва по най-безочлив начин !
41
0
 
27
 
! Отговори
Шикългрубер преди 7 години
Трябва да се узакони и стрелбата по полотици.
40
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам за религийте, но явно човек изпитва истински екстаз да унищожава всичко различно.А белите хора сме уникални в това си умение - стотици години война вкл световни -от използване на оръжия за масово изтребление до новите биотехнологични възможности.Явно различията са само предтекст за задоволяване на желанието за унищожаване.
39
1
 
6
 
! Отговори
до Никой преди 7 години
Хайде чул недочул и чел недочел да не се изказваш какво пише в Корана!
38
2
 
2
 
! Отговори
scbg преди 7 години
До АнонименЕ не сме ние... със сигурност.
37
22
 
7
 
! Отговори
Никой преди 7 години
Виж ти, виж ти, всички се възмущавате, че Корана учел да се убиват неверниците, друговерците, а какво четем тука?Та вие сте мюсулмани, замислете се?( Въпреки че в Корана не пише това, имам нетипичния навик да чета книги, просто книги иБиблията чета, и тя е книга)Интeресна тема малко преди Великден.( злото се е просмукало във всички ви, само етикетите не са достатъчни, за да си въобразявате, че сте хора. Да си човек е повече от религия...)
36
18
 
4
 
! Отговори
Халил Манаф преди 7 години
Да ми ядете рязаната карабина
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хайде да е по нелегално минаващи границата и си стиснахме ръцете !
34
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA SE UZAKONI STRELBA PO 4UJDI OKUPATORI VAV VSI4KI ARABSKI STRANI.GANYOVCIIII GANYOVCIII Q KAJETE KOY IM SASIPA JIVOTA NA TIQ HORA.VIE STE EDNI KUHI KRATUNI KOITO STAVAT SAMO ZA E..NE I MA4KANE.
33
28
 
9
 
! Отговори
Леке и гнус преди 7 години
Следва..убийство на свещеник, защото приютява бежанци...Това ли е пътят г-н Алгафари?
32
12
 
16
 
! Отговори
Kun muslimun преди 7 години
Може ли да си такова *** и предател. Ами като си арабин, (явно не-мюсюлманин) си мълчи поне, защото като те погнат тези, които възхлаляваш, ние няма да те подслоним. Тьовбе, естафурулла.
31
4
 
33
 
! Отговори
Павлин преди 7 години
Аз съм за.
30
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА съм да бъде узаконена стрелбата по мигранти. В Америка е същото, стрелят на месо, крайно време е нашите полицаи да могат дас трелят, а не да се гаврят с тях!
29
0
 
55
 
! Отговори
1 преди 7 години
Дааа, имаше времена, когато никой не можеше ей така да пресече нашата граница извън КПП-тата.
28
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо им трябва нов закон като и в стария си пише че нарушители на държавната граница не се допускат.... Мигрантите са мигранти тогава когато минават през ГКПП всичко останало минавайки през трънки и храсталаци са нарушители на държавната граница - престъпници(ако ще да са майки с деца, баби без зъби и всякакви други умилителни гледки) Освен това минавайки през Туржия в която война няма то на Българската граница те вече не са "бежанци" и това го има записано и в сегашните закони дори ЕС такива.
27
5
 
51
 
! Отговори
Ефикасно ! преди 7 години
Още по-ефикасно - да се минира границата с Турция и толкова.Стига с тази хуманност, тинтири-минтири
26
2
 
51
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Интересно, като във "Велика" Турция е толко хубаво защо емигрантите бегат от там со страшна сила? Що не ходят в мюсюлмански страни, като Саудитска Арабия или Иран? Или пък да си стоят у Турция?