След Елин Пелин и Белене на нож срещу бежанци

Приютил ги свещеник, но получил заплахи за живота си
7 мар 2017 10:00,
57

На 1 март свещеникът Паоло Кортези приема сирийско семейство в католическата църква в Белене. Действията му предизвикват напрежение в града и се стига дори до заплахи за живота на католическия свещеник.

"Възмутен съм. Срам! Цяла България чу заплахи за смърт, насочени към мен. Пълна лъжа е, че нямат документи", сподели Кортези пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той показа регистрация на сирийското семейство в Държавната агенция за бежанците и се оплака, че жител на Белене е отправил заплахи за живота му по телефона. Свещеникът отрече да има провокация от негова страна.

Паоло Кортези поясни, че католическите общности са помолени от папа Франциск да настаняват поне по едно семейство бежанци. "Ние сме бедни, но споделяме нашия хляб с тях", отбеляза той.

Сирийското семейство няма да остане при свещеника и най-късно утре ще напусне Белене, за да потърси по-подходящо място, където да отседне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
От къде си толкова сигурен че не са християни ?В Сирия през 2013 е имало 2,5 млн. християни.
24
23
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Сутринта гледах предаването по ТВ-то и малко сте орязали цялата история. Сирийците си имат редовни документи, но някакъв си общински съветник решил да трупа дивиденти за изборите се прави на интересен. От целия град само 5-6 човека са против, ни единствените им аргументи бяха:" Те са сирийци".Много е долно и грозно да съдиш хората по народност.
23
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът трябва да разбере, българинът не вярва на тъжни картини, на "изоставени" дечица, на плачещи муслиманки които са циментирани в главите докато са живи. Българинът е страдал турския ислям, колен, убиван, гонен и разселван.500 години са ни достатъчни да разберем, исляма няма шанс да вирее у нас! До нас е Турция, разпадаща се, пред гражданска война, защото един откачалник се е вживял на Господ. Изолирал се е и е намразен от всички. Никой не харесва Турция, исляма който насажда, културата, език
22
10
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Правиш глупави сравнения!!!В концлагерите са избити милиони невинни хора,не са връзвани за малко време със свински опашки вероятни ислямисти!И хайде дай идея кой да ни управлява.Кандидатирай се и ако си кадърен ще гласувам за теб!
21
29
 
6
 
! Отговори
до там ли стигнахме преди 7 години
Каксто немците ги е срам от концлагерите....така и нас би трябвало да ни е срам, че тон в живота ни дават "герой" каот Динко от Ямбол- кандидат депутат, Каракачанов,Сидеров и Симеонов - ДС агенти , Доган - хидроинженер, Станишев - с пръв работен ден, като министър председател на БГ, Боко- чел 7 пъти Винету/ той сдори не знае , че е чел Карл Май- с главен герой в романите - Винету/, ДОКАТО ТЕЗИ ХОРА НАПРАВЛЯВАТ ЖИВОТА НИ--ДОБРО НЯМА ДА ДОЙДЕ!
20
21
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
На село(под 100 000 жители)като се появиш на мегдана и не са те виждали преди започват да те гледат втренчено с немигащи погледи ...обсъждат етноса ти,сексуалната ти ориентация,психическото ти здраве,физическата ти форма....всичко става със самочувствието на премиер на изостанала балканска кочинка непочиствана от как е вкарано първото прасе преди 13 века....
19
7
 
33
 
! Отговори
ей преди 7 години
Колко католици има в Белене че има католическа църква?тези Сирийци католици ли са?
18
2
 
39
 
! Отговори
До Промяна преди 7 години
Аз също ги съжалявам тези нещастни семейства, загубили дом и близки във войната, но както е казал народа : "Покрай сухото гори и мокрото!" Лошото е , че статут получава и всякаква *** от Пакистан, Афганистан, Конго и други страни, и покрай това семейство ще се настанят и такива. Трябва да се настаняват само семейства с деца, и то преминали легално границата, с документи и то само временно, без право на закупуване на имоти, гласуване и други такива права.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До даБе, там си имат едно много голямо природно бедствие, което им е президент. По-прогресивно мислещите и младите турци ще започнат да бягат от там, скоро време.
16
0
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Това е било само в сънищата ти!
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви бежанци, бе?
14
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладните българи неблагодарни забравиха как се редяха преди 10. 15. години като мишленца именно пред църквите в Италия Франция Испания за къшей хляб.Да ви се върне Македония да ви нападне дано
13
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилна реакция на хората от Белене. Пуснат ли едни, ще дойдат още и още и се започва, една малка джамийка, после по-голяма, забрана да се продава и яде свинско, после защо жените ни ходят "разголени" а не като техните, увити като пашкули и т.н. Така правят навсякъде. Знам от датчанин, приемали, те се размножили и веднага в общината, месарницата до училището да не продава свинско??? И общината забранила. В Германия и Щвеция плащат скъпо от приемането на шалварите. Крие се какво правят на жените
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се сърдете на хората ,защото никой не иска да живее в страх и напрежение . На толкова страхотии се нагледахме и наслушахме сътворени от приютени бежанци ,че страх лозе пази и парен каша духа .Да си вървят по пътя и да знаят , че тук не са добре и с добро приети . На гости се стои ден , два и всеки да си ходи откъдето е дошъл .
11
1
 
38
 
! Отговори
да преди 7 години
бежанци са пострадалите от природни бедствия и войни - нито едно от двете не са факт в Турция, от която идват !!!!!
10
3
 
41
 
! Отговори
ами преди 7 години
То така се почва,едно семейство тук,едно там и докато се усетиш станали хиляди!И стига с това бежанци,кажете им истинските имена-нашественици,друга вяра и ценностни!
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За прекаран някакъв период на живот и труд в България, г-н Кортези трябва малко или много да е поопознал народопсихологията, историческата памет и мотивите на нашия народ. Ако го беше направил, нямаше да приютява с лека ръка когото и да било.
8
6
 
32
 
! Отговори
да преди 7 години
от никаква война не бягат тия !!!!:война има в Сирия,а те влизат у нас от Турция - откога в Турция има война ???!!!!тези са просто терористи
7
37
 
8
 
! Отговори
. преди 7 години
Скотове! "Правослямни" скотове, както е казал и Ботев.ПатрЕоти с рушко знаме и изкубани вежди, които вият в ефир - смърт на "предателите"!!! Мама ви гнусна рушко-скотска!
6
2
 
47
 
! Отговори
Промяна преди 7 години
Лошото е че си насочваме енергията към семейства, които наистина бягат от войната в Сирия.тях може да ги приютим и да ги изпратим като отмине. Проблема са идващите млади мъже от Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Нигерия, Ирак и т.н. а не тези хорица от Сирия.