След Елин Пелин и Белене на нож срещу бежанци

Приютил ги свещеник, но получил заплахи за живота си
7 мар 2017 10:00,
57

На 1 март свещеникът Паоло Кортези приема сирийско семейство в католическата църква в Белене. Действията му предизвикват напрежение в града и се стига дори до заплахи за живота на католическия свещеник.

"Възмутен съм. Срам! Цяла България чу заплахи за смърт, насочени към мен. Пълна лъжа е, че нямат документи", сподели Кортези пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той показа регистрация на сирийското семейство в Държавната агенция за бежанците и се оплака, че жител на Белене е отправил заплахи за живота му по телефона. Свещеникът отрече да има провокация от негова страна.

Паоло Кортези поясни, че католическите общности са помолени от папа Франциск да настаняват поне по едно семейство бежанци. "Ние сме бедни, но споделяме нашия хляб с тях", отбеляза той.

Сирийското семейство няма да остане при свещеника и най-късно утре ще напусне Белене, за да потърси по-подходящо място, където да отседне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименТОВА СЕ ТЕУТРЕШНИТЕ ГЛАВОРЕЗИ НА БЪЛГАРИТЕ---НЕМА ДА ИМА МИЛОСТ КЪМ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН ТЕРИТОРИЯТА Е ОТБЕЛЯЗАНА ВЕЧЕ НА ТУРСКИТЕ И ЕВРОПЕЍСКИТЕ КАРТИ КАТО БЯЛО ПЕТНО БОРБАТА Е КОЍ ЩЕ ГО ЗАВЛАДЕЕ ОТНОВО ТУРЦИЯ --ЗАПАДА ИЛИ РУСИЯ--ИСТОКА НАРОДА БЪЛГАРСКИЯ НЕКА РЕШИ ОЩЕ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ЗА ДА НЕ МУ ПРЕМЕРЯТ КОВЧЕГА ТАКИВА КАТО ОТЕЦ КОРТЕЗИ
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Кой ще се занимава с някакви си мижави 5-6 млн. Пиши ги поне 50-60 млн., че може и 500.Друго си е, нали? Звучи къде по-авторитетно.
43
15
 
5
 
! Отговори
ист преди 7 години
Белене 2009 година 8899 жители.Белене 2015 година 7602 жители1397 жители са мигрирали и разлика между родени и починали.Мигриралите са се заселили в западна Европа и северна Америка.Мигрантите са приети , намерили са си работа и получават социални.Часкт от населението на Белене за съжаление са лош материал.
42
6
 
29
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ами Паоло да хваща куфарите и заедно с бежанците да си търсят пътя за да не им го намерим ние. Ние сме православни християни, а не католико-мюсюлмани.Не са бежанци ами окупанти. Утре ще настроят джамии и ще поканят 100тина роднина всеки. А Паоло да си хваща пътя към католическа европа.
41
15
 
8
 
! Отговори
Учудена преди 7 години
Не съм от Белене, но съм достатъчно запозната. Стана ми гнусно с руското знаме се гушкат. Тодоров е общински съветник и неговата жена е "етническата туркиня". Припомних си как беше подел инициативата за АЕЦ- БЕЛЕНЕ, в което няма лошо стига да не е за лична изгода.
40
4
 
7
 
! Отговори
Учудена преди 7 години
Искам да попитам Красимир Тодоров, кога пак ще ни подсети за АЕЦ- БЕЛЕНЕ? Той както обикновено хваща вълната на недоволство и опитва да черпи дивиденти. Учудена съм как този човек драпа ли драпа само и само да го забележим, идват избори все пак. До онзи ден беше расист сега ни убеждава, че няма против никого, защото жена му била етническа туркиня / с *** венци/. Предполагам ще ни предложи и кандидатурата си.... ВЕРВАЙТЕ МИ ДА ВИ ЛЪЖА!!!!
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още 5-10 хиляди и държавата ще фалира и не може да ги изхрани. А на турската граница са още 5-6 милиона готови да влязат в България.
38
1
 
27
 
! Отговори
Учудена преди 7 години
Проблемът идва от липсата на контрол. Не съм съгласна да храним Пакистанци, Авганостанци и всякакви други икономически мигранти, имаме си *** / и те са ни много/. Трябва да се сложи ред и да се допускат ЕДИНСТВЕНО хората бягащи от войната, с документи за произход и влезли по легалния начин. На тези хора можем да дадем подслон. Не ми харесва да минавам по Лъвов мост и да виждам наглите погледи на "бежанци", които се имат за повече от българите.
37
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Паоло, поне християни ли си приютил, или утрешните ти главорези ?
36
2
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Колега (немец) ми разказа пресен случайКарнавално шествие в Германия Голяма група мигранти стои на тротоара...малко момиченце изтичва на улицата пред трактор с прознуващи..немска баба се хвърля да го дръпне от пътя на трактора..мигрантите помислили, че детето е от тяхните - пребиват бабата, мислели, че иска да направи нещо на момиченцето!Такива приемаме в Европа
35
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На арабин, турчин и ислям доверие нямам!!! И няма да имам. И този католик плаши, щял да спре помощта на хората от Белене??? Да я спре, но ислям няма да има, няма да има шалвари и бурки, джамии и гнъсни араби. Никой никъде не ги иска, Унгария ще строи втора ограда, успоредна на първата. Те да не са по-глупави от нас? Там има един премиер Орбан, който не предава и не продава държавата си. А наш Боцко тайно прие Постановление 208 за да ги настанява. Подличко нали, гадно, през Август за да не се чуе
34
3
 
29
 
! Отговори
Циник до 35 преди 7 години
...откажи се от българско гражданство...и поискай сирийско...може да се успокоиш...и да поискаш убежище в Германия
33
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ме е срам, че съм българин заради българи.
32
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то и италианците не искат българи в Италия(то не ги искат никъде по света), но никой не е тръгнал да гони над 300 хилядите българи там.
31
0
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Тава,че правиш глупави сравнения не те прави автоматично г л у п а к!Но след като се самоопределяш като такъв...
30
4
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Първо казваш, че правя глупави сравнения, а после ми предлагаш да се кандидатирам и да те управлявам---значи ли това , че искаш *** да те управлява? с други думи ---тотално потвърди моите думи--------
29
17
 
3
 
! Отговори
До текущ 24 преди 7 години
Твърдиш, че българинът не вярва на тъжни картини, но само 2 реда по-надолу използваш същия прийом "страдал, колен, убиван, гонен..."Ясно е, че има бежанци има и мигранти, по икономически или други подбуди. Белята е в нашите собствени Оправници, които вместо да изготвят, приемат и прилагат ясни системни правила, не влияещи се от поредната смяна на властта, продължават да се попикват и загърбват проблема.Подписали сме ред международни спогодби и ще ги изпълняваме, но трябва да има ред условия.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да ги заселваме сред политиците ни.
27
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещите терористи вън от свята БЪЛГАРИЯ
26
3
 
28
 
! Отговори
До Бай Иван преди 7 години
Бай Иване, вземи си ги у вас. Какъв е проблема щом си сигурен, че няма да има инвазия? Прибери ги и ще те питам след един месец как ще се чудиш да ги разкараш. Май не си Бай Иван, а някой Хасан или Ахмед който участва в ислямизацията на България.