Дърпаме спусъка най-често от ревност, пияни затриват по човек на ден

Всяко трето убийство у нас е станало заради ревност
48
Дърпаме спусъка най-често от ревност, пияни затриват по човек на ден
Убийството на млада жена в Куртово Конаре стана отново заради ревност. Снимка: Булфото, архив

Българите сме готови да натиснем спусъка най-често водени от ревност. Всяко трето убийство у нас е заради подозренията, които таим срещу половинката, колегата, съседа, приятеля.

Това е основният мотив, по който разследващите работят, когато става въпрос за загинал човек, показват данните на МВР, цитирани от "Монитор".

Годишно в страната ни се извършват по около 2300 убийства. Според криминалистите в много от случаите става въпрос именно за страх от превъзходството на другия.

Процентно мъжете доминират като убийци, те заемат над 90% от криминалните хроники.

Подобен е и случаят със семейната вендета, разтърсила Казанлък в понеделник сутринта. Там полицаят Драгомир Кирчев гръмна жена си Галя Козарева след пореден скандал и призиви да се събeрат, а след това простреля и себе си.

16-годишната им дъщеря Мирена и майка й живеели сами в блока, пред който се разиграла трагедията. Те се преместили там преди няколко месеца, след като Галя и бащата Драгомир окончателно се скарали. Повод за раздялата след 18-годишното съжителство били постоянните скандали от ревност, разигравани от полицая.

"Ревността много честа е причина, но не и оправдание за много от убийствата у нас", обясни психиатърът д-р Цветислава Гълъбова пред bTV.

"В случай става дума за тежка агресия, за автоагресия. Ревността базираща на комплекси, може да стане идеална почва за подобен агресивен акт", коментира Гълъбова убийството и самоубийството, станало в Казанлък. По думите й, агресивните хора са слаби - хора, които не могат да се справят по друг начин.

"Не бива да обобщаваме полицаите. Те по-често са със стабилна психика, но явно има единици от тях, които вършат подобни неща по ред причини. Тези деяния не може да бъдат свързвани само с едно нещо. Явно е, че комплекс от причини водят до подобни действия", обясни експертът.

Тя даде съвет на хората в зависимост от ревниви партньори, че те трябва по-много бърз начин да се освободят от тази връзка и да не разчитат на превъзпитаване на партньора.

Статистиката на МВР показва, че много голяма част от убийствата стават под въздействието на алкохол. Годишно пияни убиват по 360 души, или иначе казано - по един човек всеки ден. Тенденцията се запазва през годините, като не бележи намаляване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: убийствамврревност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом мъжа я ревнува не я обича!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е защото много от жените са скрап. Има и мъже като нас които да имат истинско семейство. Не Мара общата.Демокрацията си върви със содомията.Арабеските са му намерили цаката , камъни у главата .....
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да разчупим този модел на поведение - да отстрелваме депутати, министри и всякакаква друга ***!
36
0
 
1
 
! Отговори
алкохол преди 7 години
Много трезви убийци от 2300 годишно само 360 употребили алкохол, значи причината е другаде.
35
0
 
1
 
! Отговори
ФХ преди 7 години
Оскотял от бедност народ.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35 Защо се чудиш?Много учители и ученици са разпознали убиеца Йоан, но директорката ги посъветвала "да забравят" Частните училища се спонсорират от държавата и имат високи такси (вижте ги в Интернет!) и на всяка цена искат да задържат богатите наркоманчета и персонала да си получава добри заплати.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали служителите в МВР имат психо тестове? Защо ги подбират все психически неустойчиви? Какво става с корумпираните им шефове?
32
0
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
Мизерията в която живеем ,съчетана с алкохол е като тротил с детонатор-трябва само малка искра!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е бил поредния скандал значи някой трябва да го е чул в тоз момент и да е съобщил за какво се карат,ако го е било страх от превъзходството на другия,че и в този късен час да не пусне някой куршум по него,а не само да го замерва с празна гилза за да го разкара като свидетел.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм невзрачен мъж. Когато се движа сам естествено никоя жена не ме поглежда. Не е така, когато съм с жена си. Разкопчават ми дюкяна с поглед. И после ревност, сцени и закани за отмъщение. Жените завиждат, ревнуват и най-вече искат да бъдат ревнувани. Някои мъже с лабилна психика и любители на чашката изпушват и правят чудовищни неща.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приблизително 60000 деца родени 2016-та, от които 22000 са с български майчин език.Другите 38000 на какъв ще говорят ?
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как 2300 убийства на година бе ? Това са по 6.3 на ДЕН !!!! Алооо, или цифрата ви е мега грешна или медиите и МВР масово прикриват убийства
27
0
 
9
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Чудя се, защо и от къде в статиите на ДНЕС се обявяват лъжливи данни? "Годишно в страната ни се извършват по около 2300 убийства." От къде го изкарахте това? И че 360 пияни на година убиват. Това са откровени неистини, освен ако не вкарвате вътре и катастрофите и нещастните случаи. В България, според НСИ за 2014 година умишлените убийства са 116.Източник - НСИ.
26
1
 
13
 
! Отговори
За мненията по-долу преди 7 години
Забраната на алкохола не води до спирането на употребата му! За справка - виж Сухия режим в САЩ - не само, че не е спряла употребата, а се и зараждат най-големите бандитски групировки, мафии...
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това, като слагате рога, гледайте да бягате по-бързо от куршум ...
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пияни затриват по човек на ден- да се забрани алкохола със закон -като наркотиците-инак ще станечм като руснаците нация от мъже пияндури и жени ---знаете какви
23
0
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
По време на с*кс, тя казва: -Само не в мен! Той, озъртайки се: -А в кого?
22
3
 
5
 
! Отговори
така ли преди 7 години
Пияндурниците убивали хора - ти да видиш! Аз пък си мислех, че най-страшния проблем в България са пушачите! АМИ ЗАБРАНЕТЕ АЛКОХОЛА, СЛОЖЕТЕ УМРЕЛИТЕ СИ КАРТИНКИ НА БУТИЛКИТЕ С РАКИЯ, ВИНО, БИРА И ВСЯКАКВА ДРУГА ГНУС!!!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динко, перата и другите знайни и незнайни защитници на родината да не се помайват и да се занимават с дребно джебчийство като обират мигранти които никой не са убили ами да се мобилизират и да тръгват да спасяват оредяващия народ от убийците с обърканите ценности!!!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Българите сме готови да натиснем спусъка най-често водени от ревност"Изкарването на разрешително за оръжие е иключително трудно. Това което не се казва за статистиката че голяма част от тия дето натискат спусъка са бивши / настоящи полицаи, охранители или военни. Останалите са от криминалния контингент. Така че когато се говори в множествено число е хубаво да се конкретизира. А не на всички българи да им се лепва етикет