Католическата църква за семейство Албакри: Имат право на живот!

Семейството е дошло в България законно, има статут
8 мар 2017 11:23, Василия Пейчева
271
Католическата църква за семейство Албакри: Имат право на живот!
Снимка: Паоло Кортези, bgonair.bg

Всеки човек, независимо от своята расова, национална, етническа и религиозна принадлежност има право на достоен живот, в която и страна да се установи да живее, пише в свое становище Католическата църква в България по повод настаняването на семейство Албакри в град Белене.

Припомняме, че на 1 март свещеникът Паоло Кортези прие сирийско семейство в католическата църква в Белене. Действията му предизвикваха напрежение в града и се стигна дори до заплахи за живота на католическия свещеник.

Паоло Кортези поясни пред Bulgaria ON AIR, че католическите общности са помолени от папа Франциск да настаняват поне по едно семейство бежанци.

При ситуацията около настаняването на сирийското семейство в Белене се изкривяват фактите и с това се провокира езикът на омразата, пише в становището на Католическата църква.

От там отбелязват, че семейство Албакри е дошло в България законно, има получен статут, което означава, че членовете му имат всички права, като на българските граждани, без правото да гласуват и да участват в армията.

Сред правата им е и това – по свой избор да определят в кое населено място да се установят и да положат основите на своя нов живот, с честен труд и в мир със съседите си, пише още в становището.


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки човек, независимо от своята расова, национална, етническа и религиозна принадлежност има право на достоен живот"

Това е едно становище, което мюсюлманите НЕ споделят. За тях има само "ние" и "те".
179
1
 
2
 
! Отговори
Малко истина преди 3 години
За тези,които плюят католицизма,да не забравят,че в България живеят католици от стотици години!Аз съм един от тях,впрочем целият ни град е католически!Както и 2/3 от Белене също са католици!Дали може да ми обясни какво го прави по-голям българин от мен това,че той е православен!Не слагайте хората под общ знаменател!Сигурен съм,че част от хората на площада,които бяха против семейството също са били католици,както и при тези,които го защитават има православни!Всички сме християни!
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен

Щом носи чаршаф, християнка ли е?
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живот - във Ватикана!
176
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме за правата, а задължения имат ли?
Или са самои с права?
175
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това семейство християни ли са или мюсулмани,някой знае ли?Защото ако са християни,не трябва да ги гонят!
174
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Истината е че съвременните католици вече нямат нищо общо със Християнството а един реален сатанизъм - информацията лесно може да бъде доказана с линкове и снимки. Така, че прикритието под "добри дела" няма да мине-не случайно има християнска фраза - че пътят към ада е осеян с добри намерения. Господин Паоло да си взема бежанците и айде у вас, за да не предприемаме други непопулярни мерки срещу такива като него.
173
6
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 3 години
Татаро-голтаците пак показват каква подчовешка пасмина са.
172
6
 
23
 
! Отговори
456 преди 3 години
И ние българите имаме право на живот!!Този факт дразни ли ви господа католици??
171
21
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Истината е, че ако Путин не подкрепяше Асад бежанци нямаше да има. Играе си играта, извратеняка..........
170
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" свежа работна ръка ще се влее в икономиката" - ще се влее в 20% безработица в Европа, и то основно - МЛАДЕЖКА. Сещай се още малко младите като побеснеят, на къде отиваме.
169
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия в села с по няколко хиляди има по толкова бежанци и колко още народности, не по читави от това семейство. Но хората толерантни, държавата планира колко свежа работна ръка ще се влее в икономиката, във всяко село заводи и фабрики, работа на 3 смени....така че дрънкайте си колкото искате, на село един селски магазин, в града молове. Ама иначе всички са кухненски революционери, много важни с марковите маратонки и ремонт правен преди 30 г. вкъ, работа от време на време, ако платят въобще.
168
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не смятам, че човека е направил нещо лошо. В глобален мащаб съм за това бежонци от арабските държави да идват към Европа, но и те в по-голямата си част не го искат. Помощта трябва да се освободят тези територии, но да не забравяме какви интереси се въртят там и продажби на оръжие, петрол. Това обикновено сем. има нужда от подкрепа и като ги гледам не са терористи, но българинът е расистк и не прави разлика. Много злоба, агресия и ПРОСТОТИЯ. Няма сектор, нас. място където това да не се вижда.
167
10
 
4
 
! Отговори
Циник до 226 преди 3 години
Пхахаха...голтако....преместих го в другия крачол! ***...виж да не си "изхабиш" нета, че накрая на месеца идват сметките!
Тъ*пан недоизсъхнал...разбра ли ме..или да опитам с димни знаци?
Путин ми се обади..и каза, че щял да ти подари балон пълен с руски
биогаз!
Пхахаха
***!
166
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Католиците УМИШЛЕНО ОСТАВИХА ИЗТОКА НА МЮСЮЛМАНИТЕ И ПОСЛЕ ЗАВЛАДЯХА СВЕТА. Продадоха нас, Константинопол, всичко. И сега с цялата си наглост, идват да ни поучават как да се държим с "цивилизацията", унищожила историческият ни шанс за нещо, и стопила българите 5-6 ПЪТИ. Ако не бяха турците, сега щяхме да сме колкото французите и англичаните, 50-60 милиона, а не 8 на патерици.
165
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А българите нямат ли право на живот? Или те са длъжни да жертват собственото си право заради всеки хванат от гората, който реши, че тук му харесва?
И престанете да се криете зад Ге.йропа и законите. ОБЩЕСТВОТО ПРАВИ ЗАКОНИТЕ В СОБСТВЕНА УГОДА, А НЕ ОБРАТНОТО.
164
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да живее Полша!... Освободителката" и т.н.

Разбира се, и това беше шега от моя страна. Ей, благодаря за минусите. Вдъхнате ми надежда, че тоя народ наистина мисли, макар и може би да не разбира винаги иронията. Но все пак написана крайно цинично, не е лесно да се разгадае, нищо че слагах знаци от типа на ;) и )))). Както и да е важното е, че ми цъкнахти минусчета. Ако някои ми беши писал плю, щях да разбера колко туркофили и с0росоиди има в сайта)))
163
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм Анонимем 223, който писа, че "Русия няма място на Шипка", че "Путин щял да е на соц. помощи в Банско" и т.н. Още веднъж се извинявам за грубата ирония, даже за цинизма, просто ми беше интересно ако обърна истината наопаки, каква ще бъде реакцията на хората. Не съм се заблудил, благодаря за минусите, значи все пак българите не се поддават толкова лесно на с0росоидната хибридна война срещу българите и Русия! Да живее Русия... Освободителката! УРА! БХК да го д
ха.
162
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Католическата църква да си гледа църковните и работи и да не се бърка в живота на православните страни!Ако толкова и се врещи,нека отите в Унгария и да врещи срещу унгарците и Орбан,да видим,в какъв кучи г***з ще я заврат изповядващите католицизма.

Много лесно е да лаят срещу православните,за няколко муслими,ама мълчат като н***дрискани,за действията на католическа Унгария,която с пълно право и без да се церемони с католическите указания си пази народа и държавата,така,както трябва!!!
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та пак да продължа.... Путин ще си купи квартира в Банско, ще легне русофилско бреме над страната ни защото те (българите-русофоли, абе общо взето всички българи :), ще се наложи да издържат руския президент на соц. помощи, тогава представете си колко бедно живеят останалите руснаци?!))

П.П. понякога пропагандата на русофобите така ме забавлява,че ми звучи като виц. Мда,прекалих по-долу с цинизма и иронията относно "Путин, квартирата и Шипка",но не мога да се запра от смех.Русофобите са комици