Решено: По 40 лева за най-бедните пенсионери за Великден

Кабинетът отпуска и 195 лв. еднократна помощ за талантливи деца
Обновена: 8 мар 2017 12:08 | 8 мар 2017 11:55, Веселина Йорданова
81
Решено: По 40 лева за най-бедните пенсионери за Великден
Снимка: архив Булфото

По 40 лева добавка към пенсиите си за април ще получат 1 288 000 възрастни хора, които са с най-ниски пенсии. Решението на служебното правителство е от днес, но беше анонсирано още преди две седмици.

В последните години то е традиционно – добавка получават най-бедните възрастни хора, за да посрещнат празниците Великден и Коледа.

Допълнителната сума ще се изплаща на хората, чиито пенсии или сбор от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, е до 314 лева, колкото е линията на бедност за 2017 г.

Още по темата

За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството ще отпусне допълнителни 51 500 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Кабинетът прие и Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г.

Предвиденото еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лв. е за обучение в курсовете по изкуства, наука и спорт, за участие в пленери, обучителни и тренировъчни лагери, в национални и международни конкурси, олимпиади и спортни състезания.

Ще бъдат отпускани и едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно. За целта в централния бюджет са заделени 1,8 млн. лева.

С друго свое решение правителството предлага на президента да издаде указ за назначаването на бригаден генерал Михаил Попов за временно изпълняващ задълженията на командир на Сухопътните войски до назначаването на титуляр, но за срок не по-дълъг от една година.

Досегашният командир Андрей Боцев от днес официално поема поста началник на отбраната.

Бригаден генерал Попов е заместник-командир на Сухопътните войски от 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
15
 
! Отговори
20 евро?? преди 7 години
Срам и позор...
38
9
 
8
 
! Отговори
Lora преди 7 години
А за най-бедните деца? А зан най-бедните майки с деца? Защо за децата и нуждите на децата не се говори така, както се говори за пенсионерите? Така се затвърждава тендецията да намаляват децата и да се увеличават пенсионерите. Очевидно са по-предпочитаната група на обществото от страна на политиците ни. Все пак имат паво да гласуват. Децата - да му мислят...
37
3
 
8
 
! Отговори
РОДООТСТЪПНИЦИ преди 7 години
като този Генади, който все дава другите за пример, а не вземе пример от родители си, и тях да пита дали са работили - с такива няма как да прокопса страната. Чети историята, момче
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мдаИ що реши, че не са работили? Защото са им ниски пенсиите ли? В голяма грешка си ако си мислиш, че всички с ниски пенсии не са работили. Майка ми е с две висши и 30 години трудов стаж като учител, *** няма и двеста лева пенсия. Що? Защото такива години улучила да се пенсионира. Свекърва ми също е с ниска пенсия - детска учителка. Какво да се прави, такава ни е държавата.
35
7
 
13
 
! Отговори
Да обясним за Живков преди 7 години
Въпреки многото вицове за него той си беше народен човек. Даже се е смеел на тях, когато са добри. Хитър ШОП както се вика. Да, прегръщаше се и с Брежнев и иранския шах Реза Пахлави /който финансира магистралите/и ходи в Япония 1 седмица - приет от двореца. Докара японска техника за Завода в Ботевград, заводите за Електроника бяха с японски машини, и...и..... Така, че на него не му намериха милионите след ПРЕВРАТА 1989, ама всички виждат палатите на сегашните КРАДЦИ
34
2
 
6
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
до 50То голямото страшно сега идва.Сигурно си от богоизбраните и не се интересуваш.
33
0
 
8
 
! Отговори
За №47 -АНТИ преди 7 години
И за какво да го търся Бай ти Тошо Живков, че не разбрах за какво?
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ събраха твзи пари с работа за тези две години, а сега Радев и пионката му Герджиков со правят евтин пи ар!
31
3
 
8
 
! Отговори
Строили немците.... преди 7 години
. .. на баба ти фърчилото. Строиха складове за откраднато злато. Дай ми капитал и аз ще ти кажа що е то силна икономика
30
8
 
11
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Ще го търсите на бай Тошо,но нЕма да го намерите !!
29
9
 
16
 
! Отговори
Леле, леле Кирчо преди 7 години
колко си неук. Не си и чувал за АЕЦ с 4 блока - Първа атомна на балканите. Завод за тежко машиностроене в Радомир, Електрокари и електротелфери- ПЪРВИ в света. Първата *** в Източна Европа. !00 хил тонен танкер, Строжът на най-големия в Европа завод за твърди дискове в Стара загора го закопа ПРЕВРАТЪТ 1989. ЦПУ за струговете на ФАНУК - последен японски писък 1970 и досега работят някъде, защото лично познавам инженери от Технотроника, които се прехранват с ремонта им. ИТН, ИТН - 27 в СВЕТА
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо нищо, но от сърце. Гласувано с бюджета за тази година, или изобщо не е гласувано.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20евро?!?!?! Унижение!
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започнете всички да работите като ви осигуряват на пълна работна заплата, а не на минималната и на 4 часа и ще има пенсии за пенсионерите поне с 50% по-високи. Пенсиите не се плащат от парите, които са удържали на работещите навремето, а от работещите сега! Някои руски соц кратуни така и не го схванаха това...
25
1
 
15
 
! Отговори
БАБА МИ с 30 лв преди 7 години
пенсия за старост по комунистическо време 1970-1980, защото нямаше доказани години работа в ТКЗС-то можеше да си купи 166 бурканчета кисело мляко по 500г ИСТИНСКО с разните там бакрикус булгарикум или 115 хляба добружа по 1кг. Без да има трудов стаж. От тогава е минал ПОЛОВИН ВЕК. Как е забогатяла нацията след ПРЕВРАТА 1989 всеки може да сметне
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Телефонните измамници харесват това!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете минималната пенсия 314 лв както трбва да бъде не се подигравайте с хората. Ето защо хората емигрират един ден ще получават подобни пенсии.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, няма такава държава, на която си работил 40 год и да взимаш зорлем 200 лв. пенсия!Всъщност,има!
21
5
 
9
 
! Отговори
мда преди 7 години
За пореден път ще се дадат едни пари на едни хора, които никога не са работели.. Ще не дадете на всички бе ид...ти...
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никой не коментира, защо няма горна граница на пенсионерите-висши чиновници и магистрати?Или пенсиите са съобразно:Колкото повече е крал,толкова по-висока пенсия!КОМУНИЗМА НЕ СИ Е ТРЪГВАЛ!