Решено: По 40 лева за най-бедните пенсионери за Великден

Кабинетът отпуска и 195 лв. еднократна помощ за талантливи деца
Обновена: 8 мар 2017 12:08 | 8 мар 2017 11:55, Веселина Йорданова
81
Решено: По 40 лева за най-бедните пенсионери за Великден
Снимка: архив Булфото

По 40 лева добавка към пенсиите си за април ще получат 1 288 000 възрастни хора, които са с най-ниски пенсии. Решението на служебното правителство е от днес, но беше анонсирано още преди две седмици.

В последните години то е традиционно – добавка получават най-бедните възрастни хора, за да посрещнат празниците Великден и Коледа.

Допълнителната сума ще се изплаща на хората, чиито пенсии или сбор от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, е до 314 лева, колкото е линията на бедност за 2017 г.

Още по темата

За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството ще отпусне допълнителни 51 500 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Кабинетът прие и Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г.

Предвиденото еднократно финансово подпомагане в размер до 195 лв. е за обучение в курсовете по изкуства, наука и спорт, за участие в пленери, обучителни и тренировъчни лагери, в национални и международни конкурси, олимпиади и спортни състезания.

Ще бъдат отпускани и едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно. За целта в централния бюджет са заделени 1,8 млн. лева.

С друго свое решение правителството предлага на президента да издаде указ за назначаването на бригаден генерал Михаил Попов за временно изпълняващ задълженията на командир на Сухопътните войски до назначаването на титуляр, но за срок не по-дълъг от една година.

Досегашният командир Андрей Боцев от днес официално поема поста началник на отбраната.

Бригаден генерал Попов е заместник-командир на Сухопътните войски от 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Баладжия преди 7 години
В тази държава всеки втори завършва икономика, а никой нищо не разбира. Пенсиите не ги решават политиците толкова, колкото данъкоплатците. Когато 7 данъкоплатеца хранят 10 пенсионера, не знам какво очаквате? Мързели! Храните британски, гръцки и немски пенсионери с ангарията си, а се оплаквате, че майките ви гладуват. Ама нямало хора, щото раждаемост няма , щото няма условия... много сме бедни. Сигурно в етиопия и столипиново са само милионери! БЕЗМОРАЛНИ СТЕ! ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ! МЪРЗЕЛИ!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 63.ахти нелепите конспирации. После какво? Политици рептили?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимна. 17Ти на готово ли чакаш?
56
0
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Другите пак ще духаме супата.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dan Разликата мужду тях е ,че Герджиков го за 2 дни реши без много увъртания . А комундела от Банкя ,2-3 месеца се лига ..ви ,шикалкави ,прави се на интересен ,може да има добавки ,ако бабаПена беше мъжка ...допускал че може да има...щял да види ... Лига ..вене ,лиг..авене ....
54
2
 
8
 
! Отговори
соцьялно слаб депута преди 7 години
Това е наглост,как може,с 162 лв пенсия с 40г трудов стаж не можете да вържете двата края ли ?
53
4
 
12
 
! Отговори
Нов преди 7 години
До Анонимен 71 През 95-6 г. Жан ни унищожи спестяванията , а сега пенсионерите да си продават апартаментите.Браво бе!
52
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДържавата не ги е ограбвала, а им е плащала заплати за труда и то явно повече от реалните за да няма пенсионни фондове. Те пък с тези пари в масовия случай са купували недвижими имоти. Сега вместо да реват за подаяния да ги продават и да живеят по-нормално с парите от тях.
51
2
 
21
 
! Отговори
Равносметката преди 7 години
Казвате 1 300 000 пенсионери живеят под прага на бедността! Има още толова работещи,които получават заплати под прага на бедността - общо правят 2 600 000 !!!Това са половината българи ,еййййй! А пишете,че имало 5000 милионери с над 1 милион спестявания! Представяте ли си какво крадене пада в тази наша ***?
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно много шум за нищо .. да ги бяха увеличили малко с 10тина лева поне
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
40 лева!Много шум за нищо.
48
5
 
18
 
! Отговори
dan преди 7 години
И Герджиков продължава традицията на Борисов,с което показва,че няма връзка с главния мозък.За кой ли път даряват само"най-бедните"? Значи като взимаш някой лев над този лимит,си богат?А че вероятно си учил,работил,квалифицирал си се повече,че си носил по-голяма отговорност и най-важното - че си ПЛАЩАЛ повече,никой не го интересува.Има си социални фондове за подпомагане на бедните - пенсията е за извършена работа.Така пак има за лежачите,тарикатите,крили доходи .
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До huk"Bulgarskiya Pensioner...Edin muchenik.---Абе, "ХУК' ли си, какъв си, пиши на кирилица, бе! Както си написал на латиница "muchenik", не е много ясно, дали бУлгарският пенсионер е "мъченик" или "мУшеник". :)А, затова, че знаеш латинската азбука - усмивка пред строя.
46
4
 
4
 
! Отговори
huk преди 7 години
Pensionerite v Bulgariya..88%. sa jivi murtvi sushi...umirat ...vseki den..ot bezdushieto na upravnicite!..Pari nyama...za pensioneri..no za Mercedesi..zaplati..putishta..ima!..Bay Ganyo ubiva ...slyap se rodi...
45
5
 
3
 
! Отговори
huk преди 7 години
Bulgarskiya Pensioner...Edin muchenik..podlojen na unijeniya..glad..gavra Turgashi mrusni...Gerb..Bsp..Dps..Patrioti..ANATEMA...!!
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирате ли, защо ВСЕКИ ДЕН публикуват "материали" за стари хора, които хвърлят на "ало-апаши" ХИЛЯДИ левове, евро? Ами, за да ви набиват в съзнанието колко "богати" са българските пенсионери (пък и глупави!!), и че нямат нужда от празнични добавки към пенсиите.
43
2
 
9
 
! Отговори
Подигравка преди 7 години
Каква е разликата между БСП и ГЕРБ ? Познайте от първи път.
42
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До Генади: Да, построили са, но само една десета от това, което е построено и е станало предмет на разбойническата приватизация, е влязло в държавния бюджет. Много беше построено, но и много беше унищожено.
41
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е мъчно за българските пенсионери, хора трудили се цял живот за държавата, която сега ги ограбва. Представата за българския пенсионер е най-тъжната в цяла Европа - беден, възрастен човек, който има пари, колкото за едно кисело мляко, хляб и кренвирш на ден, живве в една стая на студено и няма пари за лекарства, камо ли за някакви социални придобивки! Няма дори нормален стандарт на живот! МЪКА И ЖАЛ! В същото време *** взимат социални пенсии, за цял живот седене?!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Podigravka pone 190 lv ili 300 lv vseki mi a bogataschite v bg pluskat kato svine no bolni sa na tosi svar vs se vraschta bogataschi na.bg podigravkite vi s bednite se vraschtat rano ili kasni tova e sakona