Байрям от ден на ден – все по-зле. Сърцето му сериозно увредено

Очаква се детето да замине за Германия на 27 март
Обновена: 9 мар 2017 10:36 | 9 мар 2017 10:22,
40
Байрям от ден на ден – все по-зле. Сърцето му сериозно увредено
Снимка: кадър, BTV

Състоянието на 9-годишния Байрям, който чака за трансплантация на бъбрек в Германия продължава да се влошава.

В момента детето пътува 4 пъти в седмицата до Стара Загора, за да му бъде правена хемодиализа.

Заключението на лекарите е, че детето има сериозен проблем със сърцето, съобщава bTV. Сърцето на Байрям е увредено от високото кръвно и честите процедури.

Още по темата
От Фонда за лечение на деца вчера за първи път са се свързали с бабата на момченцето, за да я уверят, че процедурата по заминаването е в ход, но все още нямат дата.

По информация на медията детето трябва да бъде прието в болница в Германия на 27 март.

Случаят с момченцето стана известен след като Фондът за лечение на деца разреши на Байрям да се лекува в чужбина, а Министерството на здравеопазването отказа да подпише документа с аргумента, че лечението може да бъде извършено у нас.

Семейството живее със заплатата на дядото, която е 500 лв. Парите отиват за гориво до Стара Загора и лекарства за Байрям. Въпреки че се грижи за внучето си денонощно, социалните отказали на бабата да бъде личен асистент на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
9
 
! Отговори
Vassia N. Ilieva преди 7 години
Kak shte se chaka do 27 Mart? Protakaneto e ravnosilno na smurt! Pratate jurnalisticheski ekip pri Ministura za natisk - vednaga da izpratiat Bairam za lechenie v Germania! Da, stotitzi takiva sluchai ima, no sega da se reshi tozi cluchai! Esha si niamame, ne sme hora, niama elementarna grija i otgovornost! Za izbori prikazvat, koia partia otide pri Ministura da se zastupi za deteto?!Izvinete za latinitza.
7
8
 
22
 
! Отговори
Bedstvie преди 7 години
Децата са най-святото! Държавата трябва да се грижи за децата си! Както и всички ние! Намират се пари за всякакви простотии, но за най-важното - не!
6
13
 
11
 
! Отговори
Христина преди 7 години
Нека да се задвижат най-после институциите и да помогнат на Байрам и семейството му. Може да се организира и кампания за събиране на пари с SMSи и концерти.
5
5
 
23
 
! Отговори
пепе преди 7 години
Жалка и тъжна работа!Безсърдечни бюрократи!Лекото успокоение е че онзи отгоре гледа и някой ден, всеки ми според заслугите на земята!!
4
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раздухал се е просто един случай. Има хиляди в това положение, които просто умират един по един, без да вдигат шум по медиите. Няма откъде да се вземат пари за всички, а на един ако се отпуснат, ще се надигнат още стотици и те да искат. Няма как. Такъв е животът.
3
7
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
А,няма лошо.Ти си направи митинг ако искаш!
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашто министерство и вашта мама даго подухва вашта мама и държава.
1
23
 
14
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Време е държавата да помогне на Байрам и семейството му, не е редно така да бъдат оставени сами да се оправят. Нека най-после някой да се размърда и да назначат личен асистент за Байрам, а социалните да отпуснат издръжка на социално-слабото му семейство. Ако трябва и митинг да направим на жълтите павета за да се размърда държавата ни.