Патих от македонски "ла*номети"! Не, Неделковски!

Божидар Димитров отказа дебат в Скопие, но кани Миленко у нас
9 мар 2017 12:56,
48
Патих от македонски "ла*номети"! Не, Неделковски!
Снимка: архив Булфото

Шефът на НИМ Божидар Димитров отказа дебат на скандалния македонски журналист Миленко Неделковски. Македонецът се прочу с това, че през септември миналата година  счупи с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война.

Неделковски отправи покана към Димитров за дискусия в негово тв предаване с участници от Сърбия и Македония. Шефът на НИМ прие, но само при условие, че предаването ще се излъчва пряко.

"През 2010 г. патих от един македонски лайномет от друга скопска телевизия, съгласявайки се да дам интервю на запис", припомни днес Божидар Димитров в свое писмо до медиите.

Още по темата
В него той напомня и че Миленко Неделковски се е съгласил и дори "героично" заявил, че ще поеме глобите, които щели да му наложат, затова че ще се говори на чуждестранни езици. Това било забранено от македонското законодателство.

"Съгласих се  и с всички участници, които предложи Миленко – проф. д-р Миле Биелаец, директор на Института  по военна история в Белград и негов сътрудник, проф.д-р Александър Стойчев, директор на Военния музей на Македония и дори със Стефан Влахов-Мицов – едно българче от Габрово, избрало професията „македонец”, обясни още днес Димитров.

Дебатът е бил насрочен за 10 март, в 22 часа в Скопие.

Тази сутрин обаче Божидар Димитров получил съобщение от Неделковски, в което той заявявал, че предаването ще бъде на запис.

"Първоначално се съгласих и на това, но получих много обаждания от приятели от Македония, които ме съветваха да не отивам. Те ме предупредиха, че освен голямата възможност предаването да бъде манипулирано, мога да бъда провокиран  и с действия от "патриотично” настроени македонски младежи", пише шефът на НИМ.

Затова той решил дасе откаже от участие в предаването.

"Извинявам се на всички зрители в Македония, които са очаквали да ме видят, както и на колегите от Белград и Скопие. Ще се опитам да уредя в моето предаване същата дискусия, като  ги поканя изцяло на мои разноски", обясни Божидар Димитров.

След скандала с разрушената плоча на българските войници обаче България обяви Миленко Неделковски за "персона нон грата" и го включи в списъка с чужденците, които не са желани в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е,че след всяко следващо "робство" се появяват някакви българи фили.Вероятно след римското нашествие са се появили траки римофили,които после чрез Византия са ни създавали само проблеми,после след византийското сигурно гръкофили,после пък туркофили,да не забравяме власите,които до 19 век си говорят и пишат на чист български,а сега франкофили,после русофили,че и сърбомани/сърбофили,македонофили, а сега за капак и еврофили,американофили... Еййй българи няма да останем накрая,стягайте се..
14
2
 
15
 
! Отговори
xax преди 7 години
Жалко, щеше да интересна караница, особено като има и сърби в студиото :)
13
2
 
29
 
! Отговори
чичо преди 7 години
Винаги съм твърдял, че отношението към така наречените "македонци" трябва да бъде като към кучешко л+йно на тротоара - прекрачваш го и забравяш...
12
3
 
32
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Албанюгите ще ги оправят тия. Няма мърдане. Нагли и прости са. Ще им се да са наследници на Сашко Велики ама има да чакат
11
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga be agent bkp pi4ivsi star si ve4e bogat si stiga si se pojavaval v tv i tn
10
1
 
29
 
! Отговори
inatut преди 7 години
Ще ги поканиш в София, ама гледай да е скоро, че знае ли се още колко време ще я има Фиромия.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На албански няма глоби, на български не може-глобяват. Хахаха, тия са неповторими. Добре, че сме се отървали и сме отделни държави с тях. По скоро ще се интегрират сирийци у нас отколкото посебни македони.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким Чен Ун и Живков пращаха по един агент с чадър да поговори с антибългари като Неделковски и чиста работа.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стефан Влахов-Мицов и той се завива с руското знаме. Само пукуть ги оправя!
6
36
 
3
 
! Отговори
само една дума преди 7 години
Пъзльо !
5
1
 
28
 
! Отговори
Национал преди 7 години
Изобщо не ми пука за макетата,!
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо знае ли че колкото повече насочва ла-номета към себе си повече ще си пати, оставете макетата на мира нека се разберат сами кой какъв е там.
3
0
 
22
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
В Македония е разрешено само на македонски и на албански, повече на албански.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ги каните акъл имате л,и признали сме ги за държава Желю Жабата им дари и 6 танка нека се оправят. Какво повече искат имате ли представа с какви промити мозъци си имате работа, преди време имаше случай за тормоз на българите намиращи се в Македония и то от полицията и официалните власти.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо президент!