Любовен ад! Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой

Търновката била подложена на психически и физически тормоз
Обновена: 10 мар 2017 10:11 | 10 мар 2017 08:54, Елка Василева
130
Любовен ад! Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой
Снимка: архив, Reuters

Жена от Велико Търново е била принудена да подпише декларация, че ще прави секс най-малко три пъти седмично с бившия си любим, за да не бъде насилвана и пребивана. За историята, свързана с много страх и насилие, пише  "Монитор", като цитира адвоката на жертвата Дончо Бораджиев.

Жертвата Пламена и насилникът Христо се „срещнали” преди три години в интернет сайт за запознанства. Тя - продавачка в магазин, разведена, той - бивш военен, пенсионер, вдовец. В продължение на 3-4 месеца те излизали на кафе, ходели заедно на екскурзии и се сближили. Пламена гостувала редовно на новия си приятел, но двамата така и не се събрали да живеят на семейни начала.

Няколко месеца след запознанството мъжът започнал да се променя, да става все по-авторитарен и да тормози жената. Настоявал тя да се премести да живее при него и не търпял отговор „не”. Това накарало Пламена да преосмисли поведението си и един ден му заявила, че иска да се разделят.

Желанието й отключило цялата агресия у бившия военен Христо, който от внимателен и галантен кавалер се превърнал в брутален насилник. Той задължил приятелката си да му се обажда по 10-15 пъти на ден и да му докладва къде е, с кого е и какво прави, кой филм гледа по телевизията и т.н. Карал я да прави насила секс с него, като при отказ я снимал гола и я заплашвал, че ще пусне снимките в интернет с обява, че е проститутка.

Отмъкнал дрехите й и заявил, че всеки път, когато тя откаже да му ходи на гости или да правят секс, ще реже по една от тях. Бившият военен ежедневно причаквал изгората си пред работното й място с колата, вкарвал я насила вътре и я отвличал у дома си.

Опитал се да накара шефовете й да я уволнят от работа, а след като не успял, опитал да търси други начини да я злепостави. Заливал я с ракия и чеснова паста, търкал в косата й вмирисана рибешка глава, за да мирише на работното си място. Вдигал скандали пред клиентите. Заливал леглото й с вода, мажел бравата на входната врата с олио и пъхал в ключалката кибритени клечки, за да не може тя да се прибере вкъщи.

Физическите посегателства също се превърнали в ежедневно явление. За да се спаси от побоищата, жената била принудена да подпише съставена от самия насилник декларация, че ще спи поне три пъти в седмицата с него в продължение на половин година или докато той си намери друга „свястна жена”. Някои от физическите посегателства ставали пред дъщерята на Пламена и нейни приятелки, които в един от случаите потърсили съдействие от органите на реда.

Тормозената жена няколко пъти подавала сигнал в полицията и на насилника били съставени предупредителни протоколи и му била издадена ограничителна заповед да не доближава дома и работното място на жертвата. Това не помогнало и не го спряло.

Той многократно бил арестуван и освобождаван под домашен арест и срещу парична гаранция, но продължавал да преследва изгората си и да я отвлича с колата си.

Върхът обаче било едно от нападенията, при което жената подава сигнал за изнасилване. Този път полицията открива веществени доказателства. Срещу насилника е започнато наказателно производство и той е изправен пред съда. Там по съвет на адвокатите си той се признава за виновен и е осъден на 4 години условно. След обжалването пред втората инстанция обаче подсъдимият неочаквано се отрича от признанията си и сега делото продължава да се гледа в окръжния съд във В. Търново. Пред съда бившият военен излиза с обяснението, че е причинил всичко това на бившата си изгора само и единствено от любов.

Сега насилваната жена посещава психолог, който й помага отново да стъпи на краката си и да се почувства нормален човек.

Адвокат Дончо Бораджиев обяснява, че това не е първият подобен случай на домашно насилие. В много от случаите обаче жертвите чувствали срам и неудобство и не искали да подават жалби срещу насилника и да се явяват на разпит в полицията и на дело в съда.

„Потърпевшите жени все още се борят с предразсъдъците си и с нагласата „какво ще кажат хората за мене”. Вменяват си едно чувство за вина от проваления избор на партньор. Когато разберат, че трябва да споделят с чужди лица преживяното, повечето се отказват. А това е дълбоко погрешно”, обяснява адвокат Дончо Бораджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
43
 
! Отговори
Пак преди 7 години
добре че не е тръгнал да я заравя до кръста, и след това да я пребие с камъни-доста разпространена практика в някои общности!
20
2
 
45
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ох, добре че не ме обичат толкова много:) Тоя е за затвор.
19
17
 
9
 
! Отговори
месара преди 7 години
абе любов , кво да правиш !
18
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой нотариус е заверил договора?
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се в Перник как процедират:))))
16
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е егати психаря, това е брутално крайно!Явно е че има психически проблеми а те се занимават със съдилища, трябва му психиатрия, и там затворен!
15
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като този са хиляди.
14
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динковцииии, спите!
13
20
 
33
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Нормално, то един бивш вонен можа да излъже половината българи!тия... за продавачка ми разправят!?
12
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова жените ви предпочитат мигранти.
11
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Културни" особености.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Razstrel za toya
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото имаме закони.. Затова се случват тези работи. Хората немогат да разберат, че трябва да се протестира срещи законите а не срещу конкретно нещо. Ми той като не се промени закона, министърката пак ще подпише след време тихомълком смъртта на Пирин....
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
младите 120 килограмови англичанки само могат да си мечтаят да изглеждат като тези на снимката.А там 120 килограма се приемат за нещо съвсем нормално, имат размер 16/ български 54/ за среден размер.
7
30
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, а коя уважаваща себе си личност би се съгласила ей така да прави с.кс 3 пъти седмично с човек, който я изнасилва , бие и тормози? Те тия двамата май са си родени един за друг - и двамата са с болни мозъци
6
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А то това са православни особености всичко е на ред.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е типична жълта новина.Какво ново научаваме,че има болни мозъци и комплексари, дива ориенталщина вплетена колоритно в супер его!?.....Това по нашите ширини е правило,не изключение.
4
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е много болен мозък. Клечки в ключалката, чесън в косата...на кой нормален човек ще му хрумне подобна глупост?!
3
9
 
17
 
! Отговори
!? преди 7 години
Някой хора ги влече прародината Индостан , горди наследници на Кубрат , и направо да си ходят за там , да не ни трови живота .
2
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя трябва да бъде кастриран !