Ново МВР звено ще бори ало измамите, закани се министърът

Връзката между полиция и хора е нарушена, призна Узунов
10 мар 2017 10:16,
15
Ново МВР звено ще бори ало измамите, закани се министърът
Снимка: Getty images

Ново звено в МВР ще се бори с телефонните измами. Това съобщи вътрешният министър Пламен Узунов пред Нова тв. "До този момент е нямало такова звено", каза той.

Относно справянето с битовата престъпност Узунов каза, че са извели служителите на реда от кабинетите. "Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент", добави министърът.

По темата с убийството на Георги в Борисовата градина и информацията, че много хора са разпознали извършителя на престъплението, но са си мълчали, вътрешният министър заяви, че според него причината е, че е нарушена връзката между полицията и гражданите. "Затова сме взели мерки за подобряване на доверието", заяви той.

Узунов добави, че в Наказателния кодекс има текст, който предвижда съответното наказание. "Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват", каза министърът.

За смяната на главния секретар на МВР Георги Костов Узунов каза, че е внесъл доклад в Министерски съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет. "Това означава, че е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това е ставало в периода 2015-2016 година", уточни министърът.

"Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката", каза Узунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак нови звена, нови щатове, нови джипове и нищо ....ново в МВР с бюджет над един милиярд лева. Видя се, че обществото не подкрепя МВР - случия с убийството в Борисовата градина - чак след година и половина стига инфото до МВР , а са знаели хиляди. Няма вяра в МВР каквито и звена да създадете и с каквито и джипове да им дадете. Гражданин и МВР - връзката загубена.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди избори : ще открием звено ! .........след изборите : не мятайте пари,пазете се сами !
8
2
 
5
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
О, да, звено със звеновод.Изискванията за членовете на звеното:Никога никого не съм арестувал,имам "дипломатически" отношения и полезни разговори с приятелите от контингента, назначен съм в МВР, щото за нищо друго не ставам, не съм много силен с писането, не съм и силен с мисленето, "спазвам" правилника за движение, просто - ценен борец и защитник на звеното съм! Слава, да живей!!!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР да разпрати листовки във всички пощенски кутии с предупреждение към възрастните хора за тези издевателства,особено в по0малките села и градове,защото хората са свикнали на респект към властта и не могат да повярват,че някой се гаври с тях безнаказано.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На администрацията и дай само да се издува и да става все по-неефективна! Изплозвайте наличен ресурс и предложете нещо различно от това "ще създадем ново звено...". Понеже веднага някой ще скочи, че само сме хейтили някои и като се прави нещо само мрънкаме. Така трябва като правят глупости. Надуват си само администрацията за да назначават после племеннички, любовници и т.н. Има нужда от действия, а не създаване на звена!
5
1
 
4
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Нали твърдяхте, че били измислени новините за пенсионери хвърлящи пари. Хем измислени, хем МВР звено прави. Много разбирате бе, експерти страшни...
4
0
 
8
 
! Отговори
Сайонора преди 7 години
Под 1% са полицаите на,които професията им е присърце 99% са в систематащото не са си намерили друга работа или по семейна линия.Масово скатаване ,и дори колаборация с престъпни елементи....Кво доверие на такива брат?!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ново звено! А с какво е по-различна тази измама от другите измами или от другите престъпления? Май МВР пак само имитира, че работи.
2
1
 
13
 
! Отговори
На бръснаро брат му преди 7 години
А толкова е просто - СПИРАТЕ СКРИТИТЕ НОМЕРА и всичко е ОК ...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този министър ще надмине всички взети заедно по простотия и корупция . Айде сега ново звено и още стотици началници и всякакви акалии . Ами тези райони и областни и много други за какво са . По тази логика защо не създадете ново звено за всичко , за борбата с кражбите на кокошки , на коне , на овце , на трамвайни билети и т.н. Как не се намери един свестен министър на това МВР .