Днес изтича срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес

Те се подават до общинската администрация
11 мар 2017 11:16, Елка Василева
3
Днес изтича срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес
Снимка: архив, Булфото

Днес изтича срокът, в който избирателите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес - Приложение номер 12-НС от изборните книжа, за изборите за Народно събрание на 26 март.

Заявленията се подават до общинската администрация по настоящ адрес, съобщиха от Централната избирателна комисия.

От ЦИК уведомяват още, че не се издават удостоверения за гласуване на друго място на лица, пребиваващи извън страната, и на лица, вписани в избирателния списък по настоящия им адрес.

От Централната избирателна комисия припомнят, че също утре изтича крайният срок, в който кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място по чл. 34, ал. 1, 2, 3 и 4 от Изборния кодекс.

Заявлението-декларация, Приложение номер 18-НС от изборните книжа за Народно събрание, се подава до общинската администрация по постоянен адрес.

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия в насрочените за 26 март избори, следва да заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец - Приложение номер14-НС от изборните книжа, най-късно до днес.

Приложението трябва да е подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на общинската администрация по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящия им адрес.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 2 години
в пазаржик раздават 35 лв купуват гласове от малцинствата това няма ли кои да следи. хората са прави има ли значение кои ще е на власт малцинствата пак ще са извън хорото поне ще вземат 35 лв ама че страна живеем 21 век сме крупция лъжи и измами девис на бг политици честен и свястен политик няма в бг и няма да има върнахме се на 18 век през турско беше по добре
2
0
 
0
 
! Отговори
Коце кмета преди 2 години
Не гласувайте, ходете за гъби, щото така Тиквоний ще успее да купи повече цигaни с откраднатите пари, ще се върне на власт, ще удвои гепените 5 милиарда, ще удвои и заема от 21 милиарда който изтегли, и накрая за благодарност ще ви удари и една... гъба... отзад!
1
1
 
1
 
! Отговори
Пена преди 2 години
не ми трябва заявление, ще гласувам в гората, него ден съм за гъби