Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!

Да станат втора Българска държава на полуострова заяви професорът
12 мар 2017 10:40,
238
Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!
Снимка: архив Reuters

"Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава", призова проф. Божидар Димитров.

"Кризата в Македония започна още през 2001 г. с опасност от гражданска война, но успяха да спасят положението с конци. Най-добре да се върнат към българската си същност, това е най-добрият вариант. Както има две албански - Косово и Албания и две гръцки - Гърция и Кипър", отсече Божидар Димитров пред "Нова тв".

Още по темата

Той коментира, че това няма да е изключение.

"На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция", каза професорът.

Що се отнася до македонският журналист Миленко Неделковски, който поруга паметна плоча за загиналите български войници на Каймакчалан, Божидар Димитров каза: „На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-ма бригада”.

Директорът на Националния исторически музей коментира и ескалиращото напрежение между Турция и Европа.

"Всички очакват Турция да с епревърне в това, което е била Османската империя и там да се оформи отново един султанат. Повече от ясно е, че Ердоган ще спечели, защото ще го подкрепи Анадола. След втората година турците са били основно мерноработниците на Европа и нямат самочувствие. Ердоган опитва да промени това като предприема ходове, които не са общоприети. Това са провокации. Той организира партии, както при нас има такава, така и в Македония", убеден е проф. Димитров.

Според него тонът между България и Турция се е изострил заради опитите на съседната ни държава да се вреже в нашата предизборна кампания.

"Това става чрез посланика им, което е много грозно. Посланиците са много ограничени по отношение на тези отношения. Личи си нашият страх да бъдем категорични и да отзовем въпросния човек. Имаме голям финансов дълг към Турция, което очевидно предполага поведението ни", добави историкът. Димитров говори и за здравословното си състояние, което окачестви като добро. Наскоро професорът бе приет в болница със съмнения за инфаркт, които не се потвърдиха.

Що се отнася до вътрешните въпроси и корупцията у нас, професорът коментира, че тя не може да бъде ликвидирана, а само намалена.

„Корупция има навсякъде. На корупция сме се научили от Запада, след освобождението. Включително и на процентите. Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим”, заяви проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато лъвът е повален всички чакали му се нахвърлят!Мъже има в България във форумите,но губим без битки и войни- население,имидж,а скоро може и територия,недай Боже!Вижте ни обрулената държава,дето и се нахвърлят лакоми уста отвсякъде!Вижте колко *** дето живеят на наш гръб!Вижте колко змии,дето се наричат "български турци" имаме в пазвата си!Вижте колко нац.предатели се навъдиха и допуснаха това унищожение!Вижте колко сме жалки,че седим ,гледаме ....и чакаме нелепия край на държавата!
62
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божидаре, защо непрекъснато насаждаш омраза срещу Македония.Това не води до нищо добро.
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче пък не може да им се отрече на македонците, че имат готино знаме.
60
5
 
23
 
! Отговори
Нико преди 7 години
То няма македонци там .... само албанци :>>>
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонци, наследници на първия човек наречен Македон, от когото е тръгнал света??? Оставете ги, те от простотия ще бъдат погълнати и претопени от муслитата албанци. През цялото време водят война срещу нас а албенеца прави деца и завзема. Ще се сетят за нас когато Резньовците съвсем ги превземат.
58
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga s tazi Makedoniq! Nikoi normalen I suvremenen chovek ne go interesuva kakvo stava tam. Qsno e,che shte q delqt, no nie nqmame rabota tam. Da si gledame nashata cherga!
57
6
 
24
 
! Отговори
ФИЛИПОВСКИ преди 7 години
Такива като този кара македонския етнос в България, населяващ основно Югозапада да се отчуждава от страната, както вече стана с другите етноси. Честито, Божидар Димитров,твоите ксенофобски и нацистки призиви вливат още един етнос в редиците на ДОСТ и ДПС.
56
3
 
27
 
! Отговори
ПП Атакларъ преди 7 години
Не мога да разбера какъв е този македонски комплекс. На кой му пука за тази бъдеща албанска територия.
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим, заяви проф. Димитров.Всичко може, защото корупцията е ... В ГЛАВАТА!
54
2
 
26
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 7 години
Вече не бива да се казва Как ще ги стигнем хамериканците, а Как ще ги стигнем албанците. Следващото ниво е Как ще ги стигнем тия от Папуа Нова Гвинея и Нова Каледония!
53
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите продължават да са най-бедните в Европа, дори и след влизането в ЕС.Единственото, което им остава е да се хвалят с историята си, защото друго нямат - навсякъде беднотия, немотия, фалш, лъжи и корупция.Историята им остана единствената утеха и да се присмиват на Македония.Отворете обаче статистика да видите, че дори в една окаяна държавица като Македония, средната пенсия и средната заплата са доста по-високи от тези в европейска България.
52
7
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
В територията Македония живеят само Българи и известно число шиптати и никакви други
51
6
 
35
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Аз македонците не ги искам
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 53 Имали сме комплекс от Македония? Муахаахххах...ти правиш ли разлика между комплекс и отвращение, бе ?
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме толкова критични вътрешни проблеми, пркаженият ни народ е заплашен от изчезване,този *** пак отчита дейност като ни занимава с македонските сляндури.
48
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите ги тресе много як комплекс. Тъй като целият свят им се присмива, те да избият комплекса си, седнали да се присмиват на Македония.Защото само тя е по-малка и незначителна от тях. Дори една Албания дръпна яко и вече е доста по-напред от България.А едно време се разказваха вицове за албанските реотани.
47
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миленко, на ли си отворен....що каниш Божо, а не каниш Динко? Що те спасиха от него македонските митничари, а?
46
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Германия имам приятели македонци,всички с български документи и се водят българи.Навсякъде казват,че са българи.
45
4
 
19
 
! Отговори
До 33- ти преди 7 години
Чети история ,лаиче в тази област въобще повече не пиши нищо
44
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-*** бригада.Муахахахах...Голям!