Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството

Хората призоваха президента Радев да вземе отношение по казуса
12 мар 2017 16:05, Александър Попов
194
Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят несъгласието си със случилото се в Белене и напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кортези срещна отпор от страна на жителите на града, заради това, че е подслонил бежанско семейство от Сирия. Семейството пребивава законно у нас, но вече напусна града.

Митингуващите днес припомниха, че България години наред е приютявала и спасявала бежанци, а това, което се случва сега, според тях, е непристойно.

В интернет започна и петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези с призив той да остане в България, след като беше помолен от католическата църква в Италия да се прибере обратно в страната. Оттам спряха и помощите, които католическата църква отпускаше към Белене.

Хората пред Президенството определиха случилото се в Белене като проява на национализъм и се обърнаха към президента Румен Радев да спре етническото разделение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Паоло Кортези
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
13
 
! Отговори
Към Паметлив преди 7 години
Точно католиците организираха кръстоносен поход с/у османското нашествие - битката при Никопол през 1396, която за съжаление губим. Същата година се счита и уж за край на Втората българска държава. Католиците правят и втори опит при битката за Варна 50 години по-късно, но също не успяват. За съжаление ние православните - българи, гърци и сърби, не успяхме да се обединим, за да отблъснем нашествениците.
69
4
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Цялата со.росоидна *** се е събрала да защитава един очевиден провокатор и антибългарин.Този католически *** щеше да бъде бит, еван и прогонен, ако беше правил това в Гърция или Сърбия.В България обаче всеки чуждоземец и друговерец си прави, каквото поиска. Факт !
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно отчето го прави от добрина ама като ислямските преселници станат достатъчно на брой ще закрият светската държава и ще си направят халифат.През тва време добричкият отец вече на възраст ще си пише мемоарите на бюрце в някой ватикански дворец.Дори няма и да си спомня ,че някога е искал да има повече мюсюлмани пък макар и бежанци.Сигурно шефовете му таят надежда като им се подмазват яко на бежанците ония да станат католици.Доста наивно и безплодно начинание.
67
4
 
33
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Трябва да припомним на Ватикана,че католиците НЕ ПОДКРЕПИХА православните при османското нашествие от 14-и век!Чак когато османлиите стигнаха католическа Виена,се сетиха кой е истинския враг!Сега пак има ислямско нашествие и се държат пак по същия начин!Няма ли християнски съюз-ислямът ще превземе цяла Европа!
66
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски ***, наметнати с руски знамена прогониха отеца.
65
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По 40, 50 лева надник!!!!!! Естествено , че ще се намерят предатели!
64
2
 
27
 
! Отговори
Професия протестър преди 7 години
Някои от лицата на тези "протестиращи" се виждаха и на "протестите" за връщането на Борисов! Беше там и един от барабанчиците ( ако си ги спомняте)!
63
1
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Десетки??? А каде са стотици...или хиляди...или десетки хиляди??!! Шепа по*мияри ще казват на Жителите на Белене - кое е по-добро за тях!И сигурно изобщо не живеят там!
62
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яко *** народ има ,като почнат да ги колят и взривяват дали пак ще протестират овците малoумни
61
17
 
7
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Как днес не забелязах един "патреот" обвит с руско знаме из центъра,та да му начупя празната тиква пред медийте.
60
5
 
22
 
! Отговори
ей преди 7 години
Заради тази измислена толерантност,етнически мир,съпричастност и пр.либерални лъжи ни я губим държавата си,стига вече въпроса е на живот и смърт.
59
7
 
25
 
! Отговори
хахахаааа преди 7 години
Отец Кортези с чужда пита помен прави. Приютява емигранти в България. Католика дошъл в Православна България и демонстрира колко големи сърца имат католиците. Трябва да им пратим една орда попове в Италия да им приютяват емигранти
58
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналага година един мюсюлманин във Франция влезе в католическа църква и закла отеца и две монахини! Това протестиращите и отчето Кортези не го ли помнят?!
57
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
протестиращите са долни толерасти , по жалки от поп кръстьо
56
3
 
45
 
! Отговори
Да България преди 7 години
Да се съберем пред президентството и да подкрепим хората в Белене, Белово и границата и да се поиска незабавна отмяна на престъпното постановление 208.
55
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Со ро соид на снимка да го видиш, удари му два шамара!
54
7
 
38
 
! Отговори
от центъра преди 7 години
Повечето от тия "десетки" са клошарите около Халите и Сточна гара. 50 човека х 30лв./калпак = 1500лв. За ббандата на дедо соросс това не са пари, важно е да се вдига в.ой около президенството и да се иска нещо неизпълнимо.Няма значение , че Президента не се занимава с назначаването и оттеглянето на католически свещеници, няма значение, че хората от Белене не искат амуджи. И да не забравя, "правилните " медии" да са там и да вдигат воой до небесата..
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варг, навярно budha2 те пази. Будха2 е много опасен!)
52
0
 
7
 
! Отговори
varg преди 7 години
До АнонименСпокойно досега има 8 опита да ме убият и все още не са успяли.
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варг, с тази дълга коса внимавай с мирните, че току виж ти скочили като в Германия. То и тук случаи бол, но боковата милиция ги прикрива, а платените журнал я си мълчат, за да им текат сороските грантове.