Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!

Това не бил първият опит за неговата дискредитация
Обновена: 13 мар 2017 14:01 | 13 мар 2017 13:30,
95
Жители на Белене за отец Кортези: Ние го чакаме!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на крайдунавския град Белене се събраха, за да изразят подкрепата си към католическия свещеник Паоло Кортези, след като той напусна обиден България, поради възникналото напрежение в града и заплахите, които бяха отправени към него и църквата, след като подслони сирийското семейство Албакри.

Още по темата

Дали действително има напрежение в момента в Белене, отговор дава един от жителите на градчето.

"В Белене специално не съм усетил голямо напрежение", споделя той и допълва, че много беленчани са заявили, че искат завръщането на отец Кортези.

"Той беше един истински християнин, беше и един европеец", казва още Йосиф, като заявява, че те подкрепят инициативата на Кортези за бежанците. Смята, че настаняването на няколко семейства, не много, но колкото могат да приемат и колкото реши местната управа, няма да навреди на града, напротив, ще покаже, че там се спазват законите.

Друг жител, кореняк беленчанин и православен християнин, коментира пред Нова тв, че е дошъл да подкрепи отец Паоло, защото счита, че той е прав в това, което прави и коментира опитите за дискредитация, спрямо католическия свещеник.

"Това не е първият опит за неговата дискредитация. Имаше и други такива опити. В града се пускаха какви ли не слухове за него. Това са си наши беленски работи, но това показва, че това не е случайно, не е инцидент само свързан със сирийците. Просто се използва момента, използваха се страховете на хората", казва Петър Добрев.

Дали и с какво отец Паоло Кортези е попречил на местното население там, Добрев споделя: "Ами, той не пречи на беленчани, пречи на определен кръг беленчани, които имат интерес хората да нямат гражданско мислене, защото неговите действия се стремяха към това. Да предизвиква гражданско мислене в хората. Да се почувстват граждани, да не са поданици. Той това искаше да разпали. Той задаваше въпроси, на които хората трябваше да си дадат отговори. Отговори за това как да се чувстват като граждани".

По повод на това дали случилото се в Белене е на политическа основа и има ли разделение между хората, Петър Добрев коментира:

"Не, вижте, няма разделение. Видях зад кадър едни хора, които стояха и протриваха ръце, това са отговорни хора в Белене. Не е политика. На тези момчета, които бяха там, можем да им кажем, че някой им пося семето да бъдат против".

От община Белене заявиха, че все още нямат официално потвърждение от Католическата църква за напускането на отец Паоло Кортези и единствената информация, с която разполагат към момента е, че свещеникът е излязъл в отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще бъдем слугуваща Нация, докога ще служим и ще обслужваме чужди интереси и ще позволяваме на такива като Кортези да се бъркат във вътрешните ни работи??!!!!Ах защо не е жив Тодор Живков, тоя Кортези сега щеше да подхвърча и плювалника му щеше да бъде затворен!!!!
6
10
 
16
 
! Отговори
До Кортезата преди 7 години
Кортеза ли си мортеза ли си , можем и без теб нищожество такова! Айде вън от Татковината!!!
5
7
 
9
 
! Отговори
И аз чакам преди 7 години
Да дойде Великден и Аржентинския /мюсюлманския/ папа да измие краката на поредните ***! Анатема на Ватикана с този папа!
4
13
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Каква конспирация бе соросогади залюхани. Чужденец обяснава на български граждани и власти как не са прави и нищо не разбират. А вие като разбирате, що сте *** и шо южна италия прилича на мароко особено островите!?! Лицемери нещастни и българи предатели
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който иска тоя Кортези да си ходи ори него в Италия и да става католик! Аман от предатели, аман от пподлоги, аман от пълзящи българи!
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма конспирация срещу отец Кортези :) След тази статия стигам до извода, че ако досега вратата му за Белене все още е била отворена, отсега нататък никой няма да го пусне да припари.
1
2
 
6
 
! Отговори
ами преди 7 години
Гражданско мислене.....какво значи???