Обвинената детска учителка: Не съм удряла детето!

Педагози смятат, че синините може да са от търкане на очите
13 мар 2017 09:52, Петя Славова
18
Обвинената детска учителка: Не съм удряла детето!
Снимка: архив, Булфото

Обвинената, че е ударила ромско дете учителка напълно отрече това да се е случило. Инцидентът в детска градина в Симитли стана известен, след като родители обвиниха персонала в дискриминационно отношение към децата от ромски произход.

Майката Венцислава пусна в социалната мрежа снимки на дъщеря си със синини по лицето. Жената твърди, че малкото ги е получило в детската градина. В ромската махала се оплакаха от тенденциозно отношение на персонала.

От градината обаче отричат да са упражнявали насилие над момиченцето.

"Никога не съм си позволявала да посягам на дете в моята педагогическа практика по какъвто и да било начин", каза пред bTV учителката от детската градина в Симитли, обвинена от майка от ромския квартал, че е посегнала на детето й.

"Всеки педагог работи за своето име и го изгражда цял живот и никога не би постъпил така с лека ръка да срине всичко", посочи Симона Бикова.

Още по темата

"Даная е от 3 дни в нашата група и при нея протича период на адаптиране и плаче доста", разказа тя.

Учителката допълни, че с майката си комуникират и сутрин и няколко часа след това, а на обяд взимат детето от градината, защото все още не е оставало за цял ден.

"След като плаче, естествено е да си си търка очичките и ще прежули нежната детска кожа", каза Бикова. По думите й трите червени точки под очите на детето са от търкане.

"Когато предадох детето на баба му, нищо друго нямаше по лицето му", отбеляза учителката.

Според друга майка от ромския квартал, миналата година нейното дете също е бито в детската градина. Според нея от търкане на сълзи е възможно детето да си е направило рана, но по думите й в случая става дума за синини и отпечатъци от пръсти.

Директорката на детската градина Теменуга Матова заяви, че е учудена от нападките и "помията, която се излива" върху тях.

"Видях детето в събота, това не е нито побой, нито малтретиране, както твърдят родителите", каза Матова. Тя обясни, че е поканила родителите на малката Даная на разговор, който обаче не се е състоял.

"Ние ще се защитаваме и ако е необходимо, ще изискаме експертна медицинска оценка, както и разговор с детето в присъствието на психолог", категорична беше тя.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов пък подчерта, че не може да се говори за расова дискриминация.

"В община Симитли никога не е имало расова дискриминация, няма и да има, винаги сме живели в мир и хармония", подчерта той.

Апостолов отхвърли предположенията, че конфликтът е станал заради това, че детето  не е прието в по-близко до дома му заведение. По думите му двете детски градини са на еднакво разстояние от ромския квартал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: детска градинаСимитли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста държава *** народ !
11
0
 
8
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Ромите са расисти и клаустрофоби- който не вярва нека види гласът,който е даден против моя коментар 9 в който пиша,че ромските деца не са по-специални от Българските!
10
1
 
15
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Тия иширети са ми до болка познати.....Който не е работил с розовите хора,той не знае....Когато не иска да води детето си там ,дето има ред и дисциплина,намира най-различни причини,за които мозъка ти изобщо няма да се сети!Томове мога да напиша по тая тема!!!
9
1
 
14
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Ромското дете не е по-специално от българското: каквото за едните такова и за другите!
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Набили са го в къщи, сега учителката им виновна.
7
0
 
32
 
! Отговори
Моше преди 7 години
Айде кат са недоволни, да си организират детска градина в махлата, да си наемат учителки да им гледат децата и да им плащат.
6
1
 
31
 
! Отговори
1 преди 7 години
А стига вече с тая криворазбрана толерантност към разглезени деца! Да си ги дисциплинират в къщи, за да не се налага да ги наказват!
5
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До твойте 4,"Как няма да са луди като гледат деца *** отчета"Така можеш да наричаш само своите деца!Не стига, че си неграмотно, ами си и просто. Който не става за учител - да върви да бере домати и ягоди.
4
13
 
4
 
! Отговори
Вън биячките от ... преди 7 години
... детските заведения!"Педагози смятат, че синините може да са от търкане на очите"Това някакъв нещастен опит за черен хумор ли е?Ако има причинена телесна повреда на дете, па макар и лека - да изхвръква на часа това чудовище!
3
2
 
13
 
! Отговори
твойте преди 7 години
До не ни занимавайтеКак няма да са луди като гледат деца *** отчета!?
2
3
 
13
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Учителката е направила грешка- трябвало е да удари макар и лекичко детето,за да го накара да слуша. Нашите възрожденци така възпитаха хора като Ботев и Левски- не с партийни идеологии,не с молби и кандарми!
1
16
 
7
 
! Отговори
не ни занимавайте преди 7 години
Все ми е тая какво точно е станало. Но който е работил с достатъчно учителки знае, че масово са луди