US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!

Според Ерик Рубин е важен баланса между сигурността и свободата
14 мар 2017 14:00,
561
US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!
Снимка: архив Булфото

Бъдещето на България е като мултиетническо, мултирелигиозно общество. Това каза американският посланик у нас Ерик Рубин, който откри семинар, посветен на защитата на свободата на вероизповедание и борбата с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения. Дискусията е организирана от Комисията за защита от дискриминация и от Американското посолство.

Пред журналисти Рубин обясни, че България има богата традиция на толерантност. Посланикът припомни историческата заслуга на страната ни за спасяването на българските евреи и обясни, че това е нещо, с което българите трябва да се гордеят.

"Много е важно да не позволяваме предизвикателствата за сигурността, пред които сме изправени, да доведат до ерозия на основните права на хората да вярват свободно, да говорят свободно, да бъдат свободни граждани на демокрацията", смята Рубин.

Според посланика на САЩ е важно обществата да намерят начин да балансират между нуждата от сигурност и това да не се нарушават основните свободи.

"Всички страни имат своите традиции, но фундаменталните принципи са много важни, като да уважаваме разнообразието на вяра, правото на хората да решават в какво вярват и в какво не", коментира той пред журналисти, цитиран от БТА.

Пред форума Рубин каза, че е символично за българската толерантност, че в София катедрала, синагога и джамия се намират на една пряка една от друга. Според него страната ни има и полза, и вреда от географското си положение и от това, че е на кръстопът.

Посланикът заяви, че има и предизвикателства, и трудности, пред които сме изправени, но можем да направим всичко по силите си, за да не бъдат нашите общества жертва на ектремистка реторика и проповедници на омраза.

Шефката на Комисията срещу дискриминацията Ана Джумалиева обясни, че през последните десетилетия в световен мащаб се наблюдава възраждане на религиозните ценности, вярвания и убеждения.

"Както международните организации, така и националните власти все по-често ще бъдат изправени и ще им се наложи да решават въпросите, свързани със свободата на вероизповеданията", каза тя.

Джумалиева обясни, че в България също се наблюдават процеси на активиране на религиозните нагласи в някои религиозни общности в първото десетилетие на 21 век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
2
 
42
 
! Отговори
Кончита Пръст преди 7 години
Американския посланник може да си говори, колкото си иска за мултикултурализъм и всякакви други диващини, защото, както сам казва- има свобода на словото и на вярванията. Точно по тази причина, 99% от българския народ вярва и се уповава на диаметрално противоположни ценности от тези на американския посланник и мъжа му. Затова мултикултурализъм в България НЯМА ДА ИМА.
383
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Либерални клишета. България е на хиляди години, малко звучи...несериозно, но ... Преминаваме с усмивка.
382
2
 
57
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Разбира се, Господин Рубин. За това и евреите са така благодарни на България. Нека си спомним например един Гад Зееви, а защо не и Елбит които оставиха българските Ми 24 завинаги на земята! А и "мулти културата" при нас е наложена с най мирния и инструмент - ятагана и множество вълни мулти-културници, на които по онова време им викали башибозук. Че защо да не виждаме там "бъдещето" си? Особено, след като Вие напомпахте яко южния ни съсед с оръжие, а нашата армия сринахте, с тукашните си слуги де
381
2
 
42
 
! Отговори
ченге от миналото преди 7 години
Дядо ми, Бог да го прости, имаше една приказка : На чужд гроб не се плаче, защото не знаеш къде му е главата и къде грездея. Та и посланика да не плаче на чужд гроб
380
0
 
3
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
До Анонимен 418Прочети учебник по български език пък ти, ***.
379
2
 
22
 
! Отговори
окосмен преди 7 години
Посранникът се е взел много насериозно.Ще се оплача на Трамп!
378
20
 
3
 
! Отговори
Той преди 7 години
425 Защо да не е негова . Той е приятел на България
377
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето на България не е твоя работа. Не си пъхай носа във вътрешните ни работи.
376
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А Н Т И: ВРАЧКИ,ЕКСТРАСЕНСИ,МЕДИУМИ,ЯСНОВИДЦИ,ЕНЕРГОТЕРАПЕВТИ,"СКЕНЕРИДИАГНОСТИЦИ",ПАРАПСИХОЛОЗИ,"ИРИСОВИ ДИАГНОСТИЦИ","РАЗВАЛЯЧИ" НА МАГИИ,ОКУЛТИСТИ,ПРАВЯЧИ НА "ЗАЩИТНИ АМУЛЕТИ",ХОДЖИ "РАЗВАЛЯЩИ МАГИИ"и т.н.,МНОГО ОТ ТЯХ ОБГРАДЕНИ С ИКОНИ В "КАБИНЕТИТЕ СИ",СА РЪКОВОДЕНИ ЕДИНСТВЕНО ОТ т.н.ТЪМНИ СИЛИБЕСОВЕТЕ НА ДЯВОЛА С ЦЕЛ ДА НИ ОТДАЛЕЧАТ ОТ БОГА И УНИЩОЖАТ,АКО И ДА СИМУЛИРАТ"ПОМОЩ"/и чрез хипноза,без да ни информират/!НЯМА ДРУГА ИСТИНА!БГ Е НАПАДНАТА ОТ ТЕЗИ! МОЛЕТЕ БОГ,СКЪПИ БЪЛГАРИ!!!
375
5
 
2
 
! Отговори
Той преди 7 години
419 Това е семинар по темата , защо да не се изказва
374
2
 
45
 
! Отговори
ABBA преди 7 години
По-добре руснаци, македонци, молдовци и украиинци да додат...от колкото да се чува мюезина от Александър Невски един ден...А мистер Рубин с тия препоръки да митингува в USA...там розовите шапки ще го подкрепят...ако не им стигат *** от тука без пари и за наша сметка може да им допълним липсващата бройка...
373
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей ***, ти няма да ми даваш наклон и да ми обясняваш какво да ми е бъдещето. Егати наглото човече.
372
1
 
8
 
! Отговори
Той преди 7 години
414 Ромите са 325 000 или 4% , да за 100 години са си удвоили % като съотношение в общата ни численост а иначе в абсолютни чизла от 90 000 са станали сега 325 000. Не забравяйте че детската смъртност при тях е по-висока а и въобще смъртността им е по-голяма.
371
1
 
52
 
! Отговори
Българи преди 7 години
И с какво право един американски дипломат ще си позволява да ни казва какво трябва да става в нашия двор. Васали ли сме им?!
370
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CETETE KNIGITE NA EDURAD DAVIDOVICH HODOS EVREISKIAT FASHIZAM
369
10
 
5
 
! Отговори
Той преди 7 години
Има една карта на Европа съставена според броя на мигрантите Познайте в България кои са най-многоРуууууууууууууууснаците В Германия са поляците В самата Русия най-много са украинците а в Украйна руснаците Страната с най-висок % мигранти е Швейцария после са Скандинавските страни Германия е едва ПЕТА
368
3
 
35
 
! Отговори
Димитров преди 7 години
Тъй, тъй, внимавайте какво ви говори хамериканския посланик, защото това ще ви сполети.Те не случайно са концентрирали толкова пари, сили и ресурси тук, лека-полека се претопява националното самосъзнание, икономиката е под контрол, управляващите са техни хора, децата ви говорят английски по добре от български, следващата стъпка е да ви принудят да "поискате" земята на дедите ви да се засели с мулти-култи , но изцяло, защото това би било много грубо, а само с размер на блокираща квота.
367
1
 
40
 
! Отговори
апо преди 7 години
Ясно!!!!Вече са ни скроили шапката и ни казват че е време да си сложим и носим.....Много благодаря и им пожелавам да им се връща хилядократно че и отгоре.!Също така желав от сърце на задокеанските ни "братя" , през година или две , а защо не и по-често да им се случват събития от типа 911.
366
6
 
6
 
! Отговори
О преди 7 години
Изпускаш ромите-2 млн.
365
10
 
8
 
! Отговори
Той преди 7 години
1992 БЪЛГАРИ 85%1992 ТУРЦИ 9%1992 други 1,2%2011 БЪЛГАРИ 76%2011 ТУРЦИ 8%2011 други 10%%%%%%%%%%%%%%%%% В ТОВА ЧИСЛО СА РУСНАЦИТЕ КОИТО СА НАЙ-МНОГО КАТО МИГРАНТИ