US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!

Според Ерик Рубин е важен баланса между сигурността и свободата
14 мар 2017 14:00,
561
US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!
Снимка: архив Булфото

Бъдещето на България е като мултиетническо, мултирелигиозно общество. Това каза американският посланик у нас Ерик Рубин, който откри семинар, посветен на защитата на свободата на вероизповедание и борбата с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения. Дискусията е организирана от Комисията за защита от дискриминация и от Американското посолство.

Пред журналисти Рубин обясни, че България има богата традиция на толерантност. Посланикът припомни историческата заслуга на страната ни за спасяването на българските евреи и обясни, че това е нещо, с което българите трябва да се гордеят.

"Много е важно да не позволяваме предизвикателствата за сигурността, пред които сме изправени, да доведат до ерозия на основните права на хората да вярват свободно, да говорят свободно, да бъдат свободни граждани на демокрацията", смята Рубин.

Според посланика на САЩ е важно обществата да намерят начин да балансират между нуждата от сигурност и това да не се нарушават основните свободи.

"Всички страни имат своите традиции, но фундаменталните принципи са много важни, като да уважаваме разнообразието на вяра, правото на хората да решават в какво вярват и в какво не", коментира той пред журналисти, цитиран от БТА.

Пред форума Рубин каза, че е символично за българската толерантност, че в София катедрала, синагога и джамия се намират на една пряка една от друга. Според него страната ни има и полза, и вреда от географското си положение и от това, че е на кръстопът.

Посланикът заяви, че има и предизвикателства, и трудности, пред които сме изправени, но можем да направим всичко по силите си, за да не бъдат нашите общества жертва на ектремистка реторика и проповедници на омраза.

Шефката на Комисията срещу дискриминацията Ана Джумалиева обясни, че през последните десетилетия в световен мащаб се наблюдава възраждане на религиозните ценности, вярвания и убеждения.

"Както международните организации, така и националните власти все по-често ще бъдат изправени и ще им се наложи да решават въпросите, свързани със свободата на вероизповеданията", каза тя.

Джумалиева обясни, че в България също се наблюдават процеси на активиране на религиозните нагласи в някои религиозни общности в първото десетилетие на 21 век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
444
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
:) г-н Посланик Вие няма да учите народ , който е в основата на световната цивилизация как да живее и да гради собственото си бъдеще ! Може да се мислите за велики , но с това изявление само показвате ,че нямате и елементарно уважение към моята родина - България ! Когато България е била велика държава - Вас Ви не е имало на картата ! Вие не притежавате и капка от достойнството,честта и изключителните качества на всички днешни българи ! Бъдете сигурни ,че Българското възраждане предстои пак !!!
443
6
 
0
 
! Отговори
Елен Зеленков преди 7 години
хахахаха.. ох, я кажи сега за кемтрейлс и за рептилити, и рабирасе как Русия ще ни спаси от всичко това.
442
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!"Само домашното ми възпитание ме спира да изразя с простички думи какво мисля за този посланик (съгласно Виенската конвенция от 1815 г. той няма никакво право да се намесва във вътрешните работи на приемащата страна!) и за неговото правителство, страна, политиката им и така нататък!Но мисля, че ще се намери някой по-умен и по-интелигентен от него в посолството, който да му обясни моята позиция с точните изрази!
441
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно. Като чакаме други хора да ни налагат как да си бършем....носа.
440
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето на света може да се "огледа" в Латинска Америка, където 3-и раси са се смесили.Според водещи антрополози следствие смесването между отделните раси се наблюдават генетични диспропорции като например мъжките новородени са с 25% по-малко от женските.Друго интересно следствие е деградация на интелекта.На вас кой ви каза, че Зика е следствие от охапване на тигров комар?!Във време на фалшиви новини не може да вярвате на друго освен проверенпто във вековете.
439
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдешето на Америка са афроамериканците и латиносите.
438
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оше преди освободителната за нас Руско-Турска война 1878 г големите сили са поставили условие на Русия на Балканите да няма голяма славянска държава.Благодарение на и-диота Горбачов Югославия се разпадна.За България участта е друга-превръщането и в мултиетническа държава като гаранция, че тук няма да има руско влияние.Американците са прагматични и знаят, че нормалният българин е русофил.Решението на проблема е лесно:няма българин, няма проблем.
437
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разделят и владеят, ние знаем от историята че България нищо добро не е видяла от арогантния и подъл богат запад, кой подържаше в продължение на 500 год. Ориенталците на Балканите, кой подписа Берлинския договор ???
436
38
 
3
 
! Отговори
мулти култи преди 7 години
Подкрепям американския посланик. Казал е страхотни неща. Той е интелигентен и начетен. Прилича на Цицерон. Мъдър държавник.
435
1
 
15
 
! Отговори
като две капки боза преди 7 години
Съвпадение?Тоя ус посланник ги ми дава наклон на..... Като ердоганя.Синхрон има някакъв.Или ми се струва?
434
2
 
3
 
! Отговори
Той преди 7 години
489 Няма къде да избягаш далеч защото Столипиново , Фикултето и Суходол и Татарлито са до теб и от теб зависи там да влезе Цивилизацията .
433
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интегрирай ги и ги цивилизовай колкото си щеш . Но по далеч ....КАПИШ
432
7
 
6
 
! Отговори
Той преди 7 години
487 Съществуването на гетото зависи единствено и само от нас . Имаме си 350 000 роми / аз не обичам тази дума но другата е забранена / и какво ще ги оградиме със стени ли като в някои фантастични филми и евтини екшъни. Това не е решение . Решението е да се премахне това гето и да се интегрират сиреч да се цивилизоват . Друг път няма защото другият път е този на Хитлер и сапуните. Знаем как свърши той.
431
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин "той" . Ясно че не разбирате какво ги говоря . Тогава ще ви го кажа директно та белким ме разберете - ГЛУПАВ СТЕ .Този посланика на сащ няма да отиде да живее в гетото сред мултирелигиозно общество .Той ще живее само сред християни във богат квартал и децата му ще учат сред бели и богати . Той иска вие да приемете терора и да живеете сред мултирелигиозно общество и вие да поемете риска за живота на близките си . Давайте, готов сте
430
6
 
4
 
! Отговори
Той преди 7 години
485 Ти още малко и ще изгониш евреина от храма . И какво ще остане в храма тогава
429
1
 
7
 
! Отговори
Той преди 7 години
482 Изтребват се по същият начин по който сме се изтребвали и ние християните не само преди столетия а само преди две десетилетия когато се клаха православци и католици в Югославия . За ИРА няма да споменавам
428
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходете и им кажете да не се изтребват . Чакайте , най добре кажете на американците да ги приютят за да живеят мултирелигиозно както нас съветват .Те ти пикат на главата и те лъжат , а ти си глупакът който се лови на въдицата господин "той"
427
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами мислете защо се изтребват по между си тези мюсюлмани .И ако обичате не ни казвайте че трябва да се хора към подобни индивиди . Те се изтребват и заради племена - сунити срещу суити ....тези същества са такива заради тъпия им мохамед господин наивник . И вие искате да ги приютите ...докато решат вас да гръмнат ...ч
426
3
 
3
 
! Отговори
Той преди 7 години
480 Те се изтребват предимно помежду си . Всеки ден има атентати в Багдад . Жертвите от атентати сред мюсюлманите са в много пъти повече в сравнение с жертвите сред християните а това че има някой друг луд който е пропуснат от службите винаги ще има поне докато не премине тази вълна. Разбира се трябва да се противопоставя с всички налични средства на екстремизма , но това не значи да изоставим достиженията на Европа , които я отличават от по-голямата част на останалия свят
425
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виде ли че си сбъркан . Та аз съм тук и виждам какво донесе прословутото християнско гостоприемство . Знаеш ли какво донесе -смърт за милите добри души , те помагат, а онези си мислят как да ги изтребят наивни ми човече . Явно трябва да минеш през това ,за да го разбереш и изсраснеш