За кого ще гласуваме? Време е за избори!

Платформа ни помага в избора на най-подходящата партия
14 мар 2017 18:52, Красимир Ангелов
147

По-малко от две седмици преди изборите задаваме въпроси: На база управленски намерения или на база симпатии гласуваме? И вярват ли самите кандидат-депутати в платформите на партиите си? А отговорите търси Мария Папазова от телевизия Bulgaria On Air.

Решили ли сте за кого да гласувате? Ако отговорът е не, то на помощ идва интернтет платформа –  Време за избори. Тя ни помага да разберем коя формация на база програмата си стои най-близо до нашите виждания.

"Ние имаме една представа за политическите партии, която е на база симпатии и антипатии. Когато се се говори за разочарование винаги питам какво ги е очаровало. В много случаи хората харесват даден политик, но зад това не стои непременно вижданията на партията", посочи политологът Антоний Гълъбов.

Екипът на Bulgaria On Air покани кандидатите за народни представители на водещите, според социолозите, четири политически формации. За да отговорят на въпросите на "Време за избори" и да видим в коя част на политическото пространство ще се позиционират. ДПС не се отзоваха.

Водачът на листа на "Обединени Патриоти" за Русе Искрен Веселинов се оказа идейно най-близък до АБВ-Движение 21 според платформата. Самият той си го обясни с това, че формацията взаимствала голяма част от тезите си от патриотите.

"Авторът на платформата не е обхванал всички виждания на обединени патриоти. Не можем да решим на база платформа, защото те са нещо, което се пише прекрасно, но много често не се изпълнява", допълни Веселинов.
 

При Данаил Кирилов от ГЕРБ и Георги Свелински от "БСП за България" изненади нямаше - и двамата се оказаха най-близо до собствените си партии. И двамата вярват, че най-важна е програмата, но хората гласуват по-скоро по симпатии.

"Избирателите би трябвало да анализират два компонента – какво е програмното заявление, какви хора стоят зад него", смята Данаил Кирилов.

Георги Свиленски пък обяви: "През годините са загубили доверието си в програмите и за това разчитат на симпатии, а по-важни са програмите".

Соня и Денис са млади хора, които гласуват и се интересуват от политика. И двама вече са взели решение за кого да пуснат бюлетина. Резултатите от платформата обаче показват нещо съвсем различно.

"Много ме изненадва резултата, не мислех, че ГЕРБ ще е на първо място, аз гласувах за Нова република", споделя Соня.

"Като цяло съм изненадан. Чудя се дали гласувам на база убеждения или пристрастия. Имах намерение да гласувам за друга формация, която в момента е последна в списъка“, заяви от своя страна Денис.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В страната България има ясна група хора, които под предлога на модерността, демокрацията и новите морални концепции работят срещу българите.Наричат ги новите еничари, но те се обиждат от това и от своя страна хвърлят хули върху противниците си, в които най-честото занимание е да показват, че крадецът гони крадеца. Основен отговор на тези пресветли комсомолци на новия ред е, че пробългарското говорене е платено. Платено е от Русия. И всичко това на фона на ясните осчетоводени отвъдокеански хонорари, взимани от новите еничари.Затова, за да е честно, за да е ясен противникът и кой с кого - трябва
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде е тая платформа?
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм... За какво се пенявиме всъщност, като всичко зависи от ромските гласове.
24
2
 
4
 
! Отговори
Циник до Карбовски преди 7 години
Хм...ти му викай както си щеш! Не е важна "обвивката"...а съдържанието! Ако ги наричаш крадци...пак ще е същото!Комунисти е "събирателно" за всичките им гадо*сти!Просто, и удобно!
23
5
 
13
 
! Отговори
MoX преди 7 години
За всеки , но не и за Бандитите от ГЕРБ. Защото: Крадоха - от панелките, градинките, метрото, асвалта,винетките,бензина, цигарите, банките, заемите ит.н. Защото: Убиваха - Чакъра, Мишо Бирата, Баретата, С.Бисер, Гръмналия Влак и т.н. Защото: Работа има само за верните на ГЕРБ.
22
6
 
12
 
! Отговори
Карбовски преди 7 години
Престанете да се псувате на комунисти и демократи - бога ми, вече мина повече от половината време от целия случил се на тази земя комунизъм. Понятията комунизъм и демокрация вече са параван за една или друга анти-българска стратегия.Не ставайте проводници на това.Измислите нещо ново, измислете конкретика. Мантрата "комунизъм" е жалка, като самия нереализиран комунизъм.Другото е фашизъм. Не точно фашизъм - чисто еничарство ще бъде.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив не е време за избори, точно сега не трябва да има избори, имаме свестен президент и отлично правителство, но щом си искате червените тикви или червените каскети гласувайте аз за боядисани кумандели или за червени кумандели не гласувам от 27г им сърбаме попарата и пак избори искате не става с избори трябва и акъл.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я! Тоя път чeп-а роботчето не го хвана! Сигурно предизборно!
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ гласувам от поне 15 години.Не давам шит за тази гнила държава и мрсният и народ,срам ме е, че съм българин.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май БКП-то изчерпи възможностите си. Вече никой не става за онова за зелето... Щото "чeп" го лови роботчето...
17
2
 
10
 
! Отговори
Иван Бровкин преди 7 години
Лошото е, че вярно няма за кой да се гласува... Герб, БКП, ГРОБ, найната им на всичките...Нито един досега не направи НИЩО!!!!Само крадат!
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб, сменете си лидера и ще гласувам за вас! Лидерът ви не е в ред, сериозно!
15
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ! Твърдо! Не щото ги харесвам - а щото са единствените, които могат да спрат БСП!!!
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как за кого. За Герб. Така няма да имат мърдане - за всички, и за Герб също.
13
4
 
5
 
! Отговори
Tiho mir преди 7 години
Bg narod suveren kaza iasno - iska majoritarni izbori.Gerdjikov sliap i gluh li e?!
12
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Насила ГЕРБ и ББ искат да ме накарат да гласувам за БСП. Сравнете ББ с проф. Иво Христов кандидат от БСП. Ако искаме все повече и повече нашата държава да се опростачва да гласуваме за ГЕРБ.Не мога да приема, не мога са си го побера в ума, че в 21 век ще изберем отново простотията /всеки ден го показва/.В цял свят ни се смеят, че избираме ББ за ръководител на една европейска държава /разбира се че не го показват, заради деликатност/, но това е истината.Резултатите, с които се хвали ББ са измама.
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ!
10
17
 
4
 
! Отговори
vsichki преди 7 години
всички да гласуват за дост .смърт на агентите комунисти......
9
10
 
17
 
! Отговори
Червендалест преди 7 години
Аз ще гласувам за комунистите,да утрепат Бойчето!
8
5
 
12
 
! Отговори
др.Сталин преди 7 години
Р.Турция има териториални претенции към НРБ и това се знае в СССР.То е като гръцките претенции за 10 хил кв кил .Кой ако не СССР спаси от окупация на тия земи България.Лично др.Сталин помогна на България.За СССР НРБ е най -близката страна ,която няма да бъде подритвана както в Брюксел,Берлин и Вашингтон .