За кого ще гласуваме? Време е за избори!

Платформа ни помага в избора на най-подходящата партия
14 мар 2017 18:52, Красимир Ангелов
147

По-малко от две седмици преди изборите задаваме въпроси: На база управленски намерения или на база симпатии гласуваме? И вярват ли самите кандидат-депутати в платформите на партиите си? А отговорите търси Мария Папазова от телевизия Bulgaria On Air.

Решили ли сте за кого да гласувате? Ако отговорът е не, то на помощ идва интернтет платформа –  Време за избори. Тя ни помага да разберем коя формация на база програмата си стои най-близо до нашите виждания.

"Ние имаме една представа за политическите партии, която е на база симпатии и антипатии. Когато се се говори за разочарование винаги питам какво ги е очаровало. В много случаи хората харесват даден политик, но зад това не стои непременно вижданията на партията", посочи политологът Антоний Гълъбов.

Екипът на Bulgaria On Air покани кандидатите за народни представители на водещите, според социолозите, четири политически формации. За да отговорят на въпросите на "Време за избори" и да видим в коя част на политическото пространство ще се позиционират. ДПС не се отзоваха.

Водачът на листа на "Обединени Патриоти" за Русе Искрен Веселинов се оказа идейно най-близък до АБВ-Движение 21 според платформата. Самият той си го обясни с това, че формацията взаимствала голяма част от тезите си от патриотите.

"Авторът на платформата не е обхванал всички виждания на обединени патриоти. Не можем да решим на база платформа, защото те са нещо, което се пише прекрасно, но много често не се изпълнява", допълни Веселинов.
 

При Данаил Кирилов от ГЕРБ и Георги Свелински от "БСП за България" изненади нямаше - и двамата се оказаха най-близо до собствените си партии. И двамата вярват, че най-важна е програмата, но хората гласуват по-скоро по симпатии.

"Избирателите би трябвало да анализират два компонента – какво е програмното заявление, какви хора стоят зад него", смята Данаил Кирилов.

Георги Свиленски пък обяви: "През годините са загубили доверието си в програмите и за това разчитат на симпатии, а по-важни са програмите".

Соня и Денис са млади хора, които гласуват и се интересуват от политика. И двама вече са взели решение за кого да пуснат бюлетина. Резултатите от платформата обаче показват нещо съвсем различно.

"Много ме изненадва резултата, не мислех, че ГЕРБ ще е на първо място, аз гласувах за Нова република", споделя Соня.

"Като цяло съм изненадан. Чудя се дали гласувам на база убеждения или пристрастия. Имах намерение да гласувам за друга формация, която в момента е последна в списъка“, заяви от своя страна Денис.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Juai преди 7 години
Nema da glasuvame.Parvo:Iskame belgiiski zaplati v bg.
6
3
 
4
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Всички,които се явяват на избори искат да лапат лесни парички. Аз винаги гласувам за такива,които нямат шанс за парламента и са още бедни,а и така не съм част от стадото,което фласува за ГЕРБ,БСП,ДПС,ПФ,ДОСТ и другите подобни
5
8
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Дали ще има някой да счупи *** и да гласува за Тъпчо? Той пак ще се разсърди и ще подаде пак оставка!
4
1
 
13
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 7 години
Да удариме КРАДЦИТЕ и празноглавите КАЛИНКИ в ДЕСЕТКАТА.
3
4
 
21
 
! Отговори
баю преди 7 години
Да братя Българи гласувайте! Гласувайте за децата на комунистите за мутрите за овчарите и за селянжърите. В тях е истината и живота. Не ги оставяйте горе изброените без препитание защото ще умрът. А вие не искате това! Нали? Вие искате да живеят и да ви дерат кожите. Нали? Щом това искате гласувайте. Аз съм гласувал на първите избори в началота на 90-те за безпартиините които се оказаха партиици. Теглих им майната и край с гласуването. За кои да гласувам За убииците на народа и държавата ли? НЕ!
2
9
 
13
 
! Отговори
др.Сталин преди 7 години
Само столетницата има капацитет и кадри да води страната към светлото социалистическо бъдеще.СДС тата вкл .ГЕРБ просто ни върнаха с 100 г назад .Да живее партията на Благоев и Димитров ......... на 26 март ,новия 9 септ трябва целокупно да отречем фашизма и капитализма на ГЕРБ и да гласуваме за новия свят. СССР ще помогне пак на НРБ с техника,ресурси и външно пол подкрепа срещу опитите на Турция да ви окупира.
1
15
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Аз ще гласувам за AFD! У нас...няма особена разлика за кого!Но БСП са най-долните пройд*охи!