Пети ден: Няма следа от проф. Веселин Пейчев

Разследващите работят по различни версии за изчезването
18
Пети ден: Няма следа от проф. Веселин Пейчев
Снимка: Черно море

Проф. Веселин Пейчев, бившият директор на Института по океанология към БАН, е в неизвестност вече пети ден.

За последно той е бил видян да се качва на автобусна спирка във Варна. Професорът бил тръгнал към дъщеря си, която живее в кв. Виница, но така и не стигнал. Преди това той бил с колегата си доц. Димитър Димитров, с когото заедно хванали автобус от кв. "Аспарухово" към центъра.

Още по темата
Разследващите в морския град работят по различни версии за съдбата на Пейчев. Той може да е жертва на различни интереси от различни сфери на морската дейност, пише "24 часа". Разследващите работят по няколко версии за възможно отвличане от хора, които не са харесвали бившия шеф на института.

Проф. Пейчев е на 57 години, а от 33 години оглавява звеното на Института по океанология на БАН във Варна. След дълга битка с институциите миналата година се пребори за над 1 млн. лв. за ремонт на научно изследователския кораб "Академик".

После обаче обществената поръчка беше спряна, а съдбата на кораба остава неясна и сега.

"Не давам изявления", каза бившата съпруга на проф. Пейчев, която работи в библиотеката на института.

Доц. Димитър Димитров, последният, с когото проф. Пейчев е бил, заяви само, че е казал всичко каквото трябва и където трябва и отказа повече коментари.

Информация за изчезналия професор отказа и капитанът на "Академик", който само попита риторично: "Абе, не го ли намериха този човек?"


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари