Служебният кабинет дава 20 млн. лв. за ваксини

С парите се осигурява националният имунизационен календар за годината
Обновена: 15 мар 2017 15:35 | 15 мар 2017 15:34, Веселина Йорданова
8
Служебният кабинет дава 20 млн. лв. за ваксини
Снимка: архив, БулФото

Служебният кабинет одобри допълнителни 20 млн. лв. за ваксини по бюджета на здравното министерство.

Средствата са предназначени за заплащане на ваксини за изпълнение на Националния имунизационен календар за 2017 г., с което се осигурява превенция срещу редица сериозни заболявания като туберкулоза, тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит, хепатит Б, кримска хеморагична треска, бяс, морбили, паротит, рубеола и др.
Още по темата
 
По бюджета на Министерството на здравеопазването за 2017 г. не е осигурено пълно финансиране за нуждите на задължителната имунопрофилактика в страната, което очертава реален риск ведомството да не може да сключи договори за закупуването на всички необходими ваксини и биопродукти.
 
Предвид социалната значимост на този въпрос с приетото постановление правителството предприема действия по осигуряване на необходимия финансов ресурс, съобщават от правителствената пресслужба.
 
Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.
 

8
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Pardon преди 11 месеца
Kolko broiki - za kolko broiki glavi naselenie po vazrast i adres, kade, koga - tablici s broiki po naseleni mesta i zdravni zavedenia v bulgaristan?!
Nerde?!
Iok?!
Parlama Budalla Bulgaristan?!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали уж са служебен кабинет, защо се занимават с ваксини. Др. Семерджиев е огладнял и бърза да се накраде на бързо . Нали уж Москов ви беше виновен . Мошеници .
4
0
 
4
 
! Отговори
борис преди 11 месеца
Тази работа с ваксините пак ще гърми с години по медиите.От една страна доставката не търпи отлагане, от друга има закон ЗОП , а спазиш ли го не ти мърдат 3 години протакане.
Москов достави спешно ваксини, но от 2 години го разнасят из прокуратурата и следствието, що го разнасят сигурно още няколко години,може и в затвор да го пратят.
Безумни политици, безумни закони.
3
1
 
2
 
! Отговори
неверник преди 11 месеца
Марешки притежава вериги от аптеки.А в аптеките се продава какво ли не но ваксини никога не съм виждал да продават.Те се раздават директно на личните лекари и те ваксинират пациентите си.Та не вярвам Марешки да има нещо общо с това.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интересно ... никой не прави коментар или сравнение с други години дали тези пари са много или малко, кои са фирмите ...?!
Това не е случайно - уреждат се хора на БСП !
Единият е Марешки!
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е как бе аз мислех, че само Цар Тиква раздава парите в тази държава.